Mennyire túlzás ezzel foglalkozni?
A nővérem és a barátja velünk lakik 3 éve, anyukám rákos már 10 éve ,a rokkant nyugdíjából élünk.
A nővérem is iskolába jár, a barátja pedig hol dolgozik, hol nem, és vele nem foglalkozik a családja, így a mi házunk az otthona.
Viszont ő nem támogat minket anyagilag, de szerencsére anyukám az átlaghoz képest jó nyugdíjat kap, de a gyógyszerei miatt nehezen húzzuk ki a hónap végéig.
Az eset még augusztusban történt, azaz 2 hete, hónap vége volt, anyukám még nem kapott pénzt, 2 napra volt 5 ezer forintunk, amiből anyukám 3 ezer forintot nagylelkűen odaadott a nővéreméknek,hogy elmenjenek a városba sétálni, fagyizni, de persze úgy gondolta,hogy ebből visszahoznak, csak az a biztos ha több pénz van náluk.
Ebéd után mentek a nővéremék, ebédre felfalták a fél konyhát, nagyon sok mindent ettek, volt desszert,előétel, nagyon sokat főzött anyukám.(nem is baj,hogy megették, azért volt, nem erről van szó)
Aztán mielőtt elmentek volna a nővérem barátja mondta,hogy majd még esznek egy lángost a városban és csak annyit költenek, anyukám arcára pedig kiült a döbbenet,hogy ennyi kaja után még lángost is esznek, és felsorolta nekik,hogy mit ettek, majd rákérdezett,hogy erre még lángost?!Aztán a nővérem barátja látszólag elgondolkodott és ezt mondta "Na jó nem...de azért egy gyrost megennék"
Nem azért mondta anyukám,hogy baj ,csak hát azért ez nem semmi az után hogy mennyit megettek...
Persze aztán be is váltották ezt a mondatot, 2500 forintot elköltöttek a 3 ezerből,anyukám pedig úgy gondolta,hogy csak egy fagyit vesznek, tekintettel,hogy nincs pénzünk 2 napig, és így nagyon szűkösen jöttünk ki 2 ezerből.(2500-ból)
Anyukám nem szokott kiakadni ilyeneken, de azt mondta hogy ez azért ledöbbentette/felháborította, és majd beszélni fog velük emiatt, de ez nem történt meg, s engem is dühít egy kicsit, nekem már több szempontból is elegem van a nővérem barátjából, de türtőztetem magam, meg az igazat megvallva nem vagyok egy túl határozott egyéniség, így nem tudom,hogy mikor van az,hogy elég volt.
Ha már késő is emiatt szólni, de később szerintetek fel lehet ezt hozni,hogyha valami hasonló képen akarnak visszaélni anyukám vendégszeretetével?
Szerintetek is túlmentek egy határon vagy beleférhet?
Te dolgozol már, bele adsz a családi kasszába? Ha még nem dolgozol, és nem tudsz a családi kasszába beszállni, akkor én azt mondom - véleményed természetesen lehet - de ne támad, se anyukádat, se a tesódat.
A nővéred dolgozik már, ő mennyit ad bele a családi kasszába? Vagy jól veszem ki az írásodból, hogy anyukád az egyetlen, akinek jövedelme van? Szerintem azért ezek lényeges kérdések ebben a helyzetben. Visszatérve, szerintem ezt a problémát anyukádnak a tisztje megoldani, ha ő úgy gondolja, hogy lépnie kell valamit, majd leül beszélni a fiatalokkal.
Viszont személyes véleményem az, hogy anyukád ezek szerint 3 éve eltartja a tesód élettársát, sőt néha még pénzt is ad nekik, így anyukád dolga eldönteni, hogy mennyit ad. Ha többet ad, és többet költenek, akkor ne is csodálkozzon, ne legyen, utólag kiakadva. Megtehette volna, hogy egyszerűen nem ad pénzt, vagy azt mondja " gyerekek, itt egy ezres, mivel alig maradt pénzünk, most ennyit tudok adni..." Nem írtál arról, se hogy a srác, amikor dolgozik belead e a rezsitekbe.
Nekem a személyes véleményem az, hogy nem hibáztak túl nagyot a tesódék, mert bizony kaptam zsebpénztként 3000 forintot. Volt egy jó délutánjuk, elköltötték, de valószínű úgy gondolkodtak, nem kaptak volna pénzt, ha le lennétek égve. Legközelebb, ha nem álltok jól, adjon anyukád nekik kevesebbet, vagy egyáltalán ne adjon semennyit, viszont utólag kár siránkozni.
Beszélj a nővéreddel. Nézzen már utána, hogy a rák bármikor visszatérhet, és a legnagyobb kiváltója az idegesség.
Nővéred nem lehet annyira buta, hogy kiteszi ilyeneknek a tumoros anyját. Neki, és a barátjának kellene segítenie az anyukát, hogy nyugodtan éljen, egészségesen táplálkozzon, és nem élősködni rajta.
Nem, ez nem fér bele! Legyél határozott! Állj ki anyud érdekében, egy ilyen élősködővel, és egy ilyen buta, alulművelt nővérrel szemben.
Egyedül anyukámnak van jövedelme, nekem még van 1 évem az iskolából, a nővéremnek pedig a szakmájához kell még 1 év.
Már az is csoda,hogy anyukám ezen kiakadt mert ezen kívül nagyon sok apróbb visszaélés van.
Anyukám naiv, a nővérem befolyásolható én pedig határozatlan vagyok, tudom szép kis trió, de mivel a nővérem nagyon befolyásolható ezt kihasználja a barátja, és elég gátlástalan e téren.
Anyukád helyében én max 1000 ft-ot adtam volna.
Annyit tudtok csak nagy nehezen nélkülözni, ha tetszik a tesódnak és a barátjának elfogadja, ha nem akkor nem kell menni fagyizni.
Nekünk se volt pénzünk fagyizni, vettünk tejet és 150 ft-ért fagyiport és 3 napig volt fagyink....
Mit sírtok? Anyád elb@.szta. IGEN! 3 éve kiszolgál, etet, pénzel egy idegent! Nővéred hány éves? Rákos az anyja, ő meg odaköltöztet egy idegent a nyakatokra!
Anyád hiába jószívű, ki van használva! Álljon a sarkára, mert ha netán baja lesz, ott maradsz egyedül és fix, hogy a csávó végén ott fog lakni a ti házatokban, ti meg az utcán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!