Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem exe folyamatosan a...

A férjem exe folyamatosan a gyerektartás összegén akar emeltetni és nem képes elfogadni, hogy nem fognak neki többet megítélni. Hogyan tudnánk ezt vele megértetni, hogy végre legyen egy kis nyugtunk?

Figyelt kérdés

A lányuk 8 éves és a férjem 20000Ft gyerektartást fizet. Az exe folyamatosan több és több pénzt akar, állandóan arra hivatkozik, hogy régen mennyivel több volt a férjem fizetése és nem hajlandó leállni.

A férjem most egészségügyi problémák miatt csak 4 órában dolgozik, így a netto bére havi 60000Ft. Ebből mégis mennyit kellene fizetnie?

2013. szept. 11. 11:13
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
57%
úgy látom nagyon sok itt az elvált nő, akiknek az kellett hogy a gyerek náluk maradjon de tenni azt már nem akarnak mert úgy könnyebb volna ha az apjuk állna mindent.-.-" mi az? kevesebb jut kenceficékre? nem rólatok van itt szó hanem más emberekról, egy másik családról. agyatlanok
2013. szept. 11. 18:26
 32/38 anonim ***** válasza:
72%

"Ha korábban leírtad volna a teljes problémát, más válaszokat kaptál volna. "

Miért? Kérdésre kell válaszolni nem ítélkezni.

29-es meg maradjunk a realitás talaján, azért egy gyerek sem eszik meg napi 25 ezer Ft kaját. Vagy mégis mi a fenét eszik?

2013. szept. 11. 19:04
 33/38 anonim ***** válasza:
51%
Az új feleségnek semmi köze az elöző gyerekhez ne is haragudjatok.Ő gyűjtsön meg dolgozzon a sajátjára,vagy maguknak.
2013. szept. 11. 23:14
 34/38 anonim ***** válasza:
89%

Azért maradjunk annyiban, hogy ha nem egy fedél alatt él a család, akkor nem lehet ugyanazt biztosítani a gyerek számára, mintha együtt élnének! Főleg ha a szülők nem százezreket keresnek! Mert akármelyik szülő költözik is el, nyilván valahol kell laknia, ennie, öltöznie!

Hiába szereti az ember a gyerekét, a híd alá nem mehet,hogy ugyanúgy a teljes keresetét "leadja" otthon! Az meg,hogy van válás az egy dolog. Nyilván senki sem úgy gondolja, amikor gyereket vállal,hogy el fognak válni.

Én ebben az esetben az értem,hogy ha látja az ex, hogy apuk beteg, tudja is,hogy mennyit keres, és még így valamennyivel többet ad, akkor mit gondol, mi lesz még? Hogy honnan kerít még plusz havi 20 ezret mondjuk? Attól még,hogy van a gyerek, sajnos nem lesz gazdag valaki.

A gyerekvállaláskor sem mondja senki,hogy a gyerek nem kerül semmibe! Nagyon sokba, de ezt át kellene gondolni, amikor gyereket vállalunk!

2013. szept. 12. 06:21
 35/38 anonim ***** válasza:
46%

Egy két válaszon csak nevetek magamban. XD

Én egyetemista vagyok, és havonta 60.000 forintból élek. Ebből az egyetem havonta elvesz 10.000-t, mert jegyzetek, meg egyéb dolgok (rajzlap, írószer, radír, különböző anyagok, stb.), mégis megélek az 50.000 Ft-ból, mert azt garantálom, hogy egy kislányak/kisfiúnak nem kell annyi írószer, és eszköz, mint nekem.

Szóval 50.000 Ft-ból fizetek albérletet, rezsit (a harmad rezsi nálunk 9000 Ft/fő, pedig mosógép, mosogatógép, mikró, villanytűzhely van). Havi 30.000-t fizetek így lakhatásra, a maradék 20-ból meg félre is tudok tenni, ami a kaja, utazás, egyebek után megmarad. Vicces, hogy itt ítélkeztek a kérdező felett, amúgy meg...

