Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy a szüleim...

Mit tegyek hogy a szüleim elengedjenek egész éjszakára a barátaimmal? 15/L

Figyelt kérdés
Múltkor könyörögtem,szó szerint,meg minden,de 10-kor már oda jöttek,és haza kellett mennem.Mit mondjak vagy tegyek hogy megengedjék? Vagy csak fogjam magam,és menjek el? Mármint hogy ha felhív,akkor azt mondom hogy majd megyek,vagy mit csináljak?
2013. júl. 26. 23:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
2013. júl. 27. 11:09
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

Én 18 évesen voltam kint 10 ig suliidőben.15 évesen ülj le szépen a fencidre :)

Az én lányom ilyesmivel állna elő 15 évesen néznék egyet.

Egy 15 éves kislánynak semmi keresnivalója nincs az éjszakában. Mégis mit akarsz csinálni egész éjjel?

A sógornőm 17 éves és 9 max 10 kor otthon van. Nincs is elr.b.ncosodva, az biztos.

Később majd Te is megköszönöd.

Elszökni ne szökj el, mert csak rosszabb lesz. Ez is azt bizonyítja, hogy még kislány vagy...

2013. júl. 27. 19:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

akkor sem dől össze a világ ha csak jövőre vagy 2 év múlva mehetsz ottalvós buliba. kizárólag abban az esetben engedném el a 15 éves lányomat ilyen helyre, ha biztosan otthon lesznek a házigazda szülei, és azért fél szemüket a fiatalokon tartják.

egy szolid medencés házibuli alkoholmentesen ennyi idősen nem para, de szórakozóhelyre tuti nem mehetne.

ne nyekeregjél az ősöknek, mert ez nem vall érettségre. hallgass rájuk, tartsd be a játékszabályokat, sokkal hamarabb megenyhülnek ha engedelmes vagy.

2013. júl. 27. 20:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
www.origo.hu/.../20130725-tinedzsert-eroszakoltak-meg-budapesten.ht...‎ Te is így akarsz járni? Nem hiszem, akkor meg maradj szépen otthon.
2013. júl. 27. 20:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne 15 éves taknyosnak éjjel kint lenni??
2013. júl. 27. 23:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Én írtam előzőleg választ, de ne bántsátok már. 15 évesen nem kisgyerek, persze nem is felnőtt. Ez az az időszak, amikor próbálgatnia kell a határait, kialakítania a felelősségtudatát. És fontos, hogy a szülők ott álljanak mögötte.

Kell egy agyi érettség ahhoz, hogy nyugodt szívvel elengedjenek és bízzanak benned, hogy nem csinálsz hülyeséget. A szórakozóhelyek idősebbeknek valóak, a legtöbbre korhatár van, ezt el kell fogadni.Részegen, beszívva fetrengeni az utcán pedis egyáltalán nem menő, ahogy egy házibuliba szét k..atni magad 100 pasival sem. És ez az amit a 15 évesek többsége sajnos az "egész éjszakára a barátaimmal" címszó alatt ért. Én nem gyanúsítgatlak, hogy most te pont ilyen vagy, de valószínűleg a szüleid ezért féltenek. Aztán a megöltek, megerőszakoltak, bedrogoztattak dolgok is még ott vannak, nem szeretnék (meg gondolom te sem), hogy az egyik barátod valami fergeteges ötlete után a kórházban, vagy akár a temetőben köss ki, plusz még a rendőrség is rászabadulna az egész bandára.

A bizalmukat hogyan szerezd meg? Eső sorban legyél őszinte azzal kapcsolatban, hogy kivel, mikor, hova mész, mit fogtok csinálni. Egy kicsit ferdíthetsz a sztorin, de csak ha tudod, hogy ez nem sodor bajba. Mindig legyél elérhető telefonon. Ha nem engednek ne könyörögj, ne hisztizz. Lássák rajtad, hogy felelőssételjes vagy és elfogadod a döntésüket. Fokozatosan kell kialakítanod, hogy elengedjenek és ne féltsenek annyira, ez nem egyik napról a másikra fog menni.

A legrosszab dolog, amit tehetsz, hogy fogod magad és lelépsz. Ebből csak azt fogják látni, hogy még mindig nincs meg a magadhoz való eszed. Elcs.szed a bizalmukat egy időre és mi van ha valami esetleg történik veled? Inkább ne...

Én sem vagyok sokkal idősebb, nekem is eltartott egy ideig, mire benőtt a fejem lágya. 15 évesen nem katasztrófa, ha nem engednek az éjaszakába csak úgy el. Szép lassan építsd fel a bizalmukat, hidd el te is egy csomó energiát megspórolsz, ha nem hadakozol velük feleslegesen. 1-2 év múlva már biztosan mehetsz :)

2013. júl. 28. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!