Nálatok is így működik, vagy működne a dolog?
Mintha csak anyám hallanám! "Ami a tiéd, az az enyém is, de ami az enyém, az csakis az enyém!"
Képes volt felhánytorgatni egy harmincezres gázszerelést, holott a jövedelméből a házuk rezsijét se tudná kifizetni. Addig jó a házasság, amíg apám lényegében eltartja, de amikor neki kéne többet beleadni, akkor bezzeg húzza a száját.
Szerintem ebben a helyzetben normális, hogy az ember szálljon be legalább ugyanúgy a költségekbe. Vagy beszéljétek meg, mi legyen a pénz sorsa. Ha mondjuk befektetnéd, hogy fialjon, és neked is "tisztes" jövedelmed legyen belőle, az nyilván más kérdés, de ha csak arról van szó, hogy "enyém és nem adom", az szerintem nem helyes.
Oda nem adhatom neki, mert adott esetben én sem tartanék számot az ő hasonlóan szerzett külön pénzére. Kifejezetten nem is kérte. Ezért a pénzért én nagyon-nagyon megdolgoztam, hiába örökség. Külön is és egyben kasszán is vagyunk. Mivel az én jövedelmem az övének majdnem csak egynegyede, felajánlotta, hogy maradjon nálam. Ebből fizetek minden kiadásomat /ruha, cipő, fodrász, gyógyszerek; vagyis mindent. Ha megkívánok valami különlegeset /pld. avokadó, kaviár, akkor azt is/.
Ő fizeti a rezsit és az általános közös étkezést. Én főzök, mosok, takarítok, stb.
Nem tart el, mert van saját havi jövedelmem. Igaz, nem sok, de ennyiből mindent ki tudok gazdálkodni, amire nekem szükségem van. A rám eső rezsit, amit ő a jövedelméből fizet, úgy gondolom a főzés, mosás, takarítás, hajvágás, egyéb házi munka fedezek.
Nekem eszembe nem jutna, hogy az ő örökségéből, vagy akár nyereményéből, ingatlan eladásából egy forintot is kérjek.
Mert ahhoz nekem semmi közöm. Ha aranyosságból költ rám /ahogy én is teszem/, az más dolog, ajándék, amit elfogadhatok én is, ahogy ő is elfogadja tőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!