Anyukám a húgomat, és engem, családi házban egyedül tartott el, aputól elvált 2007-ben. A tartásdíj elmesélem, hogy nálunk apa fizetésének havonta 20-20%-a volt, ez maximálisan 50.000 forint, a fizuja 40%-a. És a bíróság, meg mindenki más, képzeljétek, lesz*rta, hogy honnan lesz előteremtve a maradék. Amúgy meg jár még csp, ami egy gyerekre 13.000 körül van, kettőre fejenként 14700. Ott az adókedvezmény, amit anya igénybe vehetett, és még egy- két hasonló kedvezmény, mert egyedül nevelt.

Itt az ex-nek van a nagyobb felelőssége ebből a szempontból, és ne rinyáljon a több lóvéért, mert neki kellett a kislány/kisfiú, akkor nevelje ő, az édesapa meg így is, úgyis támogatja a lányát, amennyivel tudja, és 60-ból bőven erő felett teljesít.

Elismerem, sok kell egy gyermek felneveléséhez, de azért álljon már meg a menet. Az ex elvált, mert apuka beteg lett, de ezután még ő követel, követel, és leszarja a kedves exférjet? Disznó, és önző az ilyen. Majd ha annyit kapna, amennyi meg van neki ítélve, lehet, hogy a gyereket elvennék tőle, mert lusta dolgozni, de követelőzni azt tud?

Kedves kérdező!

Forduljatok a bírósághoz ti, és kérjétek a csökkentést, a férjed meg nehogy többet merjen a nőnek kifizetni, mint amennyit megítélnek a gyereknek. Maximum úgy, hogy amikor nála van a kisgyerek, akkor vigye el moziba, vagy ruhát vásárolni. Így tulajdonképpen ugyanúgy kifizeti neki a 20-at, de legalább tudja, hogy az az ötezer forint, amiből személyesen vett neki valamit, az tuti, hogy a gyerekre megy.

Ha exfeleség meg nem tudja ellátni a gyermeket, adjatok be a gyerekre felügyeleti/gyámsági kérelmet, nem tudom, mi a neve, hiszen a férfi elvett téged, és te ott vagy mellette, ami pozitívumként jelenik meg a bíróság szemében. Dolog, hogy nem a tiéd vér szerint a gyerek, de ti el tudjátok tartani, fel tudjátok nevelni, te egészséges vagy, így nem olyan lehetetlen a helyzet (szerintem), mint amennyire tűnik.

Kíváncsi lennék, utána anyuka a gyt, és csp nélkül mihez kezdene... Főleg, ha azután neki kéne fizetnie nektek.

Ja, hogy a munka neki piszkos? Arról már nem te tehetsz...

Álljatok a sarkatokra, és pereljetek előbb ti, ha csúnyán megüti a bokáját talán tanul majd belőle.

2013. okt. 28. 19:31
 36/38 anonim ***** válasza:
12%
Vicc az egész elfelejtitek, hogy az a pénz 10 vagy 20 ezer forint azt a gyerekre kapja. Ami őszintén szólva semmire sem elég...
2013. nov. 24. 23:25
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló a helyzet. Az ex bemegy az Árkádba, megveszi a gyereknek a MÁRKÁS holmikat (amiket egyébként 1 hónap alatt kinő....), majd azt mondja hogy a gyereknek nem tud semmit venni, mert az apja (párom) sajnálja tőle.

:D

2013. dec. 17. 16:36
 38/38 anonim ***** válasza:
Tényleg? Nem jön ki a pár cipő meg új kabátka 20000-ból? 2013-ban? Fúúúúj...Értem már a sok férfit aki az exét sarazza. Ilyen banyák vannak? Az meg a ti felelősségetek is, hogy ilyen nők vagytok, aki csak saját magára meg a saját porontyára gondol, másra már nem futja az idejéből,és aztán nem tudtátok hosszú időre elbájoln apát a csodálatos személyiségetekkel... Apa szempontjai? Azok nincsenek? De a kabát cipő összesen 20ezerbőőő legyen ám.... Apa 60 ezres fizujából. ÁÁÁ. Ilyen nők, süllyedjetek már el.
2019. márc. 3. 07:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!