Hogyan kezeljem Apám élettársának antiszemita megnyilvánulásait?
Hasonló "élmény" volt velem is, nekem a volt párom apja zsidózott folyamatosan ebéd közben, tőlem ha 30x nem kérdezte meg, hogy nem vagyok-e zsidó, akkor egyszer sem. Amúgy katolikus vagyok. De ez lényegtelen, már nagyon idegesített, mert egy tanulatlan, ostoba bunkó ember volt, nekem meg vannak nagyon jó barátaim, akik zsidók, majdnem mind orvos, különböző országokban vannak már, az egész életük munkával telik. Ez az ember meg ebéd után bebújik a műhelyébe, és éjfélig a kuruc.infot nézegeti, meg hasonló oldalakat, komolyan, agybeteg ember már. Mást se tud csak gyűlölködni, döngetni a mellét, hogy ő milyen felsőbbrendű....a vicc az egészben az, hogy szinte biztos, hogy vannak roma felmenő hozzátartozói. Ez más kérdés...
Egyszer már komolyan összekaptam vele, meséltem a zsidó ismerőseimről, és mondtam neki, hogy azokból az egyikőjük kisujján a köröm többet ér, mint ő 1000x.
Na innentől kezdve elindult a lavina, gyakorlatilag akkor voltam ott utoljára. Sajnos ennek is köze volt hozzá, hogy a volt párommal apránként megszakadt a kapcsolat.
Pedig őt szerettem nagyon, ő is utálta az apját.
Kérd ki magadnak, hozz fel példákat, bár nekem személy szerint nagyon nehéz lenne az ilyet higgadtan kezelni.
Veled könnyen megtehetik, fiatal lány vagy. Kéne valaki, aki megvéd. Pl apukád?
Hasonló a származásom, mint a kérdezőnek. (Apropó, kérdező: tudd, hogy ha EGY nagyszülőd zsidó volt, akkor elvileg te is annak számítasz, izraeli szempontból mindenképp, de anyukád élettársát is megkérdezheted erről, meg fogja erősíteni)
Anno randizós időszakban kifogtam egy antiszemita gyökeret - akinek nagyon tetszettem. Párhuzamosan méltatott engem és szidta a zsidókat, hasonló stílusban, mint a kérdésben szereplő nő.
Egy darabig hallgattam, aztán gondoltam megforgatom a kést, mielőtt ott hagyom:
- Szerinted minden zsidó alávaló?
- Igen, nagyon is, blablabla!
- Mindet meg kellene ölni?
- Igen, de még mennyire, stb.
- Mondd, tetszem neked?
- Nagyon, te vagy a leggyönyörűbb, legokosabb, legakármibb nő, akivel találkoztam (hosszú méltatás, hogy milyen fantasztikus vagyok szerinte).
- Mondd, ha valaki bántana engem vagy másokat agitálna, hogy bántsanak, megöljenek, mit tennél?
- Kibelezném azt a k.cs.göt és azt sem érdemelné meg, hogy éljen, egy igazi féreg lenne!!
- Jó. Említettem már, hogy zsidó vagyok?
A srác lefagyott, elkezdett dadogni. Ő nem úgy értette, rám ezek természetesen nem vonatkoznak, mert én "nem vagyok olyan" (dehogynem, fél órát hallgattam ki az "olyan" :)).
Szeretem az ilyen elvhű embereket, mint a szélkakas, úgy forognak éppen abba az irányba, amit az aktuális érdekük kíván.
Ha apád ezt elviseli, akkor az ő dolga, hogy meghasonuljon saját magával. Elég szar lehet neki.
Te meg 19 évesen a legjobb, amit tehetsz, hogy saját magad részére levonod a tanulságot, és úgy élsz, ahogy helyesnek tartod. Nem tehetsz semmit.
Esetleg annyit, hogy mint felnőtt a felnőttel elbeszélgetsz arról, hogy helytelennek és bántónak érzed a megszólalásait, tekintetbe véve, hogy a felmenőitek közt is vannak zsidó származású emberek, és mégsincs 3 fületek...
Sajnos Apám részben egyetért vele, csak ő nem ilyen szélsőséges és nagyszájú.
Múltkor pl. azt hajtogatta, hogy én ne higgyek el semmit, amit az egyetemen tanítanak, mert az egyetemi tanárok zsidők (mert csak azok juthatnak el oda), és ők hazudnak mindenről, hogy a világuralmat a kezükben tarthassák, mások pedig tudatlanságban maradjanak. És tanuljam meg vizsgára, aztán felejtsem el, és olvassam azokat az (áltudományos hülyeségeket), amiket ő ad a kezembe. Amúgy magyar-történelem szakos vagyok.
Tudom nem vigasztal, de tudok ennél cifrábbat. A nagyapám első felesége (a nagyanyám) fél zsidó volt, a mostani felesége pedig echte telivér zsidó, sőt, én is zsidó vagyok, nagyapám mégis olyan durván szidja a zsidóságot, h az több mint felháborító. Én ilyenkor fogom magam, és diszkréten kisétálok a szobából, de arról fogalmam sincs, h a nej hogyan bírja elviselni nagyapám agymenését, és sértegetéseit (ha szólsz neki, akkor kezd csak rá igazán, úgyh semmi értelme).
Sajnos nem nagyon tudsz tenni semmit, így, h apád még egyet is ért vele, főleg nem. Megpróbálhatsz velük beszélni, nem indulatosan, hanem minél nyugodtabb hangnemben, h ez neked fáj, és kéred, h előtted türtőztesse magát, de valószínűleg hosszútávon arra megy majd ki a játék, h neked kell eldöntened, h eltűröd-e ezeket a sértegetéseket, vagy minimalizálod a kapcsolatot.
Ha semmi nem használ, beszélj apáddal, mondd meg neki, h csak vele vagy hajlandó találkozni, a barátnőre nem vagy kíváncsi. Miért lenne kötelező a barátnővel is találkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!