Nagyon szokatlan, túl ismeretlen nevet adni kiszúrás egy gyereknek?
Most vagyok várandós a harmadik gyermekemmel, aki 90%, hogy kisfiú lesz (van már egy 17 és egy négy éves lányunk). Mindkettőjüknek kissé ritka a nevük, de mégsem annyira ismeretlen, mint amit a kisfiunknak szeretnénk adni. Akinek eddig elmondtuk, hogy melyik nevet szánjuk neki, mindenki nagyot nézett, és bár néhányan azt mondták, hogy szép és különleges, de gondoljuk meg, mert csúfolni fogják miatta egész életében (nem azért, mert ilyen Brájen vagy Rómeó), mindenhol ezerszer el kell majd mondani, mert annyira ismeretlen lesz stb.
Most pedig teljesen elbizonytalanodtunk a férjemmel, mert bár én annak idején nagyon örültem volna, ha nem én vagyok a hatodik Anna az osztályban, sokan azt mondják, inkább legyen a gyereknek átlagos, gyakori neve, mint valami különleges, szokatlan.
Ti mit gondoltok erről? Adnátok különleges nevet a csemetéteknek?
Nekem is Szecsődi Karcsi jut róla rögtön eszembe, akit a barátaimmal Kecsődi Szarcsiként szoktunk emlegetni - ami híven tükrözi a véleményünket róla :D
Ezért én tuti nem adnám a gyerekemnek.
Mivel hamarosan megszületik a Kisfiunk, gondoltam, még egyszer utoljára kiemelem a kérdést, mert egyre jobban kezdünk elbizonytalanodni, másik név pedig nincs a tarsolyunkban. :\
Várom továbbra is a véleményeket, a kritikákat, mert el sem hiszitek, mennyit segítetek vele!
Köszönjük! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!