Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Követelhet a vér szerinti apa...

Követelhet a vér szerinti apa láthatást akkor is, ha hivatalosan nem ő az apja a gyereknek?

Figyelt kérdés
Amikor terhes lettem, a gyerekem biológiai apja elhagyott, mert neki nem kellett a gyerek. Én nem is tartottam vissza, a kicsi anyakönyvi kivonatába először semmi nem lett beírva az apa nevéhez, majd 2,5 éves volt, mikor az akkori párom (ma már férjem) elismerte az apaságot, annak tudatában, hogy valójában nem ő a gyerek apja. Most a vér szerinti apa előkerült és követeli, hogy legyen láthatás, mert joga van megismerni a fiát. A fiunk nem akar vele találkozni és mi sem akarjuk vele tartani a kapcsolatot. Fordulhat ezzel a kérésével a bírósághoz? Megítélhetnek neki láthatást?
2013. okt. 7. 16:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
52%

Apasági vizsgálatot a vélelmezéstől számítva 1 évig lehet kérni.

Mivel a vér szerinti apa tudott a terhességről, így a gyermek első születésnapjáig léphetett volna fel ilyen igényekkel. Most, hogy egy másik férfi örökbe fogadta, már nem, ugyanis a törvény szerint most már a férjed a gyermek apja, a vér szerinti apának ezzel minden kötelessége és joga is megszűnt.

2013. okt. 7. 22:16
 22/25 anonim ***** válasza:
később is fel tudja keresni a gyereket, iskolában is.
2013. okt. 7. 23:40
 23/25 anonim ***** válasza:
az előttem írónak igaza van. viszont ehhez kell nyoma legyen hogy tudott a gyermekéről. ha ezt letagadja és nincs nyoma az kétséges, de a gyermeknek tényleg nem érdeke
2013. okt. 7. 23:41
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha iskolában keresi és rendszeresen, simán távol-tartást lehet rá kérni, ő egy idegen a gyerek számára jogi értelemben, nincs hozzá semmi köze. Nem kérdőjelezhet meg semmit, nem kérhet semmit, jogilag nem állnak kapcsolatban egymással, így ahhoz sincs joga, hogy óvodában, iskolában zaklassa a gyereket.
2013. okt. 8. 09:42
 25/25 anonim ***** válasza:

Ez, amit a párod csinált, gyakorlatilag örökbefogadás.

Persze, hogy az igazi apa kérhet láthatást.

2013. nov. 22. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!