Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön tényleg könnyebb...

Külföldön tényleg könnyebb boldogulni? Családtagok, vagy kimenők hogy élik ezt meg? Manapság már bűn, ha itthon marad valaki? Ennyire egyszerűnek tűnik másoknak ez a dolog?

Figyelt kérdés

Lehet kicsit hosszú lesz és nem biztos hogy pont ez a legjobb kategória a kérdésemnek, de főleg családon belüli hozzáállásra lennék itt kíváncsi.

Januárban végeztem egyetemi alapképzésen. Persze nekem is nagy vágyam ebben dolgozni, de mást is elvállalnék. Mesterképzést főleg anyagi okok miatt nem vállaltam de ez hosszú. Jelenleg van egy pár hónapra munkám ami éppen hogy fizet. Lépten-nyomon olyan emberekbe botlok manapság akik azt szajkózzák, hogy hülyeség itthon maradni, miért nem megyek ki, tervezem e hogy kint próbálkozom és persze a jól ismert itt úgysem lehet egyről a kettőre jutni és hogy ott milyen jól lehet keresni stb. szónoklatokat nyomják. Az érdekelne itt hogy vajon tényleg igazuk van? Mert nekem úgy tűnik, hogy főleg azok szajkózzák ezt, akiknek van biztos állásuk, saját ház vagy lakás és 1000 kifogás hogy miért ne menjenek ki. Akik kimennek és jól összejön nekik azok közül egy sem mondja hogy menj ki, akiknek pedig nem az meg főleg nem. Vagy csak én látom így? Utána néztem mibe kerülne csak kimenni úgy, hogy jelenleg nincs olyan ismerősöm, akinél ellehetnék legalább az első hetekben. Hát, így sehogy sem megoldható. Sokan mondják hogy 1 hónapba került mire valamilyen munkát találtak (jó hogy itthon több, de azért ott csak drágább az élet főleg ha munkanélküliség után mennék ki). Angolul sem beszélek olyan jól hogy ezt be merjem vállalni de ezen még lehet változtatni. Mesélték hogy aki nem beszéli igencsak jól a nyelvet nagyon nehezen talál munkát és nem éri meg neki. Mégis a környezetemben mindenki ezzel jön hogy miért nem mentem már ki. Már majdnem bűn az, ha ebben a tetves országban próbálok meg valamit kezdeni magammal fél évvel a diplomaosztóm után? Ott sem biztos hogy bejönne a élet és hogy legalább egy lakásra valót összeszednék. Mindenki csak ennyire egyoldalúan látja a dolgot vagy csak nekem tűnik így? Már az öreg családtagok stb. sem számít? Egy ismerősöm most jött haza. Ő is azt mondta hogy oké, odakint jobb mert van munka, ő nagyon kényelmesen élt, félretett de ezét ugyancsak megdolgozott, de mostanság már nem biztos hogy ennyire könnyű ott is és persze szerencse kell hogy jó állást kapj, amiért megéri kint maradni. Meg persze a honvágy is ott van és csak egy ismeretlen, idegen ország. Sokakat hallok hogy nem is tudnak kint sem egyről a kettőre jutni ilyen vagy olyan okból. Mégis akkor mi ez a nagy "minden 40-es zavarná ki a gyereket" dolog? Főleg tőlük hallani ezt, akiknek itt már bejött az élet és nemhogy nem próbálták, de nem is akarják kipróbálni a külföldön milyen. Valakinek van valamilyen konkrét tapasztalat külfölddel kapcsolatban? Szülők hogy élik ezt meg? Főleg akik a más gyerekének ajánlgatják ezt és közben a sajátjuk még ott koptatja az iskolapadot? Ti javasolnátok ezt a gyereketeknek? Akinek kint van a gyereke vagy kint volt még egytől nem hallottam ezt, de lehet csak nekem tűnik így?

