Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tanácsoltok? Nagyon...

Mit tanácsoltok? Nagyon elkeseredett vagyok, és csalódott.

Figyelt kérdés

Szóval, tegnap volt nagyim szülinapja. (apu felöli) Apa felhívott, hogy figyelmeztessen, de nincs meg a Mamám száma (új tel., új kártya, a régit elkotorta kisöcsém vhova). Őszintén sok kedvem nem volt lázasan megkeresni. Hívtam Apát, hogy mi a száma, de nem vette fel. (ma kiderült, rejtett számról hívtam, mert lefagyott a telefon és vissza kellett állítani eredetibe.) Reggel kapok egy sms-t, hogy "Kib.szott rendes vagy, hogy......". Hívtam, hívtam. Na sikeresen elértük egymást Apuval. Leb.nkózott,ordibált velem, közölte, hogy milyen rossz testvér vagyok mert 3 hét után köszöntöttem fel 2 éves szülinapján Öcsém, mert más dolgom volt. (2hetene járok eredetileg, szval 1 hét maradt ki.), és hogy nem kapok több Karácsonyi ajándékot se semmit. Ezt arra mondta, hogy mondtam, hogy nem kell nekem új telefon (most kaptam egyet, jó is lenne, csak van vele egy kis gond ami javítható. De nekem nem kell ÍGY!).

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

ezt én kérdeztem itt tegnap. Benne van még egy rész amiből látszik, hogy neki mi a fontos.

Mikor nagy nehezen szóhoz jutottam és amennyire túl tudtam kiabálni elmondtam neki, hogy kérdezzen meg más apákat, hogy mikor beszélnek így a lányukkal? Hát erre ezt a választ kaptam: "Sokat képzelsz magadról". (meg utána azokból mondott vmit, amiket leírtam, csak össze keveredtek a dolgok.)

Szerintetek tényleg ekkora hibát követtem el??

Amiben igaza van szerintem: eszembe juthatott volna, E-mailt írni. Ebben 1000% ig igazat adok neki, de nem jutott eszembe, bíztam abban, hogy visszahív.

Van itthon még 3 tesóm, 2 kicsi. Én úgy ézem, hogy szeretnek. Sőt aki apunál lakik is szeret. (ezt lehet látni a kicsiken, nem hiszem, hogy egy 2 éves kisgyerek érti a SZÜLETÉSNAPOT.) Persze illik-illik felköszönteni.

Jajj eléggé összeszedetlen. Remélem lehet érteni nagyjából, ha más nem. De azért a lényeget megpróbálom leírni.

(Nem köszöntöttem fel nagyim, ezért apukám szerint, bunkó és stb vagyok, és nem akarom látni, mert már egy ideje mindig kiabált velem a SEMMIÉRT. KOMOLYAN!! és elég lett).

De mégis mit gondoltok? Mit tegyek? Mit láttok jónak kívülállóként?

Ja, és közölte, hogy én döntésem, hogy mikor akarom őket látni így is sokszor volt fontosabb dolgom náluk)

16/L

2009. nov. 7. 22:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az igazság az,hogy elég nagy hiba volt részedről,hogy se a nagyidat,és a kistestvéredet nem köszöntetted fel.Annyi fontos dolgod biztos nem volt,hogy egy e-mailt,vagy egy sms-t nem lehet küldeni...Te sértve érzed magad,mert apád letolt(amikor az ember haragszik olyanokat is mond amit nem mondana máskor)de azért elég fájó az,hogy egy üdvözlést,egy felköszöntést nem kap az ember attól akitől pedig elvárná...Mindenki örül ilyenkor egy kedves szónak,és annak,hogy boldog szülinapot kívánnak neki(pénzbe se kerül).Nem tudom,hogy te hogy éreznéd magad,ha szülinapodra senki nem hívna fel,és pár nap múlva csak annyit mondanának,hogy "bocsika de elfelejtettem)Ugye neked is rosszul esne??

Egyébként a 2 éves gyerek érzékeli,hogy a szülök,testvérek mondogatják neki a szülinapot.Pici agyával már felfogja,hogy ilyenkor kap játékot,és ennek örül...

