Jogom van kérni a pénzt?
Persze, hiszen az a pénz arra van, hogy te ruházd, etesd taníttasd stb. a gyerketeket.
Bár ha normális beszélő viszonyban vagytok az édesapjával, akkor próbáld vele megbeszélni, hogy neked szükséged van erre a pénzre, hisz kezdődik az iskola stb. Esetleg egyezz bele ha belefér, hogy a jövő hónapban dupla pénzt kapsz, vagy, hogy erre a hónapra járó pénzt mondjuk három részletben kapod meg a volt férjedtől.
Alapból koteles lenne fizetni a tartasdijat a nyaralás idejére is.
Az en maga véleményem szerint viszont nem lenne szép dolog követelni, hiszen a, a gyereknek élményt szerzett, b, neked nem voltak plusz költségeit miatta, c, a gyerekre nem kellett költenek a nyaralás ideje alatt.
Igen, jogod van. Nyári szünetben, ha nála van a gyerek, akkor is köteles fizetni a gyerektartást.
Ez logikus is. Lehet, hogy ilyenkor kevesebb a kiadás, viszont a tanévkezdéskor megnő a kiadás, és gondolom, akkor pedig nem fizet többet.
Az egy másik kérdés, ha most épp megszorult, pl. a nyaralás miatt, és te is tudod egy hónapig nélkülözni a pénzt, akkor felajánlhatod neki, hogy következő hónapban fizessen két gyerektartást, és most ne utaljon semmit.
Naná, hogy van jogod hozzá. A nyaralás plusz, ami az ő döntése.
Az én apám egészen új fajta mocsok ilyen ügyben. Május 5.-én van a szülinapom, és az utolsó tartásdíjat (amikor 18 lettem) már nem akarta odaadni anyámnak, arra az "5 napra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!