2013. aug. 3. 15:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
61%
A volt párom Londonban tanult és él, nagyon jó körülmények között egyedül. Jó munkahelye van, azaz a fizetése megélhetés arányos. Kifizeti a lakbért, az internetet, a telefont, a többi számlát, és még mindig marad pénze bulira, pizzázásra vagy bármire. Én Ausztriában dolgozom, viszonylag jól keresek, bár tényleg pár dolog drága de minőségi.. A tej tényleg picit drága, de nagyon nagyon finom, itthon Te a pancsolt Cseh/Szlovák tejet kapod, vagy ha jól keresel megveheted a Mizot 400 t-ért. Szóval, én személy szerint kint szeretnék letelepedni, engem anyukámék "zavartak ki", és nem bántam meg! Önállóbb is lettem, tudok 2 nyelvet, és marad pénzem amiből tudok nekik hazaadni. Szóval én is kizavarnám a gyerekem, hogy legalább többre vigye, és jobban éljen.
2013. aug. 3. 16:41
 12/28 anonim ***** válasza:
33%
Akárki akaármit mond, nehéz kint is. Akkor éri meg, ha csak kimész pár évre, hogy összeszedj egy kis pénzt és mindegy milyen körülmények közt élsz. Pl londonban egy valamirevaló 1 szobás lakás 1000 dont körül van. Na emellett még számlák, kaja, stb. Majdnem úgyanúgy nem amardsz semmivel, mint itthon. Főleg, ha valami kuli munkát végzel, de azért valljuk be, külföldieiket nem várnak vezérigazgatói poziciókkal... Ha meg mosogatsz vagy takarítasz, abból ott se fogsz fényűzüen megélni, az tuti.
2013. aug. 3. 18:59
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan sztaroljak a kulfoldi eletet, de mindenki mas es mas. Biztos valakinek nagyon bejon a multikulti, van aki nagy orommel nyalja a nyugati valagakat a lepottyano alamizsnaert, amit aztan elver erre-arra, kuldi haza a fenykepeket hogy neki milyen kocsija van, meg volt Portugaliba nyaralni, de igazabol az volt 2 eves keresete es a szuper jo kocsija nem volt csak 280ezer forint csak hat kulfoldon az autok ara harmada negyede mint otthon. En 2,5 evet voltam Angliaban. A kulfoldieket nagyon lenezik (ne Londont vedd alapul ott eleve mindenki kulfoldi). Bar teny hogy korrektebbek a munkahelyen, akkor mesz szabadsagra amikor tetszik, hazamehetsz hamarabb es kifizetik, de ennyi, egyebkent keresztul neznek rajtad, csak egy kulfoldi legypiszok vagy a szemukbe. Az angol kollegak pedig nagyobb reszt utalni fognak, mert kulfoldi vagy, raadasul jobb is toluk( ha csupan 2x lennel jobb egy angoltol akkor eleve nem is vennenek fel). A tobbi "magyarral" nagyon vigyazni kell, itt nem fogsz baratsagokat kotni, mindenki a masik ala akar tenni, kihasznalni, elgancsolni. Ez van akkor ha kivaloan beszelsz angolul. Ha nem, akkor aztan tenyleg uton utfelen behuznak majd, mindennel hulyenek neznek mindenhol, es meg fizethetsz is erte hogy "segitettek" neked. Mar egy wc pucolonak se szivesen vesznek fel olyat egyebkent aki nem erti mit mondanak neki. Viszont itt konnyen megtortenik az emberrel hogy megemelik a beret, vagy feljebb lephet a rangletran akkor is ha nem ismeros (ott ahol angol management van, ahol kulfoldi ott mar mutyiznak, a lengyel csak lengyelt fog kiemelni, stb). Az En berem is 40%-al emelkedett az amugy egyatalan nem minimalberes kezdohoz kepest a vegere, osszesporoltam egy sajat lakasra, mindenre ami kellett es koszonom de oda akkor se megyek vissza tobbet ha 4 honapja nem ettem. De En egy "sikersztori" vagyok, az az erdekes szerintem hogy akik a legjobban kardoskodnak a kulfoldi let mellett, ok pont azok akik X eve kint vannak es a vilagon semmire nem vittek. Semmire nem vinni szerintem itthon is lehet... Tovabba, aki egyedul akar nekivagni, annak javaslom hogy tokeletesen szedje rendbe a maganeletet, es erositse meg magat, mert ha huzamosabb ideig ismerosok nelkul egyedul maradsz egy idegen orszagba, sok olyan dolog eszedbe fog jutni, amire azt hitted mar regen tul vagy rajta, csak amikor mar elmult a laz, hogy huu kulfoldon vagyok de izgi, akkor kicsit "megall az eleted" es tul sok idod lesz gondolkodni. Osszessegeben, csakis ideiglenesen, nagyon eros elhatarozassal es sporolni tudo embernek ajanlom, a tobbiek el fognak kallodni
2013. aug. 3. 20:14
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért kell azokat lepontozni akik külföldön találták meg a számításaikat és nem itthon güriznek havi 70 ezer forintért.
2013. aug. 3. 20:15
 15/28 anonim ***** válasza:
49%

Na akkor én is hadd meséljek a kinti Angliai életről.

Dolgozom, egy kis cégnél a szakmámban. Rendesen megfizetnek, de mégsem mondhatom azt hogy jobb mint otthon. Ahogy otthon is volt itt is sokszor jön a főnök az alábbi szöveggel amit tuti szinte mindenki hallott már.

"a meló tegnapra kellett,úgyhogy gyorsan csináld"

Van amikor annyira hajtunk hogy állandóan túlórázni kell, amire nem megkérnem hanem kötelezővé teszik.. Jobban mondva ezt mondogatják.

