Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? (bővebben lenn)

Mit tegyek? (bővebben lenn)

Figyelt kérdés
Nemrég szültem, felszedtem pár kilót, ebből adódóan vannak némi kisebbségi komplexusaim, az önbizalmam 0. A párom lakásfelújításokat vállal, sokat dolgozik. Azt hittem, hogy jó a kapcsolatunk, de tegnap meglepően jó kedve volt. Oda ment a babához és azt mondta neki, hogy el is felejtette majdnem, hogy ő van neki, még nem szokott hozzá teljesen a gondolathoz, hogy gyereke van. Aztán korrigálta a dolgot azzal, hogy ő az aki miatt örömmel jár haza. Majdnem rákérdeztem, hogy "miattam nem?" Majd később megemlítette, hogy felhívta egy csaj, hogy szeretné, ha megcsinálna neki valamit a lakásban. Kicsit fura volt a hangja. Majd rávágta még gyorsan, hogy amúgy a barátja felesége adta meg a számot neki. Pedig nem is kérdeztem. Ez lett fura nekem. Arra lettem figyelmes, hogy zavarban van. Rákérdeztem, hogy ki az. Azt válaszolta, hogy nem tudja, holnap hívja fel és megy el hozzá megnézni a munkát. Aztán még megjegyezte, hogy kenyeret nem kéne vacsiznom, mert soha nem fogok lefogyni. Ezt sem szokta mondani, eddig mindig büszke volt rám, hogy már a felét lefogytam. Majd be is ment a szobába. Nem foglalkoztam a dologgal, nem akartam veszekedni. Reggel ledöbbenve láttam, hogy a párom egy vadi új fehér pólóban megy dolgozni. (Sosem szokott.) Inkább nem kérdeztem rá, mert láttam rajta, hogy kissé ingerült, és biztos azzal támadt volna, hogy mit problémázok egy pólón. Annyiban hagytam a dolgot, viszont olyan feszült vagyok, állandóan csak arra tudok gondolni, hogy most ott van annál a "csajnál", aki miatt új pólót vett fel régi munkás póló helyett, és iszonyatosan furdal a dolog, hogy ki lehet az. Az a baj, hogy ha majd haza jön, akkor sem kérdezhetek rá konkrétan, nem mondhatom el, hogy aggódom, mert tuti azzal támadna, hogy idegesítő a féltékenységem, hagyjam abba. Nem is akarom hisztikkel más nő karjaiba üldözni, viszont tudni szeretném mi folyik, ami miatt most hirtelen ilyen lett velem. Én nem adtam rá okot. Próbálok bízni benne, de félek, hogy elveszítem, mert ismerem magam, sosem tudnám megbocsájtani, ha csak flörtölne is valakivel. Sokan biztosan azt gondoljátok, hogy ezek az élet apró örömei, ne vegyem el tőle. Nem a tulajdonom, azt tesz amit akar. Ez így is van, annyi szabadságot kap tőlem, amit sokan mások egyáltalán. De nagyon sok mindent feladtam érte és a babáért, cserébe csak arra kértem, hogy ne legyen másik nő . Nem tudom mit tegyek. Adjatok tanácsot kérlek!
2013. szept. 17. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem először is ne aggódj, mert azzal csak ártasz magadnak és a picinek. És nehogy már abból gondot csinálj, hogy a gyereknek azt mondja miatta jár haza szívesen! Amikor gyerek van a családban akkor ő az első, gondolom éreztetni akarta vele mennyire fontos neki. Ami a "ne egyél kenyeret" beszólást illeti, nekem is van olyan rokonom aki folyton rászólt a nejére hogy ne egyen annyit, bírálta a külsejét, de attól még nem csalta meg.

Ami pedig a nőt illeti: nem lehet, hogy azért ideges, mert ismer téged és nem akarja, hogy féltékenységi jelenetet csinálj? És is sokáig ilyen voltam, és emiatt titkolózott előttem a párom, mert félt ha elmondja, hogy pl. egy nőnél dolgozott akkor kivágom a hisztit. Gondolom a párod is látja, hogy elégedetlen vagy magaddal, és biztosan látszik is rajtad, hogy féltékeny vagy (akkor is ha nem mondod ki szavakkal). Ilyenkor az ember mindent gyanúsnak tart, egyből észreveszed ha új pólót vesz fel, ha más a hangja.

