18 éves tanuló vagyok. Elszereték költözni jár nekem
segély vagy valami?
Figyelt kérdés
Nagyon rossz ittho, kifejteni nem akarom, csak ha elszeretnek koltoozni kaphatok-e ebben segitseget az allamtol amig befejeztem a tanulmanyaimat? ja és nappalis vagyok messze járok iskolába sokszor 5-6 körül érek haza ugy h melo kizarva a usli fontosabb
Ha annyira rossz otthon a helyzet, azt már korábban jelezned kellett volna a gyermekvédelemnek és akkor mehettél volna egy lakásotthonba is. Ha annyira nem rossz a helyzet, csak jobb lenne az önállóság, akkor sajnos ezt a "luxust" neked kell megfizetned, arra pedig csak munkával lesz lehetőséged. Ha pedig annyira nem rossz a helyzet és dolgozni sem akarsz, akkor ezt az egy évet már valahogy ki kell bírnod. (Gondolom érettségi előtt állsz, mert felsőfokú tanulmányok mellett sajnos rengetegen kényszerülnek dolgozni) Ha pedig majd továbbtanulsz, akkor lehetőséged lesz ösztöndíjat kapni (érdeklődj a sulidban, lehet, hogy erre most is van lehetőség), vagy legvégső esetben diákhitel-de azzal baromi sok terhet veszel a nyakadba a későbbiekre nézve.
2013. okt. 4. 15:53
12/20 anonim válasza:
teljesen logikus,hogy erre nincs támogatás,nehogy már az adófizetők fizessék azt is,hogy neked jobb legyen a szállás lehetőség nappali tagozatosként,ne válogass,ott a kollégium vagy maradj a helyeden
2013. okt. 4. 15:55
13/20 anonim válasza:
Az is egy megoldás lehet, ha nem nappali tagozatosként tanulsz a továbbiakban, hanem nappal dolgozol és a saját keresetedből akkor valahova el tudsz (talán) költözni. Majd akkor látod, hogy mennyit kell ahhoz kulizni, hogy a napi szükségleteidhez a pénz meglegyen.
Eddig mindent a feneked alá raktad a szüleid, ha ez neked nem elég, akkor mivel már felnőtt van, tehetsz is azért valamit, ha többet akarsz!
Lehet nappal dolgozni, és levelezőn tanulni, az ottani vizsgákhoz éjjel + szombat-vasárnap tanulni.
2013. okt. 4. 16:00
14/20 anonim válasza:
Nem, mire járna? Alanyi jogon? Egy lakás vagy egy ház? Hát nem, semmi, kilátástalan helyzet. A családi pótlék kb. 13ezer Ft, abból nem tudsz lakást bérelni sokadmagaddal sem, nemhogy még el is tartsd magad.
2013. okt. 4. 16:10
15/20 anonim válasza:
Arra nincs megoldás, hogy a szüleid helyett az állam fizesse 18 évesen a megélhetésed, ráadásul igényeid is vannak, hogy koli vagy nem koli. Az elköltözés kötelezettségvállalásokkal is jár, nem csak kívánságműsor. A lakásnak nem csak bérleti díja, de rezsije is lesz, kaja is kell, utazás, stb. Ezt nem fizeti neked az állam csak azért, mert nem jó otthon. Mindent magadnak kell előteremtened. Munkával. Ha nem tudod összeegyeztetni (megjegyzem van éjszakai árufeltöltő állás is, ill. hajnali takarítás), akkor igen, a megoldás, hogy maradsz otthon.
2013. okt. 4. 16:11
16/20 anonim válasza:
15:33-as: "Nekem napi 7-8-9 oram van, emellett jarok el 12orazni ejjel... "
Nehogy azt mond, hogy napi 12 óra munka + 8 óra tanulás belefér tartósan a 24 órás napba?!?!!?
NÉGY óra pihenéssel nem lehet életben maradni sem, nemhogy rendesen dolgozni VAGY tanulni!!!!
Szóval ne írj hülyeségeket.
Egy felsöfokon napi 7-8-9 óra csak a tanítás, és mégegyszer ennyi kell arra, hogy meg is tanuld az anyagot. (Kivéve, ha csak bejárni kell, tanulni nem - mert akkor az elöadások alatt alszol.)
2013. okt. 4. 16:22
17/20 anonim válasza:
Utolsó, nekem is volt olyan csoporttársam főiskolán, aki éjjeli árufeltöltő volt (hol 10,hol 12 órában). Valóban aludt sokszor az előadásokon is, de vizsgaidőszakban bepótolta a tanulást. Sajnos a megélhetése megkövetelte ezt, de ennek ellenére viszonylag jó átlagot tudott hozni. Ha valaki nagyon akar dolgozni (és van is munka), az meg fogja találni, hogy hogy oldja meg. Aki meg csak az államtól várná, hogy támogassa, mert a szülei dirigálása unalmas, az kifogásokat talál.
2013. okt. 4. 16:27
18/20 anonim válasza:
nem jó a koli, albérlet kell? hát sajnos ha nagyok az igényeid, azért meg kell dolgozni...
2013. okt. 4. 17:02
19/20 A kérdező kommentje:
nemtudom miert kell osztani szerintem nemtudjatok h milyen nekem itthon :) elnezest h en - nem mint sokan masok - nem lelki szemeteskent hasznalom ezt az oldalt.
irtam mar akkor maradok itthon. pont.
2013. okt. 5. 09:40
20/20 Nádszálkisasszony válasza:
Beadhatod az adott főiskolára/egyetemre a szociális támogatást vagy tanulmányi ösztöndíjat. Az adott kerület (Budapesten) ahol élsz szoktak meghiredtni Bursa Hungaricát a jól tanuló, szociálisan rászoruló tanulóknak. De ezek csak néhány ezer forintok, ebből nem tudsz fenntartani egy albérletet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!