Miért ilyen az anyám? Fontos!
Azt hogy pontosan mennyi pénze van és hogy abból mennyi kiadása van, illetve, hogy elegendő-e a fontos kiadásokra a pénze, gyerekként nem tudhatod. Bár nem írtad, hogy hány éves vagy, de feltételezem még iskolába jársz (általános vagy közép). Szóval az, hogy van a pénztárcájában pénz, még nem azt jelenti, hogy azt bármire el is lehet költeni.
Ha korodnál fogva még nem dolgozhatsz, akkor próbálkozz anyukáddal megállapodni egy havi fix zsebpénzben, amiért persze otthon megdolgozol (takarítás, bevásárlás, kerti munka bármi amiben segíthesz), és akkor majd magadnak fogod beosztani a pénzedet. Ha már elmúltál 15, akkor az iskolaszünetekben már vállalhatsz diákmunkát, ha pedig 16 is elmúltál, akkor korlátlanul. El kell kezdeni hozzászokni, hogy a pénz nem magától terem. Kérni és kapni csak ellenszolgáltatás fejében lehet.
Mire kell 50 Ft?
Én Anyukám mikor látta, hogy tudok bánni a pénzzel, nem szórom és pl 10 ezerbe került az a valami (1 évig gyűjtögettem rá, sajna 11-13 évesen csak egy néninek jártam boltba és kb 500 és ezer ft volt a havi lóvém), de hiányzott hozzá 500 Ft, odaadta, mert ha várok vele 2 napot lejár az akció és nincs ennyiért az csak 20-ért pl. Odaadta 2 nap múlva visszaadtam neki.
De ez is attól függ mire kell, mert szemétre 10 Ft-ot nem adott volna, de pl.: könyvre vagy bicikliláncra simán.
6-os vagyok!
Mi sem voltunk gazdagok, apu hetelni járt, 1 fizuból éltünk 3man.
Itt vagyok 25 éves és ha valami olyan van bátran hívhatom Őket, szükségesre küldenek. (Múltkor a bicikli hátsó kerék golyói törtek darabokra, 7000 Ft).
De mire kell? 100. farmerra vagy sulihoz valamire? Elromlott valamid? Nem mind1! 30. pár zoknira én anyám se adott volna. Nem, nem azért, mert sóher hanem, hogy lássam már be, hogy felesleges.
Mire kellett a pénz?
Mennyit adsz haza?
Miért nem marad már hónap közepére sem?
Talán be kéne osztanod. Amúgy meg nem lehet igaz, hogy nem tudsz senkitől kölcsönkérni 100 Ft-ot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!