Jogosan haragszanak a testvéreim anyukámra? Tényleg én gondolkodok furcsán?
Hárman vagyunk testvérek, nem élünk otthon, felnőttek vagyunk. Nevelőapánk 3 évvel ezelőtt halt meg, azóta van egyedül anyukánk. Eladta a házat és vett egy kis lakást.
Egy ideje többet költ magára, eljár pihenni, úszni, kozmetikushoz, színházba - semmi extra vagy furcsa és véleményem szerint nem is esik túlzásba.
A testvéreim viszont teljesen kivannak, hogy ha így folytatódik az egész örökségünket elkölti, mert biztos nem a nyugdíjából fizeti ezeket szerintük.
Engem nagyon zavar, hogy úgy vannak ezzel hogy a mi örökségünket költi. Ő és a nevelőapánk dolgoztak meg ezekért, tisztességben felneveltek minket, ennyi jár anyunak szerintem.
Én beszéltem anyuval, jó nyugdíjat kap, kijön belőle, a megtakarítás után kapott kamatot veszi fel 3 havonta de a megtakarításhoz nem nyúl. De ha nyúlna is, szerintem ezért sem lenne joguk haragudni rá.
Ti mit gondoltok erről?
Én is úgy gondolom, hogy igazad van, de azért figyelj rá, nehogy túlzásba vigye, mint a lottónyertes, aki 1 nap alatt költi el a milliókat. :)
Pl. a nagymamámról azt mesélték, hogy amikor megemelték a fizetését, akkor elég sokat költött a cserepes virágokra. Nem baj, ha szereti őket, csak nem kellett volna annyit vásárolnia belőle, mert amikor télen behozták a növényeket, volt, hogy nem tudta hová tenni őket, egyet rárakott a TV tetejére, anyukám íróasztalára is tett egy nagy cserepest és útban volt neki, mert nem tudott tanulni. Letette, végzett a leckével és visszatette. Ennek semmi értelme nem volt.
Ezért a család megbeszélte vele a dolgot, hogy ne vegyen többet, mert még a végén nem fognak elférni. A nagyim megértette a dolgot és 5 cserepes növényt elajándékozott egy-egy rokonnak. Polcot azért nem vett, mert nem akarta elcsúfítani velük a házat, plusz útban is lettek volna.
Köszönöm a válaszokat.
Nem költekezik felelőtlenül, csak egy kis "luxust" enged meg magának. Szerintem ez így normális.
Nevelőapám után nem örököltünk, de ő árva volt és nem lett gyereke, így anyukám örökölt tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!