Ebben a kategóriában a normális, és tényleg fontos kérdésekre miért nem képesek válaszolni? Bezzeg a "jajj azt hiszem megcsal a férjem" arra jön 60 válasz.
Sokszor olvasom ezt a kategóriát, mert érdekesnek találom, vannak jó válaszok, hogy kell a családi problémákat megoldani, és ledöbbenek. Azokra, mikor valakinek a szülei gonoszak, önzőek, vagy a testvérei utálják, rokonok szemétkednek, jön 4-5 válasz, hogy mit kellene tennie.
De a "azt hiszem a férjem megcsal!" "Vegyem fel a férjem nevét?" arra jön 50 válasz. Most mégis miért?
Azért, mert az első 3 válaszban benne van az, amit én is írtam volna, akkor már csak pontozok, nem írom le még egyszer ugyanazt.
a legtöbb testvérszemétkedés az életkori sajátosság, a "szülők gonoszak"
ebben az esetben is általában a kamaszok kamaszodása miatt érzik így.
van a másik változat, ott szokott sok válasz lenni, amikor a felnőtteknek van gondjuk a szüleikkel, vagy anyósukkal (akik ugyanúgy szülők, csak a párunké)
Ráadásul nekem gyakran nincsen kedvem kifejtő választ adni, ilyenkor esetleg a 2 szavas választ leírom, de a kisregényt nem.
"De a "azt hiszem a férjem megcsal!" "Vegyem fel a férjem nevét?" arra jön 50 válasz. Most mégis miért?"
Az ilyen kérdésekre remekül lehet spamalni. Legtöbbször sok értelmi és érzelmi intelligenciát nem igényel egy-egy válasz. A színvonal itt pedig nem éppen túl magas. Így a többség úgy érzi, hogy tud a kérdésre értelmes választ/hozászolást produkálni.
Nyilván egyszerűbb beböfögni, hogy "megcsal a patkány válj el", mint válaszolni egy összetett komoly kérdésre.
A GYIK-on ne keress logikát, a válaszadók jó 90%-a olyan egyszerű, hogy azt is csodálom, hogy nem felejtenek el maguktól levegőt venni.
A "megcsal a férjem" típusú kérdéseken ki lehet faszán élni a saját fusztrációját az érzelmileg primitív szerencsétleneknek, mert eszébe jut, hogy a Géza / Gizi őt is megcsalta már.
A komoly kérdésekre meg nem tud a saját életéből értelmes példát feleleveníteni, vagy ha igen nem ismeri a megoldást, így inkább csendben marad és nyomogatja a piros ujjat, mert hát ugye ha meglátok valamit, ami nekem nem tetszik akkor azt kell nyomni, mindegy, hogy értelmes-e vagy sem.
Fogd fel úgy, mintha a komoly családi problémás (ahol már tényleg súlyos a helyzet) kérdések bonyolult egyenletek lennének, amihez törni kell az embernek a fejét. A megcsalásos pedig olyan, mint egy butuska női magazin vagy egyszerű divatlap. A legtöbb ember meg sem próbálja megerőltetni magát... Ez a válasz arra is, hogy miért nézik annyian a valóvilágot meg azt az éjjel-nappal Budapestes fekáliát. Mert kikapcsol (bár véleményem szerint csak a minőségi kikapcsolódás igazi kikapcsolódás, de hát ez én vagyok), mert nem kell hozzá agy...
Illetve sokan szeretnek okoskodni, de a többség csak az ilyen kérdéseknél tud, merthogy semmihez sem ért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!