Miért olyan ellenségesek ebben a kategóriában a válaszolók azokkal a kérdezőkkel, akik nem tudnak helyesen írni?
Amíg például "A férjem megcsal, segítenétek?" kérdésre számos hasznos és értelmes válasz érkezik, ha ugyanez úgy néz ki, hogy "A férlyem meg csall, segitenétek?", a válaszolók igen nagy százaléka olyasmi válaszol, hogy "Ezzel a helyesírással nem is csoda".
Vannak kevésbé művelt, kevésbé intelligens emberek, nekik nincs joguk tisztességes választ kapni?
Az ekezetek erdekes kerdes! Mert en pl. kulfoldrol irok!
Az e´kezetek e´rdekes ke´rde´s! Mert e´n pl. ku:lfo:ldro"l i´rok!
(A masodik mondatot: kb 4-szer annyi idoMbe telt leirni. Es abban sem vagyok biztos, hogy jobban olvashato...)
Tegnap találkoztam egy nagyon rendes, idős emberrel, teljesen értelmesen beszélt, nagyon jószívű volt, vidám.
Egy igazi kedves ember.
Gondoltam utánanézek a facebookon az adatlapjának, és olyan írásai voltak szegénynek, hogy rettenet. Csupa helyesírási hibával.
Meglepődtem én is.
Ugyanakkor meg van olyan ember, aki tökéletesen helyesen ír, ellenben mindenben csak a hibát keresi, emberileg egy nagy 0, egy tipikus kivagyokén.
És sajnos az utóbbi jórészt megfelel a gyk-s többségre, rendre rossz válaszok érkeznek a legalapvetőbb kérdésekre, de legalább tudnak helyesen írni....
Engem sem érdekel, ki hogyan ír, inkább az tud néha zavarni, hogy valaki külföldről nem képes egy nyomorult ékezetes billentyűt beszerezni, és úgy írni itt, vagy telefonról. Van, aki csak sznobizmusból nem ír ékezetekkel, már ilyet is hallottam...
A helyesírás sokat elárul az emberről. És nem az egyszer botlásokról beszélek, vagy félregépelésekről, hanem azokról akik rendszeresen helytelenül írnak és fogalmaznak.
Először is hányingertkeltő még elolvasni is.
Másodszor, ki akar olyan emberrel beszélgetni, akinek még alapvető műveltségi szintje sincs? Én nem azt tuti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!