Megengednéd a lányodnak hogy a barátjánál aludjon?
Olvastam a válaszokat a hasonló kérdésre.(amit a 15 éves lány írt)Itt én vagyok az anya.A lányom 16 éves lesz decemberben.Május ota van együtt a barátjával,aki 120 km-re lakik.Tehát nem túl sűrüen találkoznak.Eddig a fiú jött hozzánk.Ebben a hónapban volt először hogy elment a lányom is hozzájuk.Regg. ment este jött.De egy pár napja előállt azzal,hogy ha elmegy(köv.hétvégén)akkor had aludjon ott.Én egyáltalán nem szeretném,nem engedem hogy ott aludjon.A fiú nem alhat itt,mert egy ideje albérletben lakunk,ami ici-pici.Mi is alig férünk.
Azt még tudni kell,hogy eléggé akaratos a lányom,ha valami nem úgy van ahogy ő elképzelte/elképzeli,akkor duzzog,most is sírt..
Sajnos nem az a fajta akinek meglehet magyarázni,hogy nézd kislányom,látod milyen a helyzetünk....stb....
Eztcsak azért írtam le mert ebből is kiderül nem az a felelősséggel felnőttesen gondolkodó.
Kíváncsi vagyok erre hogyan reagáltok.milyen tanácsottudtok adni.Előre is köszi
Köszi a válaszokat.Ahogy számítottam,:a két véglet...
annyit még hozzá kell tennem,hogy a fiú egy hónapban egyszer jött,tehát május óta az ugyebár nem sok alkalom...Igy hiába vannak együtt május ota,alig találkoztak.Azt nem mondom,hogy nem ismerkedtek egymás testével,de olyan nagyon komolyan nem volt rá alkalmuk.Én e miatt is tartamám korainak.Ez a 7 hónap nem olyan intenzív együttlétekkel telt el,mintha hetente többször(is)találkoztak volna.
Én nem tudom miért kell ezen ennyire drámázni. Ha csalódik majd, hát csalódik (bár abban sem vagyok biztos, hogy te így korrektül meg tudod ezt jósolni), ez az élet része. Melyik tizenévesnek nem volt szerelmi bánata? Ne akarj helyette élni, ez az ő élete, neki kell megtapasztalnia a boldogságot is, és a bánatot is, a bizalmat is, és a csalódást is. Mondjuk a fiú családjáról nem sok mindent írtál, de ha neked nem szimpatikusak, akkor kiemelt negatív példák alapján mi úgysem tudjuk őket reálisan bekategorizálni.
Amúgy meg nagyon is igaz, hogy ha nem engeded az ottalvást, akkor majd titokban csinálja. Nekem sem engedték eleinte, hát akkor azt kamuztam, hogy a barátnőmnél alszom. Ha hívtak a mobilomon, akkor vagy felvettem és kerekítettem valami sztorit, hogy éppen mit csinálunk, vagy fel se vettem, és utólag írtam egy sms-t, hogy bocsi, de moziban vagyunk. Barátnőm is be volt avatva, hogy mi az aktuális mese és felazott nekem. Neki meg én falaztam, ha kellett. Szerintem nem én voltam az egyetlen kamasz, aki ezt megcsinálta. Amúgy meg ez az állapot fél évig tartott, utána a szüleim is belátták, hogy ez egy normális dolog, és hogy nem vagyok már kisgyerek.
Azóta nekem is van gyerekem, és úgy gondolom, simán meg fogom engedni neki ennyi idősen, hogy a párjánál aludjon alkalmanként.
Szerintem meg nem kéne elengedned. 16 éves vagyok syintén lány és tudom milyenek a mai husyonéves fiúk. Nem egz akart már kihasználni, csak áll mögöttem egy jó anya aki észhez térít. Egy 16 éves lány ne aludjon a barátjánál, főleg,hogy nem is ismerik egymást annyira SZEMÉLYESEN. Ha meg sírva jön haza a lányod akkor hogy fogod magad érezni?? De nem csak erről van szó. egy 16 éves lánynak még nem kéne szexuális életet élnie. Bőven ráér. Tudom, hogy ma ez már abszurdnak hangzik, mert van már egz rakat 12-13 éves lány is akik már nem szüzek. Ha meg megharagszik rád,hogy nem engeded el...Ez van...majd megbékél és hidd el egy max 5 év múlva majd köszönetet mond... Hallgass rám kérlek!!! Én már csak tényleg tudom és hálát adok ay égnek h nekem ilyen anyum van!!! Most még meg tudod védeni amig nem felnőtt...
sok sikert
Szerintem hagyjad, hadd menjen. 16 évesen, ha dugni akar, dugni is fog, nem tudod annyival megállítani, hogy nem engeded ott aludni. Főleg, hogy nem csak este lehet azt csinálni...
Illetve szerintem ne védd a csalódástól. (maximum figyelmeztesd rá, hogy szerinted az lesz; ha tényleg csalódni fog, legközelebb hallgat rád) Inkább most essen párszor pofára, de irgalmatlanul, tanulja meg kivel érdemes járni, kivel nem, ki érdemli meg, hogy odaadja magát neki stb. Mert ha ezt 10 év múlva kell megtanulnia, esetleg gyerekkel, gyűrűvel az ujján, jobban fog fájni...
Ismételten köszi a válaszokat.Nincs olyan barátnő aki falazna.És megmondom őszintén ha ilyenre vetemedne,akkor az már a vég lenne.Soha nem hazudott,legalábbis olyan mértékűt nem hogy abbol nagy galiba legyen.120 km-re nem olyan egyszerű elmenni,a tudtom nélkül föleg..És azt tudja hogy abbol nagyon nagy balhé lenne.A fiúnak megmondtam,ha bármit tesz a hátam mögöt,akkor annak komoly következményei lesznek.
Mert akkor hogy is van ez az egész?
Had menjen,de ha baj van akkor engem vesznek elő mert ugyebár kiskorú...
Nem akarom megóvni mindentől,és élni helyette,mint ahogy írta itt valaki.
Nem hinnén hogy egy ilyen kapcsolatban így hű de sok tapasztalatot lehetett szerezni.Az meg ugye nem ártana mielőtt valaki oda adja magát valakinek.Mert szerintem nem az a lényeg,hogy na most lefekszek vele,és hű de jó lesz.Ennek előzményének kellene lenni.Ami ugye az ő esetükben elég kevéske...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!