Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy megengedjék, hogy oda menjek tovább tanulni, ahova szeretnék? Egyáltalán miért nem engedik?

Figyelt kérdés

Szóval egy tőlünk KICSIT messze lévő városban lévő szakmunkásba szeretnék menni.. Kollégista lennék. 1 osztálytársam szintén oda menne, (bár nem ugyanabba a suliba.) Egyébként anyukám is ebbe a városba járt, és ő is koleszos volt, most miért nem akarja megengedni? Apukám se támogat különösebben ebben. Bár igaz, hogy anya sem "foggal-körömmel" akar visszatartani, de nem is szívleli ezt. Kérdeztem én, hogy miért nem akarja, hogy odamenjek, de erre csak annyi volt a válasza, hogy: "Mert nem.." Hogyan vegyem rá őket, hogy megengedjék? Én oda akarok menni, és kész. Nem értem, hogy miért nem engedik, hisz jó helyen lennék, és ezt őkis tudják..

14/f

2013. szept. 26. 21:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hm, még jó, h a kérdezőt szerintem leginkább az érdekli, hogy hogyan vegye rá a szüleit arra, h oda mehessen tanulni, ahová ő akar menni!

Kéne tudni a kérdéshez viszont, h milyen szakmát szeretnél választani? És miért azt akarod, ill. miért oda akarsz menni tanulni? Annyi nem elég, h mert ott akarsz lenni és kész. Most az életed jövője a tét, ezen a választásodon/döntéseden múlik nagyban minden, h később milyen életed lesz. Az írásod alapján nekem is értelmesnek tűnsz, talán a szüleid lehet, h ezért nem akarják, h szakmunkát tanulj, de ha az valóban érdekel téged, amire jelentkeznél, akkor talán érettségi után is tudsz olyan, vagy hasonló területre tovább tanulni. Azt viszont, ha beszélgettek a szüleiddel erről, akkor elmondhatod nekik, h ez végül is a te jövőd, te életed, és főleg azt kell tanuld, csinálod, amit a leginkább szeretnél, ha az szakmunkás, akkor szakmunkás, ha magasabb szintű, akkor magasabb. Az én életemet ilyen téren anno apám keményen elcseszte, én infós suliba akartam járni, messze volt és így nem engedett, ő meg mindenáron szakmunkásképzőbe akart adni, viszont én utána el is értem, amit akartam, és meg lett az ő akarata is...tehát, ha tényleg a szakma maga érdekel téged, akkor ne keseredj el, ha szüleid "győznek", később is elérheted azt, amit akarsz!

2013. szept. 29. 20:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: szüleiddel együtt egy pályaválasztó tanácsadó segítségét is kérhetitek, ill. ezt te is kérheted, és megkérheted a szüleidet, h együtt/közösen döntsétek el egy szakember segítségével, h merre lépj tovább, így az se lesz, h ők mondják meg, h mit kell tenned, deha bennük lenne olyan gondolat, h szerintük rosszul döntesz az se lenne.
2013. szept. 29. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!