Mit tegyek ebben a helyzetben?
A lényeg hogy van egy ugymond szomszédom,és ö szo nélkül rendezett nekem egy idöpontot a hivatalnàl.Pedig én vooltam màr(szociàlis),de elutasitottak jogosan.Ez nem most volt,több honapja.A szomszédom felhiv tegnapelött,és kérdezésem nélkül rendezett egy idöpontot.Egyszerüen azt mondta a telefonba hogy ekkor és ekkor vàrnak,ö intézkedett.
Nagyon szarul érzem magam,mert tudom hogy nem illet meg semmi,és nem akarom végig hallgatni a felvilàgositàst a törvényekröl:(:(Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Hogy viszonyulnàtok a dologhoz?
Ja a szomszédom tudta hogy màr ezt egyszer nemrég kijàrtam,de van egy megérzésem,hogy csak szeretne ö is ott lenni,és meghallgatni hogy pontosan mennyi pénzt hova költünk,mert azt elkell mondani ilyenkor.
Talán az a gond, hogy eddig hagytad, hadd intézkedjen nálad(!), illetve helyetted, pusztán azért, mert nem akartad megsérteni.
Most muszáj lesz HATÁRT SZABNOD, mert különben szinte gyámság alá vesz, ő fogja tudni, mi a jó nektek, mindenbe bele fog szólni félreértelmezett jóakaratból. Mert ez inkább kotnyelesség! Tehát udvariasan, de határozottan állítsd le:
Köszönöd a segítségét, és amint szükségesnek érzed, szólsz, ha az ő intézkedését kívánod. DE jelenleg magad -magatok- is el tudod rendezni, ami a család fenntartásához, a baba ellátásához kell.
Amit intézett, azt te már próbáltad, ezt is köszönöd, de felesleges volt. Ezért fontos lett volna előtte MEGKÉRDEZNI téged. Tegye ezt máskor meg, mielőtt bármit is cselekedne! Mivel ezt az utat megpróbáltad, kérd meg, mondja le ő. Persze, ha megadja a tel.számot, megoldod te a megbeszélt időpont lemondását.
Én az ilyen szomszédot már be sem engedném, azt meg pláne nem hagynám, hogy ott legyen, amikor az életemet kell kibeszélnem. Ha úgy érzitek, hogy az a gyerek nem nélkülöz semmit, és képesek vagytok szeretetben felnevelni, akkor ne foglalkozzatok a véleményével, bizonyítsátok be, hogy kis pénzből is lehet boldogan élni, még akkor is ha nem jut a "luxusra"!
Persze ha szeretnétek elmenni, még akkor is szólhattok neki, hogy várjon meg az autóban, de nem tudom... én így nem mennék! Ha még nem hátsó szándékkal, rossz indulatból tenné, akkor talán, de ha már csak a gyanú is felmerül, biztos hogy nem. Megmondanám neki, hogy nem kérek belőle, fölösleges, mondja le az időpontot, és kész. Első voltam...
Hàt igen,a gyerek uj ruhàba jàr,van mindig tàpszere,friss gyümölcs,zöldség.Mindig 4 csomag pelus,5 csomag popsitörlö,és egyéb kence fice.Ami lhet szegénységre utal,hogy én nem tudok magamra 2 éve uj darabot venni,de vehetnék,csak a gyerekre költöm.
Nekem nagyon nagyon gyanus,de még el se érem öt,hogy lemondhassam,holnap lesz a megbeszélés.Nem hinném hogy jo szàndék,pusztàn kivàncsisàg hajtja.Esetleg szeretné hallani,amint a hivatalban màsodjàra kiosztanak,hogy nekem nem jàr a pénz stb...
Remélem hogy neki nem lehet lesz bejönni,ha igen,akkor mikor kérdeznek (màrha elmegyek)akkor nem fogok vàlaszolni csak felületesen.
Egyáltalán nem kötelező elmenned. Nem is te kérted az időpontot. Ráadásul csak lejáratod magad, ha egyszer már elmagyarázták, hogy miért nem jár a támogatás.
Plusz, ha nem jár, akkor ez is bizonyítja, hogy meghaladja az egy főre jutó összeg azt a bizonyos határt... (Erre szokták mondani: éhen halni sok, megélni kevés:()
Utolso valahogy igazat irtàl:)
Csak azt nem értem hogy miért kell neki intézkednie?Én soha senki nevében nem jàrnék el,hacsak hanem megkérnének rà.Olyan borzaszto cikinek érzem..
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve! Mint ahogyan azt a közmondás is mondja.....
Én sem mennék el a helyedben, sőt kissé rájátszva meg is sértődnék. Kikérném magamnak, hogy megkérdezésem nélkül milyen alapon mert a nevemben bármit is intézkedni!
Tartsd magad távol mostantól ettől a szomszédtól, bár szerintem erre már te is rájöttél. Az ilyen típusú "segítők" szúrják a legkeményebben hátba az embert, amikor nem is számít rá!
Arra számíts, hogy még ő lesz megbántva, "hiszen ő csak segíteni akart...."
Ne törődj vele! Nem szabad ebbe belebonyolódni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!