Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy is lehet ezt megbeszélni?

Hogy is lehet ezt megbeszélni?

Figyelt kérdés
Anyósommal jó a viszonyunk, nincs a "klasszikus" anyós-meny szapulás köztünk. Jókat beszélgetünk az élet dolgairól...stb. Egy furcsa szokása van az anyósomnak , amit nem tudok hova tenni... Telefon, vagy bárminemű jelzés nélkül jön hozzánk. Egyszer csak megjelenik az ajtóban. Ezt az első 5 percben nagyon rosszul viselem, de aztán nyelek egy nagyot. Hogy lehetne ezt szépen megbeszélni vele? Hogy ne legyen "sértő", amit mondok? (nagyon érzékeny egyébként)
2009. nov. 2. 11:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb jön, akkor csinálj úgy, mintha épp sürgősen készülnél valahová és jegyezd meg, hogy jó lenne, ha legközelebb szólna mielőtt jön, hogy biztosan otthon legyél, mert nem akarod őt kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy véletlenül nem vagy otthon.
2009. nov. 2. 11:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb találkozol vele, és utána elköszöntök, mondd neki, hogy jövő héten átjöhetne hozzád, és előtte csörögjön oda, hogy alkalmas-e az időpont.
2009. nov. 2. 11:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Elmondod neki, hogy csörögjön oda mielőtt jön, mert nem szereted, ha meglepetésszerűen betoppan.

2. Egyik előző hsz-ban volt: csinálj úgy ,mintha sürgősen el kellene mennetek valahova pont amikor jön. Ha messze lakik még egyszer nem fogja megkockáztatni, hogy lehet h átjön ti meg nem lesztek otthon.

3. Párod beszéljen vele, mégis csak az ő anyja.

4. Ha jön ne nyiss ajtót, mintha nem lennétek otthon.

2009. nov. 2. 11:42
 4/10 A kérdező kommentje:
jaj, azt nem írtam le, hogy pici babával vagyok itthon, úgyhogy nem tudok "lelépni"hirtelen. Ha meg nem nyitom ki az ajtót és úgy teszek, mintha nem volnék itthon, azt rendes körülmények között se tenném meg...
2009. nov. 2. 11:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha pici babával vagy otthon, sétálni akkor is mentek. Legközelebb ha megy, amikor elköszöntök, mond neki, hogy mostmár sétáltok, kihasználjátok még az utolsó napsütéses napokat, mert jól alszik a csöppség a levegőn, és tegye már meg, ha legközelebb jön, hívjon már előőte, nehogy éppen akkor legyetek úton.
2009. nov. 2. 12:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Mondd el, hogy miért szereted tudni, mikor számíts rá, hogy jön. (Pl. napközben néha lepihensz, mert este fel szoktál kelni a babához.., pizsamában flangálsz otthon, mert abban kényelmesebb a szoptatás..., ha szopi közben jön, nyűgös lesz a baba, mert abba kell hagynia.., kell nektek a magánélet, stb.) De nem is kell magyarázkodni. Te is oda szoktál csörögni, mielőtt mégy valahova, és te is ezt várod másoktól.
2009. nov. 2. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem (ha egyébként jóban vagytok),akkor az esne neki a legkevésbé rosszul, ha őszintén beszélnél vele. Lehet,hogy adott pillanatban egy picit megsértődne, de hosszú távon szerintem örülne hogy őszinte voltál. Azért el lehet ezt szépen is mondani.

Egyébként azt meg szabad kérdezni,hogy a párodnak mi a véleménye? Esetleg kérj tőle tanácsot, hogy szerinte hogyan lehetne ezen a gondon segíteni. Lehet hogy önként átvállalja a feladatot, csak akkor benne van a pakliban az is,hogy anyósod azt hiszi9 majd, hogy te hátulról támadod, bezzeg neki nem mered mondani.

2009. nov. 2. 12:06
 8/10 A kérdező kommentje:
a párom csak mosolyog ezen és "hát igen" a válasza. De anyósom nem (csak) velem szemben csinálja ezt,hanem még a családjában is. Azt hiszem próbálok vele beszélni, az lesz a legegyszerűbb...
2009. nov. 2. 12:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, ha valóban jó a viszonyotok, és nemcsak látszatra (nem azért, mert mindent ráhagysz!, azaz alá-fölérendeltségi viszony), akkor ez miért kérdés? Épp úgy, mint bárki másnak, akivel jó a viszonyod, és ő érzékenyebb: őszintén! "Ne haragudjon, de nekünk kellemetlen, ez és ez, mit lehetne tenni? Meg tudjuk beszélni, hogy...? És szívesen látjuk ezután is!"

Én az anyósomhoz attól függetlenül is így viszonyulok, hogy vele az ilyen beszélgetéseink az első 3-4 évben teljesen egyoldalúak voltak, semmi haszna, egy szót sem szól, arckifejezése érdekes, és semmi sem változik, mintha ezt élvezné. Attól függetlenül ez így emberi. Itt abba is hagyom az én dolgomat, mert mielőtt valaki félreértené, nem kérek tanácsot. Remélem, a kérdésedre segített a válaszom!

2009. nov. 2. 12:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha normális, kedves, nem fog megsértődni.
2009. nov. 2. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!