Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én szeretnék jövőre elköltözni...

Én szeretnék jövőre elköltözni és eladni a házam, de a férjem nem. Mit csináljak? (kicsit hosszú)

Figyelt kérdés

Vettem egy házat még akkor amikor nem házasodtunk össze,de együtt éltünk(eladtam kicsi lakásom,így volt önrész normálisan + vettem fel hitelt).Néztünk lakást és házat is.Én sosem laktam családi házban,ő az élete nagy részét abban töltötte.Végül "beadtam a derekam" és vettem egy házat,mondván sosem laktam családi házban,így nem tudhatom milyen,megvehetem álmaim kutyáját,és ha lesz gyerek,akkor talán neki is jó lesz(azóta született egy lányunk).A ház amit vettünk,szerkezetileg nagyon jó állapotban van,és nem is öreg(15 éves)de nagyon sok mindent kellett(és még kéne)megcsinálni rajta.Már több mint 2 milliós tételnél járunk és még legalább a dupláját kéne rá költeni,hogy azt mondhassam "teljesen kész" vagyunk.És itt jön a probléma.7 év alatt belefáradtam az egészbe!Elegem van abból,hogy minden pénzünk a házra megy,mindig van/lesz mit rajta csinálni,fiatalok vagyunk(35) élni szeretnék,színházba,nyaralni járni és még ki tudja,hogy a gyerek milyen sportot stb. választ magának....Sajnos én nem tudok úgy elmenni nyaralni,hogy tudom,hogy abból a pénzből a házon ezt-azt meg lehetne csinálni.Nyomaszt a dolog nagyon,mert a férjem szeret itt lakni,én viszont egyre jobban nem.Szívesebben laknék egy nagy méretű(kb.70 nm) akár panel lakásban is,ami zöldövezeti részen van,nagy erkélyes,úgy tudnánk beköltözni,hogy minden meg lenne csináltatva készre a mi ízlésünknek,ráadásul ha el tudnám adni a házat,a hitelünk is kevesebb lenne mint havi mint futamidő szinten.a házon nagyrészt mindent a párom csinált,én úgy gondolom kicsitt könnyebb és néhány szempontból nyugalmasabb életünk lenne.Próbálok kompromisszumot kötni vele,hogy legyen nagy erkélyes,parkra néző,ne másik házra,garázst is szeretnék ,mert szüksége van rá,hogy legyen egy "műhelye".Volt valaki ilyen helyzetben?Hogy sikerült megoldani?

( Légyszi ne arról írjatok,miért jobb egyik vagy másik,mert a kérdés lényege nem ez.)

2013. szept. 28. 15:39
1 2
 11/11 Kite79 válasza:
Igazából ez egy elég nehéz dolog. Ha Te akarod, ő meg nem mert jól érzi magát akkor a kettő között kell dönteni. Szerintem a legjobb megoldás ha nem panelba mentek, hanem mondjuk sorházba. Ha Pest megyében nézelődtök már nagyon baráti árakon lehet hozzájutni, új építésű házakhoz és a szocpolt is meg lehet igényelni. Átérzem a problémádat, mi is egy hatalmas telket árulunk Óbudán, befejezetlen házzal amiben jelenleg is élünk három gyerkőccel és belefáradtam... belefáradtam 15 év után a küzdelemben így most áruljuk és szeretnék egy kis telken, nem Bp-en csak közel hozzá és új építésűt de nálunk mindketten ragaszkodunk az ikerház, vagy családi ház típushoz. Esetleg a férjed jobban nyitna ha nem panel lenne, hanem a fenti ingatlan, vannak garázzsal is. A tömegközlekedés egész jó akár az Őrsről Gödöllő felé vagy Szentendre irányába. A házeladás meg baromi nehéz. Én négy hónapja próbálkozom de a félkész ház nem érdekel senkit sem mégha a telek hatalmas is és sok gyerkőcös családnak egy paradicsom lenne. sok sikert! J
2014. jan. 22. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!