Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben jobb...

Ebben a helyzetben jobb lemondani a gyerekvállalásról?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, ha úgy tölteném be a 29. életévemet, hogy még nincs gyerekem, sőt útban sincs, akkor már egyáltalán nem vállalnánk.

Párom 5 évvel idősebb, addigra ő is 34 lenne. Tudom, hogy manapság kitolódik a gyerekvállalás, de szerintem a gyereknek az a jó, ha viszonylag fiatalok a szülei.

Az én apám elég későn nősült, a saját és a húgom példáján tapasztalhattam, miért rossz, ha 30 felett vállalnak gyereket (húgom esetében apám már 40 fölött volt).

Meg magamról is úgy érzem, már nem akarnék 30 fölött kisbabázni... Ehhez hozzátartozik, hogy idősebbnek érzem magam a koromnál. (Tudom, hogy minden tizen- és huszonéves ezt állítja magáról, a különbség az, hogy engem rendszeresen 30-as nőnek gondolnak, ha beszélgetnek velem)

Ugyanakkor a bökkenő ott van, hogy ez mindössze 5 év, és jelenlegi helyzetünkből kifolyólag biztosan nem leszünk sokkal előbbre anyagilag... Pl. fogalmam sincs, mikor jutunk el oda, hogy egyáltalán lakást vehessünk? Most ugyan a szüleimnél élünk, és mindketten dolgozunk, innen minél hamarabb el akarunk menni (Már éltünk külön, aztán visszakényszerültünk ide, de képtelenség velük egy fedél alatt megmaradni), viszont ilyen horribilis albérletárak mellett a mi fizetésünkből (kettőnké max 180 ezer) alig lesz mit félrerakni, annyit biztosan nem, hogy 10 éven belül lakást vehessünk.

Te mit tudnál tanácsolni ebben a helyzetben?

2013. aug. 21. 20:54
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Két éves a kérdésem, ha nem szólsz hozzá, talán sosem látom viszont.

Amúgy most úgy áll a dolog, hogy tavasszal már megvesszük a lakásunkat, albérletben élünk 2 éve.

A babaprojekt 5 hónapja sikertelen, ez a hatodik hónap. Továbbra is azt gondolom, nem akarok 30 felett szülni. Remélem, nem is kell. Úgyis csak egyszer szeretnék terhes lenni, és egy egészséges gyermeket szülni.

2015. okt. 13. 17:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia kérdező!Ne haragudj,hogy felkavartam az állóvizet.Nem állt szándékomban megbántani ne érts félre.Egy kicsit furcsán gondolod,de te tudod.Szorítok hogy összejöjjön a babátok.Most hány éves vagy kérdező?
2015. okt. 14. 14:11
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem kavartad fel, érdekes volt látni újra ezt a kérdésem.

De szerintem abban nincs semmi fura, hogy nem akarom, hogy még további 3,5 évig ne sikerüljön a baba. Ugyanis 26 és fél éves vagyok. Ha 30 éves koromig nem lenne gyerekem, az azt jelentené, 4 évig sikertelen volt a baba projekt. Az meg elég borzalmasan hangzik.

2015. okt. 14. 18:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legjobb amit tehetsz,hogy ne görcsölj rá erre a baba témára.Ne is gondolj rá..foglald el magad valami mással.Érdemes valami hobbyt űzni,ami leköt.Aztán egyszer csak jönni fog az a baba ha jönni akar.Hidd el sokat jelent ha lazán veszed..aztán jön a gólya,amikor nem is számítasz rá.
2015. okt. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!