Ti elvárnátok a gyerekeitektől?
Figyelt kérdés
Mit csinálnátok, ha végleg ápolásra szorulnátok és a gyerekeiteken kívül (felnőtt korúakra gondolok) nem lenne más hozzátartozótok ? Elvárnátok tőlük, akár évekig, a saját munkájuk, családjuk, életük mellett a gondozást ? Belekalkulálva azt is, hogy mondjuk fürdetni, pelenkázni kell ?2013. szept. 6. 14:17
11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2013. szept. 6. 14:41
12/24 anonim válasza:
Nem. De szeretném, ha abban segítenének, ha már magatehetetlen vagyok, hogy korrekt, normális, barátságos környezetben éljek, ahol maximálisan ellátnak és odafigyelnek rám, ha én arra már képtelen vagyok. Senkitől, különösen nem a saját gyerekeimtől nem várnám el, hogy áldozza be az életéből azt az X évet, ami a gondozásomhoz kell, és nyomasszam nap, mint nap azzal, hogy már ez sem megy, már az sem megy. Jónak tartom a magas színvonalú idősek otthonát, gyakori látogatásokat, beszélgetéseket, ami még belefér a családja életébe, de nem gátolja a mindennapjaikat.
13/24 anonim válasza:
igen, ez természetes dolog szerintem! legyél jobban!:)
14/24 anonim válasza:
Én ugyan nem vagyok szülő, de nekem magától értetődő, h ha ne adj isten arra kerülne a sor, gondoznám anyukámat, még család mellett is. Ha a férjem is kiveszi a saját részét a házimunkából, gyereknevelésből, nekem jutna időm az édesanyámra is.
Faterommal más a helyzet, ő annyival letudta az apai kötelességét, hogy megcsinált, én annyival szeretném letudni a gyermekit, h eltemettetem, ha szükséges.
Sok múlik a szülő és a gyermek kapcsolatán.
15/24 anonim válasza:
Úgy semmiképp, hogy feladják a munkájukat és a megélhetésük veszélybe kerüljön.
Inkább ápolónő foglalkozzon velem, abban jó lenne, ha segítenének ha egyedül nem tudom fizetni, de nem az unokák rovására.
16/24 A kérdező kommentje:
13-as. Szerencsére nem vagyok beteg.:)
2013. szept. 6. 14:50
17/24 anonim válasza:
Ez lehet morbidul fog hangzani, de én nem, hogy nem várnám el, hanem nem is akarnék soha úgy élni, hogy vegetáljak egy ágyban vagy egy székben, mint egy szobanövény. Nagyapámnál láttam ezt az utolsó pár hónapjában, ő sem kívánta és hazajött a kórházból önként meghalni, én sem tennék másként.... Megspórolom magamnak és a családnak is a fájdalmat, a gyász meg így is úgy is elkerülhetetlen, ha valaki gyógyíthatatlan beteg.
18/24 A kérdező kommentje:
17-es. Csak az a baj, ha hirtelen jön a leépülés és már nem képes az ember önmagáról józanul dönteni. Ezért jobb ezt előzetesen megbeszélni, vagy írásban lefektetni, mármint a gondozást. Mert a kegyes halál nálunk még nem elfogadott.
2013. szept. 6. 14:58
19/24 anonim válasza:
Én gyerek vagyok, de engem nem érdekel mit mondanak. Segíteni fogok amennyit csak bírok!
20/24 anonim válasza:
Nem várnám el.
Ha mégis megtennék jól esne...ugyanakkor folyamatos bűntudatom is lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!