Mit tegyek? Magára hagyjam anyukámat?
Figyelt kérdés
Anyukámnak három hete balesete volt, agyrázkódást kapott, meg az egyik válla eltört, nem tudja használni az egyik kezét. Kiköltöztünk hozzá, mivel egyedül él(én, a férjem és 1 éves kisfiunk). Sokmindenben nem tudja ellátni magát, így én vagyok a jobb keze. De mostanra kezd elviselhetetlenné válni a helyzet. Ha valamit otthagyok valahol, rögtön cirkuszol, minden idegesíti, ha a gyerek nyikkan egyet, az is. Tegnap pl a folyosóra tettem a hordozót, meg a gyerek széthagyott egy játékot, hát ordítozva elkezdte rugdosni, berugdosta őket a konyhaasztal alá. Engem sem bír elviselni, folyton velem kötekszik, többször hazazavart már minket, de nem akarom itthagyni mert még egy szendvicset sem tud csinálni magának. Egész nap vigyázzban kell álnom, hogy nehogy egy pohár legyen mosatlan, vagy nehogy a gyerek egy játékot széthagyjon valahol. Sem idegileg, sem fizikailag nem bírom már. Folyton azt vágja a fejemhez hogy csak kolonc és hogy jobb lett volna ha "ott döglik meg". Nem tudom mit csináljak, kétségbe vagyok esve. Ő nyugalmat szeretne, de én nem akarom itthagyni. Ha meg valamit szóvá teszek egyből azzal jön hogy ő milyen beteg és semmi megértés nincs bennem. A férjem minden nap dolgozik reggeltől estig, így a gyerek is rám marad. Más nincs aki ellátná anyut. A bátyám felé sem néz napokig, egy hete volt itt utoljára, mégis ő az isten. Segítsetek, mit csináljak, mert eddig csak nyeltem de nem tudom meddig tudom még ezt a helyzetet elviselni.2009. nov. 10. 12:29
11/18 A kérdező kommentje:
Kb egy óra busszal, a fő gond, hogy anyagilag elég húzós lenne minden nap.
2009. nov. 10. 12:51
12/18 anonim válasza:
Hgydf ott ha majd kötekszik gyere a bátyád példájával, mond neki,hogy ha már ellátod annyit megérdemelsz,hogy normálisan bánjon veled,de ha ez kell akkor te is úgy müködsz ahogy a bátyó és hetnte benézel akkor te is isten lehetsz.
13/18 anonim válasza:
Azért viselkedik így, mert nehezére esik elfogadni,hogy ő tehetetlen ilyen téren, és rossz neki, hogy te látod, amint szülőanyád nem tudja végezni mindennapi teendőit se, és te kell gondoskodj róla. A bátyád mindennek nem szemtanúja, előtte úgymond még megvan édesanyádnak az igazi képe, nem rombolta le ezt a baleset.
14/18 anonim válasza:
Szia!
Szerintem vidd át tihozzátok, mert ott nem ő az úr a házban hanem ti.
Azért viselkedik így, mert egyedül élt és megszokta a magányt.
Vagy fogadj mellé ápolót.
15/18 anonim válasza:
Ne erőltesd rá magad, ha rájön, hogy segítség kell neki, úgyis kérni fogja. Ha ordítani és rugdosni van energiája, szerintem egy kis házimunkára is lenne.
16/18 anonim válasza:
Valószínű anyudnak az idegeivel van gond, vagy tényleg zavarjátok, hisz megszokta a magányt. Nekem fura, hogy 3 hét után sem tudja még magát ellátni. Anyum 9 évvel ezelőtt mindkét vállát eltörte, és agyrázkódása is lett, de ő nem engedte, hogy segítsünk, csak nagyon az első napokban, az első 1-2 héten. Utána saját maga csinált mindent, pedig én még vele élek, akkor még apum is élt. Ha kellett, segítettünk, de ez elég kevés dolog volt.
17/18 anonim válasza:
Hogyan ellensúlyozza a tehetetlenség miatti szégyenkezést a követelőzés?:O
18/18 anonim válasza:
Megtudlak érteni szegény nagyon magatehetetlennek érzi magát és szerintem bántja a dolog,h neked kell ellátnod őt.De én azt mondom próbálj meg vele beszélni hátha sikerül.Sajnos voltunk mi is hasonló helyzetben,de még is csak az anyukád és addig amíg él használd ki a veletöltött időt.Sajnos én már nem tudom mert 1 hete halt meg és a mi viszonyunk nem volt túl rózsás és ezmiatt bánkódom is ,hogy lehetett volna más képp is de sem ő sem én nem tettünk lépést a másik felé ez ügyben.Úgyhogy én azt javaslom kitartás remélem sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!