Miért csinálja ezt az anyukám?
Hány éves vagy? Mert ha 18, akkor túlzás mindig rádtelefonálni. Ha 16, de még soha nem kapott füllentésen és példás a magaviseleted a suliban, akkor is túlzás. Egyébként az anyukák aggódnak és szeretetből tesznek ilyeneket. Ha a barátaiddal nem viselkedik így az anyukájuk, akkor ez azt jelenti, hogy a tied a legszeretőbb közülük :) Az teljesen oké, hogy megvárd míg hazaér. Különben is magas az UV sugárzás és a hőség a déli órákban, kár elmenni otthonról:)
Egy anyuka vagyok, természetesen:)
Sokminden lehet:
1. Talán okot adtál arra, hogy kicsit szorosabbra fogják a gyeplőt.
2. Megtudtak valakiről, valamit a baráti társaágodból, és az gyengítette a bizalmat.
3. Anyud látni akar elmenetel előtt, vagy szüksége van a segítségedre: boltból cipekedés mondjuk.
4. A szüleidet érte valami megrázkódtatás (rokon, ismerős betegsége, balesete bármi) amitől aggódóbbak lettek.
Próbálj előbb ezeken a lehetőségeken elmélkedni.
Szerintem csak aggódik érted... Bár egy picikét túlzásba viszi, igaz, de nem akar rosszat neked. 3-ig tényleg ne menj nagyon sehova, mert nagy a hőség, nem beszélve a magas UV sugárzásról.
Én is szoktam menni biciklizgetni, de én dél körül kifejezetten gyűlölök itthonról kimozdulni, mert kibírhatatlan a meleg és utálom, ha forr a fejem. Így inkább itthon, a hűvösben besegítek a házimunkákban és megvárom, míg kicsit hűl a levegő. Olyan 5-6, esetleg 7 óra fele szoktam elmenni a barátnőmmel futni és biciklizni.
Azt pedig, hogy folyton ellenőrizget, valami kiváltotta az édesanyádból. Valamit tettél, mondtál, ami miatt elveszítetted a bizalmukat. Ezen dolgok tisztázására a legmegfelelőbb módszer egy nagy, családi beszélgetés. Üljetek le együtt vacsorázni és miközben esztek, megbeszélhetitek a dolgot szép nyugodtan.
Mondd el nekik, hogy te nem érted, mi a problémájuk, nem szeretnéd, ha mindig hívogatnának téged, kíváncsi vagy rá, miért csinálják és hallgasd meg az álláspontjukat, hátha felhívják a figyelmedet olyan dolgokra, amit nem vettél észre és legközelebb odafigyelsz rá. :)
Sok sikert! :)
14/L
Nőni kezdtél, és a szüleid már előre rettegnek, hogy mikor "bolondulnak meg a hormonjaid" és "kezdesz el lázadni" És ezt próbálják megelőzni, hozzáteszem nem a legjobb módszerekkel :)
Ja, és lehet hogy tényleg lekezdtek megbolondulni a hormonjaid, és egy kicsit túlreagálod te is a dolgot. Na ez a kettő együtt adja a legnagyobb veszekedéseket ilyen korban:)
Magyarázd el nekik ugyanilyen szépen, kulturáltan, ügyesen, mint ahogy ide is leírtad. Tényleg szépen fogalmaztál! Csak ismerve a szülőket, ne mond el, hogy a másik srác szülei milyenek. Erre minden szülő ugrik és az lesz rá a válasz, hogy "nem érdekel a másik gyerek" (bezzeg ha meg te csinálsz valamit, akkor azonnal előveszik, a "másik gyerek bezzeg nem csinál ilyet" című dumát) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!