2009. nov. 7. 23:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Öcsimet telefonon felköszöntöttem.* ez kimaradt. És írtam, hogy nem tudtam a nagyim számát ezért nem tudtam felköszönteni nem tudtam sms-t írni.
2009. nov. 7. 23:04
 3/11 anonim válasza:
100%
az lehet, h 1 e-mailre mindig tud szakítani időt az ember, de elég kevés nagyiról tudok, akik e-maileznének (sőt sokan azt sem tudják, mi az, h e-mail) a 2 évesek meg nem is tudnak olvasni! szentem apukád nem csak ezért haragszik, itt már vmi más nagyobb gondnak is kell lennie! ennyiért biztos nem veszekedne rád. üljetek le, és szépen nyugodtan beszéljétek meg ezt az egészet! (a nagyinak lehet, h tényleg rosszul esik, ha nem köszöntik fel, mert ők az ilyet eléggé a szívükre veszik, de nem hinném, h egy 2 éves kisgyerek felfogja azt, h őt nem köszöntötte fel a tesója, csak késve, szal azért ez nem akkora nagy bűn)
2009. nov. 7. 23:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Hidd el, nincs rá oka, hogy ennyire haragudjon rám.

Igen tudom E-mail, e-mail. Elismerem, ez eszembe juthatott volna.

2009. nov. 7. 23:37
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem tudnál vinni egy szál virágot. vagy apró ajándékot utólag? Egy személyes találkozás, kedves szavak utólag is jól esnek, még az elmaradt sms-nél is többet érnek.
2009. nov. 7. 23:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha találkozunk persze, hogy viszek neki ajándékot! Ez eddig se volt kérdés. Olyan 100km-re lakunk egymástól. Nem a Mamámmal van a gond, hanem Apával, mennyire normális amiket mondott? Mennyire volt jogos?
2009. nov. 8. 00:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Enyém is mond néha durva dolgokat amikor haragszik, de akkor is, amikor úgy érzem hogy nem teljesen jogos, csak munkahelyi problémái vannak. Szerintem minden szülővel előfordul. Nem lehet hogy úgy érzi már nem is érdekled őt? Írtad, hogy sokszor találsz fontosabb dolgot, annál hogy meglátogasd őket, nem köszöntöd fel a kis tesódat és a nagyidat sem, ezek után szerintem joggal hiheti azt, hogy sz*rsz a fejére. Ahhoz hogy egy kapcsolat jó legyen, ápolni kell. Nem csak akkor kell felvenni a kapcsolatot, amikor pénz kell, vagy szülinapost felköszönteni, hanem a sivár hétköznapokban is. Egy-két órát csak tudsz hetente arra fordítani, hogy játssz egy kicsit a testvéreddel, akár suli és különóra vagy edzés között is, akár hétvégén, mielőtt este a barátnőkhöz indulsz, benézel oda is kicsit. Szerintem így sokkal nagyobb esélye lenne annak, hogy jó kapcsolatotok legyen, mint ha csak telefonon beszéltek. Apukádnak is igaza volt, lehet hogy szebben is kifejezhette volna, de igen...
2009. nov. 8. 10:26
 8/11 A kérdező kommentje:
Huuu, kihagytam egy fontos dolgot. Nem apuékkal élek. Olyan 100 km-re egymástól. Itthon meg a kistesóimmal mindig játszok amikor van rá időm, most is itt van nálam az egyik. :D
2009. nov. 8. 11:46
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

Én neked adok igazat. Mindenkinek a serdülőket kell mindig megbántani? ...........annyira elegem van már!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi amugy az offért ha azv volt...

14/l

2009. nov. 8. 11:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Apunak kuldj egy sms-t szülinapjára pl ilyet:Drága édesapám, kívánok neked nagyon bodog szülinapot,s ha könnyeimet csokorba tudnám kötni,neked adnám!De mivel nem tudom,így csak annyit mondhatok,hogy nagyon szeretlek APA!

Vagy vegyél egy szülinapi képeslapot,vagy ha van magadról fotó, akkor tedd azt keretbe,és írd rá a dátumot meg a jókívánságod! A nagyinak tényleg kellene küldeni sms-t,csak az már nem annyira szokványos,hogy a nagyszülőket is fel kell köszönteni,de ha apukád nagyon ragaszkodik hozzá,akkor tedd meg!Vagy küld el azt az imelt!

2009. nov. 8. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!