Szerintem próbálj meg nem is gondolni rá egy ideig, de ha még egy hét-hónap után is furcsának tűnik a férjed viselkedése akkor kezdhetsz gyanakodni. Viszont én úgy gondolom ha egy pasi képes félrelépni miközben otthon várja a neje és a gyereke- az a pasi menjen is melegebb éghajlatra.

2013. szept. 17. 10:04
 2/8 anonim ***** válasza:
A helyedben finoman rákérdeznék, elmondhatod neki, hogy tegnap furcsán viselkedett, és megbízol benne, de szeretnéd tudni, van-e vmi a dolog mögött. Az is lehet, hogy nincs. Mondd el neki őszintén mindazt, amit gondolsz, amiket ide leírtál. Ha szeret, meg fogja érteni. Beszéljétek meg őszintén akár egy pohár bor és finom vacsora mellett, milyen érzéseid vannak, de ugorj neki, csak mondd el, ami bánt.
2013. szept. 17. 10:09
 3/8 anonim ***** válasza:
de ne ugorj neki, sorry
2013. szept. 17. 10:10
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Aranyosak vagytok. Lehet, csak én csinálok ebből akkora ügyet.

Most, hogy írjátok, kicsit megnyugodtam. Igaz, hogy volt olyan eset, hogy kiakadtam, mikor elmesélte, hogy dolgozott egy nőnél, akinek a férje külföldön gályázott (hogy ennek a semmirekellőnek mindene meglegyen), a férjem állt a létrán, a nő meg eltűnt pár percre, majd kijött a fürdőszobából, és szilonharisnyában, melltartóban kezdett el takarítani. Párom meg rászólt, hogy öltözzön már fel. Még ő volt megsértődve.

Lehet, hogy valóban csak elefántot csinálok a bolhából, és a párom tényleg csak azon aggódik, hogy ne legyek kiakadva, hogy egy "rosszabb" hírű nőnél dolgozik.

2013. szept. 17. 10:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egy alkalmas pillanatban kérdezz rá a dologra, de szinte félválról, higgadtan, hogy érezze nem letámadni akarod, és elmondja úgyis, hogy nincs semmi, akkor majd megnyugszol. Amúgy szerintem nincs semmi a dolog mögött, egyszerűen csak jó kedve volt és ennyi. Nekem is van, amikor minden ok nélkül egész nap vigyorgok mint a vadalma, máskor meg szimpla napon van aztán ennyi. A másik meg, hogy szülés után amúgy is van egy kis érzékenység, ez is közrejátszhat, most kicsit sebezhetőbb helyzetben vagy a kisbabával otthon, ő meg eljár dolgozni, ezt is vedd figyelembe. Plusz még magad is írtad, hogy nincs önbizalmad, a féltékenység pedig önbizalomhiányból fakad. Inkább magaddal foglalkozz egy kicsit többet, a testeddel, a lelkeddel, hogy visszanyerd régi önmagad, azt a nőt akibe annó beleszeretett a párod (cukor és szénhidrát csökkentés, sok folyadék, naponta többször amikor van pár perced mozgasd át a tested, intimtorna, ha van rá mód szauna, egy hosszú fürdő után olaj és cukor keverékkel dörzsöld át az egész testeden a bőrt, próbálj meg otthon is csinosan öltözni, ha foltos is lesz a ruhád ne sajnálj naponta többször átöltözni ha a párod ott van; szánj időt a lelkedre is, gondold át az életed, mond el minden nap többször a tükör előtt, hogy "gyönyörű vagyok, fiatal vagyok, szeret és kíván a férjem", ezt hidd is el... stb.). Érzékelni fogod a változást és meglátod minden rendben lesz :)
2013. szept. 17. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet hogy szemétég,vagy elítélendő viselkedés,de mikor én ilyet éreztem, akkor finoman és burkoltan figyelmeztettem a párom,hogy van mit veszítenie. Itt vagyok én a több éves stabil kapcsolatunkkal, szerelmünkkel, és a gyerekeink. Nem éri meg mindezt eldobni egy két kóbor numera miatt.

És persze összekaptam magam, és megpróbáltam újra elcsavarni a fejét. Egy kis féltékenység még az egójának is jót tett, érezte hogy nem csak a gyerekekkel foglalkozom.

2013. szept. 17. 10:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és hogy nem hülyéztetek le. Kicsit jobban vagyok. Semmiképp sem fogok neki esni. Tudom, hogy ezzel csak rontanék a helyzeten. Nagyon szép napot kívánok mindenkinek!
2013. szept. 17. 12:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Na rákérdeztél?
2013. szept. 17. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!