Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem szerint jobban...

A férjem szerint jobban kellene spórolnom, de én már nem tudom, hogyan. Szerintetek is elszórom a pénzt?

Figyelt kérdés

Én még itthon vagyok a gyerekekkel, a GYED-em 82000Ft+ a csp. 26600Ft, a férjem 130000Ft-ot ad haza.

A rezsi nagyjából 80000Ft, a szüleinek 20000Ft-ot adunk, cigi 35000Ft, a nagyobik gyerek ovipénze 14000Ft, élelmiszerre és egyéb dolgokra elmegy kb70000Ft. Havonta maximum 15000Ft-ot tudok félretenni, de a gyűjtögetett pénz is elmegy apránként ha valamit javíttatni kell vagy ruhát, cipőt kell vennünk.

A férjem szerint jobban meg kellene fognom a pénzt, de tanácsot ő sem tud adni. Szerintetek mit csinálok rosszul?

2013. aug. 13. 08:58
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Egyébként a rezsi nem olyan sok, nálam nyáron 70-80e ft, télen olyan 100e körül mozog. Panel, egyedi fűtés nincs...
2013. aug. 13. 10:57
 22/28 anonim ***** válasza:

Szokjon le cigiről!

Amúgy ha a szüleiteknél laktok és fizettek rezsit meg kaját akkor minek fizettek még?

2013. aug. 13. 11:03
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem a szüleinél laknak,hanem sajátban,és a párja szüleinek az albérletét fizetik.
2013. aug. 13. 11:17
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is leírom a véleményem, akkor is, ha nem lesz népszerű, dehát tényleg a spórolásról kérdeztél.

Ha a férjed 130 eft-os fizetéséből leszedjük a 35 eFt-ot, amit elfüstöl (=nem családfenntartás, hanem "luxus") és a 20 eFt-ot, amit a szüleinek ad (=nem családfenntartás), akkor 75 eFt-tal járul hozzá a SAJÁT CSALÁDJA eltartásához.

Ez kevesebb, mint a gyeded.

Ezt alapulvéve ha nekem ezt szóba hozná, akkor ugyanígy levezetném neki azzal, hogy le lehet szokni a dohányzásról, illetve mivel a szüleit havi 20 eFt-tal tudja ilyen kereset mellett is támogatni, tessék gyorsan nyitni NEKI pl. egy lakáskasszát a két gyerek nevére, mert akkor bizonyára NEM A GYEREKEKTŐl veszi el azt a pénzt, ami a szüleinek megy.

A férjed és a testvére bizony szépen kisegíti a szülőket. Ami alapvetően rendes dolog addig, amíg a saját családja nem issza ennek a levét.

Esetleg a szülők nem tudnának valamilyen módon dolgozni vagy ők spórolni a költségeken, ha már el kell tartani őket aktív korukban is? Miért a családnak és a gyerekeken kell ennél jobban spórolni, a férjed szülei hogyan spórolnak?

Ne haragudj, de ha most sincs jövedelmük, akkor a nyugdíjuk sem lesz magasabb sokkal, mint a mostani szociális segélyek- így akkor még a következő 30 évben is számíthattok legalább ekkora kiadásra.

Ezt azért alaposan át kellene gondolni a férjednek a szüleivel együtt. Akár úgy is, hogy esetleg a jelenleg megélhetésre adott havi 20 eFt egy részét vagy egészét a szülei számára nyugdíjpénztárba vagy tbsz, nyesz számlára kell tenni (ezzel a későbbi terheiteket csökkentenétek, nekik lenne több ellátásuk), és ezzel a férjed a befizetett összeg 20%-át szja-ban visszaigényelhetné (kb. +1 havi fizetéssel lenne több éves szinten)

Ha nincs, akkor nem kell vagy nem ennyit kell dohányozni. Ez rengeteg pénz!

Ha nem tudja magát mérsékelni, akkor mi jogon várja el tőled, hogy fogd a háztartási pénzt ennél jobban?

A kiadásaitokat nem tartom túlzottnak.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni: itt a férjed szenvedélyén és hozzáállásán kell gyökeresen változtatni, mert ez a két kiadás (55 eFt/hó) a teljes bevételetek CSAKNEM NEGYEDRÉSZE, ennyit nem tudsz főzéssel, árammal vagy egyéb rezsis takarékoskodással összekuporgatni.

Mutasd meg a hozzászólásokat a férjednek és gondolkodjon el egy kicsit vagy dolgozzon annyival többet, hogy ezt a családi kasszából kieső 55 eFt-ot le tudja a ti asztalotokra is tenni minden hónapban.