" nem muszáj jönnöd , de el se hinnéd milyen sokan keresnek állást"

Van amikor alig van munka, és ilyenkor mondogatják hogy aki akar mehet szabira.. De lassan 3 éve a főnök kitalálta hogy miért ne rajtunk spórolja meg az Amerikai- Ausztráliai- Afrikai nyaralásait. Minden évben 2 hónapra bejelenti hogy rövidített hónap lesz vagyis 8 óra helyet csak 4 órát kell dolgoznod. Ha nem tetszik el lehet menni. Mi dolgozok (az angolok is) morgunk, mert nagyon nem mindegy hogy 2 hónapig a fizetésed felére csökken, így se számlákat, se lakbért nem tudsz fizetni.. De a főnök elmegy nyaralni. Jelenleg éppen afrikai vadászaton van 5 hétig.. Mi meg 4 órát dolgozunk naponta.

Ismerek magyarokat kint, akik hasonlóképpen panaszkodnak valamiért.. A legtöbbnek az a gondja hogy már elege van abból hogy egy szobát bérel és megint egy idióta lakótársa van.. Én egy kicsit szerencsés vagyok mert lakást bérelek, nem élek idegenekkel. De olyankor amikor a főnök nyaralását kell finanszíroznom a többi kollégámmal együtt, bizony én is aggódom hogy hogy fogom a következő albérleti díjat fizetni?? (már a tartalékom is elfogyott)

Tudom, páran azt mondanák, hogy ki kell lépni és keresni új munkahelyet. Ha ilyen könnyű lenne, már rág kiléptem volna.. De nem könnyű, főleg hogy szinte csak ügynökségeken keresztül tudsz melót szerezni, és jó sokáig amíg a cég úgy nem dönt hogy átvesz téged, addig az ügynökség dolgozója vagy, ami itt nem egy biztonságos munkának számít...Az ember ha már fixen dolgozik valahol igyekszik megtartani...

2013. aug. 3. 21:33
 16/28 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó nem kell kint lenni,ha nem jó semmi haza is lehet jönni. Más pl haza sem akar jönni már Angliából.....
2013. aug. 3. 21:43
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem én pontoztam le aki le van, én mindenkinek nyomok egy zöldet. Én a jóra és a rosszra voltam kíváncsi, hogy most tényleg ennyire jó kint (amit kétlek) vagy csak az idősebbek szája nagy mert a szomszéd jucika is kint van. Lehet egyszer majd kipróbálom, de az nem most lesz. Köszönöm még egyszer, és ha gondoljátok jöhetnek még :)
2013. aug. 3. 22:40
 18/28 anonim ***** válasza:
34%

Időpont ma 21:43

Na szinte gondoltam hogy lesz egy ilyen bunkó beszólás.. Tudod az ember sok év után ugyanolyan nehezen megy haza mint ahogy kijött. Mindent újra kellene kezdeni. Gondolod hogy sokan nem mennének haza ha tudnák hogy azonnal dolgozni tudnának??? Gondolod hogyha otthon olyan könnyű lenne állást találni akkor az ember nem hagyna ott mindent??? Nagyon buta lehetsz ha azt hiszed hazamenni könnyebb... Nem könnyebb.. az ember mérlegel.. Még mindig jobb egy fix állás, még akkor is ha évente 2 hónapra hülyét csinálnak belőled, mint a bizonytalanba hazamenni, és otthon nem dolgozni hónapokig mert nincs állás...Gondolkozz mielőtt ilyen hülyeségeket írsz..(az irigységedre meg nem vagyok kíváncsi)

2013. aug. 3. 22:46
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek a történetek. A barátnőm pl. Angliában van, azt mondja pont elmegy a fizu az albérletre, meg a többire, de akkor sem terveznek hazajönni.

Én nagyon vidéken lakom, itt teljesen felkapott kimenni ausztriába, németországba rengetegen dolgoznak, mivel itt nincs semmi lehetőség, ezt sajnos én is tapasztalom. Nem tudom mennyire könnyű boldogulni, de valaki mesélte, hogy majdnem 400 ezret megkeres havonta, + a gyerekekre kap még 200 ezret. Szállást, kaját fizetnek, tehát ezt a pénzt jóformán egy az egyben félre tudja tenni. Itthon meg keresett havi 80 ezret, havonta. Ki lehet számolni a különbséget.A kinti pénz itthon jó, nem ott. Ha ott albérletet fizetsz plusz kaját, majdnem ottvagy mint itthon, annak semmi értelme. Mindenesetre lehet, hogy beledöglök de a gyerekemnek biztosan megteremtem a lehetőséget, hogy kipróbálja magát külföldön.

2013. aug. 3. 22:47
 20/28 anonim ***** válasza:

Ezt az üzenetet kaptam

" Az üzenet küldője: matpy

én nyelvtudás nélkül keresek 2000-2700eurot és még sok magyar kollégám nem nagyon értem miről beszélsz."

Na erre mondják hogy messziről jött ember azt mond amit akar...

2013. aug. 3. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!