Ma reggel tudtam meg, hogy tegnap este meghalt az anyukánk. Mit lehtne most tenni?
Öcséd apukájának jár ideiglenes özvegyi nyugdíj, ha
1. anyukád nyugdíjas volt, vagy volt vmennyi szolgálati ideje, hogy abból meg lehessen állapítani "alapot"
2. az élettársával megszakítás nélkül együtt élt az elhalálozást megelőző 1 évben (mivel van közös gyerekük)és ezalatt más jogán nem vett fel özvegyi nyugdíjat. Az igény beadásához hatósági bizonyítvánnyal kell igazoltatni a polghivval a közös lakcímet/tartózkodási helyet-ha nem volt bejelentve, akkor 2 tanúval menjen be és úgy kiállítják (ez nem azonos a lakcímkártyával!).
Az öcsédnek árvaellátás jár, ha az előző 1. feltétel fennáll + ha 16 évnél idősebb, akkor nappali tagozaton kell tanuljon. Emelt összegű az árvaellátás, ha az apukája egészségkárosodása min 50%-os (régi rendszerben min 67%)Kapni fog MÁV utazási igazolványt is.
Részvétem.
Szia, sajnalom, fogadd reszvetem. Az onkormanyzatnal es a csaladsegito szolgalatnal tudnak kulonbozo segelyeket folyositani. Ilyenkor telen van pl. futesi segely, lakasfenntartasi segely, aztan mindig kaphat atmeneti segely, rendkivuli segelyt is a testvered. Suliban ingyenes etkezest vagy 50%-al olcsobbat es olcsobb konyveket is majd ev elejen.
De ha ismersz esetleg cigokat, nyugodtan kerdezd meg toluk is, hogy miket lehet igenyelni, ne szegyelld ezt. Ugyanis ok azok, akik mindent tudnak!!!
Mennyi idos a testvered?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!