Esetleg: ha jó fizetésed van, akkor GYed-ről visszamenni dolgozni, férjed egyik szülője vegye fel a GYES-t, akkor az kb. annyi, mint amennyivel most támogatjátok őket. Akkot tehát pluszban nem kapnak pénzt, viszont az államtól kapnak kb. 25 eFt-ot, a gyerekeket ellátják és a te fizetésed vélhetően több, mint a gyed.

Ez is egy értelmes alteratíva, újabb ötlet.

Mit szólsz ezekhez? Szép napot.

2013. aug. 13. 11:18
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

24-essel teljesen egyetértek.

Annyit fűztem még hozzá gondolatban, hogy tuti a benzinpénz is arra megy, hogy ő kocsival járhasson munkába, míg te otthon vagy gyeden... Ha így van, akkor ezen is lehet spórolni.

Szülei, ha munkanélküliek, akkor ugye tudjátok, hogy nevetséges lesz a nyugdíjuk? Ha nem nagyon kicsi a gyerek, akkor érdemes meggondolni tényleg, hogy te visszamenj dolgozni, a nagymama meg vegye fel a gyest. Így a 20 e Ft nem a ti kasszátokból hiányozna és a fizetésed is több.

A másik, hogy légyszives ne hagyd magad, ne gondold, hogy a férjed nincs pontosan tisztában azzal, hogy ha valakinek spórolnia kéne, az ő... És nem túl szép, hogy rád hárítaná! Ne hagyd, hogy azt éreztesse, és ne érezd azt, hogy te "eltartott" vagy azért, mert otthon vagy gyeden. Jelenleg így is többel járulsz hozzá a családi kasszához, mint ő.

2013. aug. 13. 12:43
 26/28 anonim ***** válasza:
50%

Az ő cigije az ő szülei hát menjen a jó büd's....

és még te sporolj hát én a helyedben kiraknám mint macskát szarni.

2013. aug. 13. 21:37
 27/28 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

Csak a férjem cigizik, én nem és ragaszkodik a megszokott márkájához. Kapott már tőlem töltőt, de végül elajándékozta, mert nem használta.

Rezsi:

Viz/csatorna/szemét:15000Ft

--- ez legalább havi 12-14m3 víz ez rengeteg!!! mi öten havi szinten 8m3 használunk

pl zuhanyozzatok és mikor nem kell zárd el a csapot

ha van kút akkor érdemes a wc-be és a mosógépbe bekötni a vizet

mosógépen rövid programmal mosni

Gáz:22000Ft

--- ez megint nagyon sok bár nem tudom mekkora a ház

Villany:13000Ft

--- nálunk kb 5-6000.- és 3 pc állandóan megy

nézzd át mi az ami sokat fogyaszt - pl izzó cserék led-esre

másik müszaki berendezés ami keveset fogyaszt

TV/telefon/net:12000Ft

--- cseréld le mert ez sok biztos van olcsóbb csomag

ha lejár a hűségidő mindig keress másikat

Biztosítások:4000Ft (ha havi bontásban számolom)

---ez okés de nézz utána nincs e olcsóbb hasonló feltételekkel

Benzin:kb.15000Ft

--- ha ezzel jár dolgozni akkor ez nem olyan sok

2013. aug. 14. 17:01
 28/28 anonim ***** válasza:

Hát kapásból a cigi. Ez alap. Addig nincs gond ameddig cigire telik. Tetszik vagy sem ez a valóság. A 80 rezsi az elég sok. Bérleti díjjal együtt ennyi? Nem tudom mennyi gyerek van,csak a többes számból következtetek,hogy többen vannak, erre a 70kaja az kb reális. Próbálj meg feltankolni idénygyümölcsből és zöldségből télire, illetve főzz lekvárt. Ezekkel rengeteget tudsz spórolni pl télen, mert változatos és egészséges(ebb) ételeket tudsz belőle főzni. Autót használtok vagy tömegközlekedtek? Próbálj k i sajátmárkás termékeket (dm, spar, rossmann) hidd el nagyon jók és sokszor feleannyiba kerülnek mint márkásabb társaik (mosópor, szappan, babakrém,pelus,élelmiszer). Nézzetek után a tv és telefon, net előfizetéseknek én így csökkentettem a 8000ft-os telefonszámlámat 4000 körülire és az5800-ft os netet 2990-re. Azért nem mindegy... Próbálj olyan ételeket főzni amiket "újra tudsz hasznosítani": pl m,aradék rizsből rakott karfiol , vagy főtt burgonyából flekkel. Olcsó és laktató egy nagy fazék bableves/gulyás pogácsával desszetnek gyümölcs.

Telefon töltése férjednek munkahelyen és ha van rá lehetősége/olyan munkát végez ott is lezuhanyozhat. Szappanozásnl elzárni a vizet. Tusfürdő helyett szappan: igen, a bőrödnek is jobbat tesz és kiadós, valamint olcsóbb. Hirtelen ennyi.

2013. aug. 22. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!