Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megteheti ezt apám? Fontos!

Megteheti ezt apám? Fontos!

Figyelt kérdés

Voltam nyáron dolgozni, és amit meg kerestem pénzt, azt apukámnak utalták. Ma mondtam neki hogy kéne a pénzem, mire mérgesen rávágta hogy hogyne persze...és bontotta a vonalat. Én abból a pénzből veszek magamnak meg mindent, és azért nincs még saját bankszámlám, mert még kiskorú voltam mikor a diákszövetkezethez kerültem, és csak a szülőét lehetett megadni.

Megteheti hogy nem adja oda?

18L

2013. aug. 14. 10:53
1 2 3
 11/22 kovpet ***** válasza:
70%

"de a diáksz. valamiért a szülőét kérte"

Akkor most megtanultad, hogy a saját munkáddal és életeddel kapcsolatban nem azt kell tenned, amit "kérnek", hanem azt, amit te jónak gondolsz.

Amúgy erkölcsileg és jogilag nyilván neked van igazad, de ezt csak informálisan lehet megoldani. Most már, hogy nála a pénz, te csak kérheted tőle, aztán vagy adja vagy sem.

Hogy álltok anyagilag? Nem lehet, hogy muszájból csinálta ezt? Pl inkasszózták a számláját és nincs már meg a pénz?

2013. aug. 14. 11:21
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem nagy összegről van szó, 10 ezer forint, de nekem ebből kell megvennem magamnak mindent ami kell, mert nem nagyon ad, nem azért mert nincs, hanem mert nem akar.
2013. aug. 14. 11:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Szemét dolog, de megteheti. Az ember meg nem szokta beperelni a saját apját...
2013. aug. 14. 11:26
 14/22 anonim ***** válasza:
70%
Sürgősen nyiss számlát magadnak és olyan helyen ne dolgozz, ahol nem NEKED utalják. Mert akkor csak ingyen dolgozol, akkor meg minek(?). Magyarán feleslegesen. Amúgy nem hinném, hogy csak úgy elveheti, ha a Te nevedre (Neked célozva) küldte arra a számlára. Ha az Ő nevére? Pff. Akkor nem tudom. Minden esetre, ügyvédi közösségi oldal, vagy ingyenes fogadóóra felkeresése ajánlott.
2013. aug. 14. 11:32
 15/22 anonim ***** válasza:
51%

"még kiskorú voltam mikor a diákszövetkezethez kerültem, és csak a szülőét lehetett megadni. "

Én már 1997-ben, 16 évesen dolgoztam nyári diákmunkát, volt saját bankszámlám, mert 14 éves kortól, ahogy személyi igazolványt kaptam, lehetett bankszámlát nyitni, méghozzá junior számlát. És nekem arra utalták a fizetésemet. Senki nem kérte anyámét.

Szóval nem értem most ezt, vagy valami nagyot változott azóta, vagy jól átvágtak téged a palánkon.

Megtenni megteheti apád, hogy nem adja oda, bár elég gerinctelen dolog részéről, mert te dolgoztál meg érte és téged illet. Ha ő költi el és nem rád költi el, az - rabszolgatartás? Elég gusztustalan dolog.

Ennek a bankszámlás dolognak utána kellene járni, de még most azonnal átírathatod a sajátodra, már nagykorú is vagy, tehát tényleg semmi akadálya.

2013. aug. 14. 11:35
 16/22 anonim ***** válasza:

A diákszövetkezethez hiába fordulna, hiszem ők elutalták a pénzt, a leányzó pedig aláírta, hogy "igen, mehet erre a számlára a pénz". Nekik mindegy, hogy kinek a számlája, bár általában szülőt vagy testvért szoktak javasolni. Az én első fizetéseim a nővérem számlájára mentek, de rövid időn belül csináltattam magamnak is, egyszerűbb volt.

Ezt apukáddal kell megbeszélned, hogy adja oda. Megengedte, hogy az ő számlájára utaltasd a pénzt? Próbálj észérvekkel hatni rá, esetleg vond be anyukádat, mamádat is, hogy próbáljanak rá hatni.

Viszont az is lehet, hogy rossz időpontban hívtad és alapból ideges volt, és majd odaadja a pénzt, ha hazaért.

2013. aug. 14. 11:39
 17/22 kovpet ***** válasza:

OTP junior:

"a számlához egy díjmentes (14 év felett) vagy kedvezményes (14 év alatt) bankkártya kapcsolódik."

"kedvezményesen vehetsz fel készpénzt OTP belföldi bankautomatából 14 év alatt havonta 2, 14 év felett havonta 1 alkalommal"

Ebből az jön ki, hogy nem hogy 18 alatt, de 14 alatt is lehet számlája valakinek.

2013. aug. 14. 11:40
 18/22 anonim ***** válasza:
11%
Az a baj, hogy nem tudod bizonyítani jogilag, hogy nem adta oda neked azt az összeget. Maximum ha felveszed, hogy ezt mondja ki, hogy nem adom oda, a te pénzed, amiért megdolgoztál. De akkor is fel kéne jelenteni hozzá... az meg elég macerás volna... :S
2013. aug. 14. 11:44
 19/22 kovpet ***** válasza:

"Az a baj, hogy nem tudod bizonyítani jogilag, hogy nem adta oda neked azt az összeget."

Bizonyítani azt kellene, hogy odaadta...

Ugyanis arról van dokumentum, hogy mi ez a pénz és arról is, hogy az ő számlájára ment. Arról meg nincs, hogy a kérdező megkapta, így jogilag a faternál van.

Más kérdés, hogy 10db ezresért kb semmit nem érdemes tenni sajnos. Tanulópénz volt, ha nem adja oda.

2013. aug. 14. 12:06
 20/22 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy számlát nyiss (amíg nincs állandó munkahelyed) kell egy felnőtt, akinek van állandó munkahelye és kezesként áll, hogy ha valamilyen úton-módon hiány van a számládon, akkor ő pótolja. Szóval kell egy felnőtt a számlanyitáshoz, ez általában szülő szokott lenni.

Igen, elég undorító dolog. A helyedben megpróbálnám elintézni először a saját bankszámlát, azután pedig a családi pótlékot utaltatnám magamnak, abból talán még félre is tudsz tenni.

2013. aug. 14. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!