Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alakul így az élet?...

Miért alakul így az élet? Miért kell szenvedni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. Anyukám 2002-ben, Apukám 2008-ban halt meg. A nagybátyám (aki a "második apám" volt) 2000-ben. Mindezek mellett az anyai nagypapám 2003-ban, az apai nagymamám 2007-ben.

A legközelebbi rokonom a nagymamám, de ő is már 80 éves elmúlt. Mind a kettőnknek hatalmas veszteség ez a sok haláleset. (Sőt, neki talán mégnagyobb: meghalt a fia, a lánya és a férje is 3 év leforgása alatt...)

Vajon miért kellett, hogy ennyi tragédia érjen minket? Ez lenne a SORS? Valahol azt olvastam, hogy minden kihat a későbbi történésekre. Ez is valami előzőleges "hiba" lett volna?

Ráadásul mikor meghalt az apukám, a két féltestvérem ki akart rakni az örökségemből, mondván: "Te már örököltél anyád után" Rájuk sem számíthatok... Lehet még jobb az életem? :(

2009. nov. 1. 16:25
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

lehet mondani, hogy minden rossz okkal történik, meg hogy mindent pozitívan kell látni, de ebben nem hiszek. van, aminek nincs pozitív oldala, és vannak tragédiák. a te múltad igenis pocsék, a jelened is az. még csak miértje sincs a dolgoknak, egyszerűen ilyen.

a jövőd még lehet jó természetesen, de úgy tűnik, hogy ebben csak magadra számíthatsz.

2009. nov. 1. 16:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet jobb!!!Ne add fel!!!Lehet saját családod, gyerekeid!!!
2009. nov. 1. 16:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát nagyon remélem egyszer lesz családom... Egyébként ami kiakaszt az az, hogy sokszor van olyan, hogy az osztálytársaim azzal nyaggatnak, hogy miért nem mosolygok, meg miért vagyok komoly. Egyszerűen nem fogják fel, hogy nagyon nagy teher van rajtam...Mondjuk mostanában már kezdek vidámabb lenni, de rossz hallani mikor valami vicceset mesélnek az anyjukról vagy az apjukról, hogy ez meg azt csinálták, nekem meg nincsenek szüleim...
2009. nov. 1. 17:07
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

Az élet megy tovább, idövel te is kevésbé leszel szomorú. Az, hogy az iskolában a többiek beszélnek a szüleikröl is, az természetes, azt nem várhatod el, hogy azért mert téged csapások értek, senki ne emlitsen olyasmit, ami erre emlékeztet. Próbálj ne állandóan azzal foglalkozni, hogy hány embert veszitettél el, külöbösen, hogy a legtöbb eset már sok éve történt, ilyen mással is megtörtént, pl. 2000 és 2008 között 4 közeli családtagot és 3 nagyon közeli barátot vezitettem el, de azért nem ez határozza meg az életemet. Meggyászoltam öket, elbúcsuztam tölük gondolatban, ha eszembe jutnak, akkor hiányoznak, de azért más is van még az életemben.

Neked is el kellene öket végleg engedni és a jelenben élni.

2009. nov. 1. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Ell kell döntened,hogy valóban szenvedni akarsz-e.

Ha a válaszod nem,akkor megtetted az első lépést.Biztos nem könnyű neked,de nem szabad azt nézni,hogy a másiknak biztos jobb.Márcsak azért sem,mert attól neked nem muszáj,hogy rosszabb.

Ne keress,semi hibát,pláne ne magadban.Akik meg bántani akarnak,kerüld el.Sok ember van,akikben örömet tudsz lelni.Összpontosíts rájuk!

2009. nov. 1. 17:29
 6/10 anonim ***** válasza:
32%
én már nem küzdök semmiért.az életem szar volt,most is az,és az is lesz.
2009. nov. 1. 17:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a karmában hiszek, meg abban, hogy az élet előre el van tervezve. Ha ismered Verdi életét pl. Mindenkije meghalt... és ő óriási zeneszerző lett. Vagy Károly Gáspár tragikus veszteségek után kezdett a Biblia lefordításához. Micsoda munka lehetett! Számítógép nélkül gyertyafénynél. Lehet, ha családja van, nem tudta volna ezt véghezvinni. Lehet, hogy Neked is szabadnak kell lenned, hogy valami szabadabb, függetlenebb életet élhess, és valami nevezeteset alkoss. Javaslom Danielle Steal két könyvét a vígasztalódáshoz: Kalandvágy Ebben a főszereplő elveszíti a szüleit, egy nagyapáról kell gondoskodnia, és a testvéréről. Nem tud szabad lenni. De mégis kialakul az élete. Levelek Vietnamból:Ebben a főszereplő elveszíti a szerelmét, és pont ez a veszteség sarkallja őt a hivatása felé.

Még annyit, hogy részvéttel gondolok Rád. Szívesen vígasztalnálak, de mégjobb azt mondanom: legyél felülemelkedett, találd meg a saját életedet.

2009. nov. 1. 19:13
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
A hárommal ezelőtti válasz nagyon ott van. Tényleg meg kell kérdezned magadtól, hogy a tegnapi (tegnapelőtti, azelőtti) fájdalom, sérelem kell-e bármit jelentsen ma, és ha igen, akkor önmagát (a fájdalmat) jelenti-e. Ha úgy látod, hogy az nem ma (most) történik, így nem sok köze van ahhoz, hogy elmosogatsz-e vagy halasztod, akkor már csak rágódni kell ezen. Inkább, mint a múlt sérelmein. A múltban és a jövőben nem tudsz cselekedni, legfeljebb tudtál, és tudni fogsz majd. Cselekedni most tudsz, és (talán hihetetlen vagy magasröptű, de igaz) a világgal tolsz ki, ha megvonod tőlünk a tetteidet, még ha olyan kicsik is, mint mondjuk az enyémek.
2009. nov. 2. 00:51
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Hát ilyen nagy a jólét...

Mellesleg vannak ennél rosszabbak is van aki az egész családját elveszti egy vonat vagy egy autóbalesetben..

Engem a saját anyám rakott ki majdnem az utcára mikor apám meghalt, de lefüleltem kis hamist hogy meglovasította apám betétkönyvét halála után..

Szorulni fog nemsokára...

2009. dec. 6. 18:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Remélem már most rendben van az életed
2021. júl. 2. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!