Hogyan vehetném rá a páromat hogy költözzünk haza?
Figyelt kérdés
30éves vagyok,21hetes kismama. Már több mint 3éve Pesten lakunk albérletben. Borzalmasan szenvedek,főleg mióta babás vagyok. Eddig sem szerettem a várost,de most már depressziós is vagyok. Én falun nőttem fel családi házban,nagy kerttel és voltak állataim. A párom is vidéki. Most panelban tespedek. A párom azzal érvel hogy otthon nem keresne ennyit,de szerintem 160.000 12 órában nem sok,és fizetjük az albit a rezsit. Nekem meg nincs keresetem mert táppénzen vagyok. Most lakást akar venni,csak nem tudom miből lesz fizetve mikor most csak neki van keresete. Otthon volna hol lakni arról nem is beszélve hogy nem lennék egyedül,és lenne segítségem. És én nem akarok itt élni,és fizetni egy lyukért 20-30 évet.2009. okt. 19. 23:25
11/15 anonim válasza:
Ugyanígy voltam. Mikor terhes lettem nem bírtam megmaradni a panelban, hazaköltöztünk.Hát, nem mondom, hogy ez volt a legjobb döntés. itt a bolt 20 percre van és ha akarok valami érdekeset látni nem elég kimennem az erkélyre. Arról nem is beszélve, hogy sok gondot okoznak a generáció beli különbségek. terhesen ezeket még nehezebben viseli az ember.
Én azt tanácsolom, hogy ha így is úgy is fizettek albérletet, akkor keressetek valami kertes albérletet. A lakásvásárlás nem csak úgy megy, ha már gyerek is van. ha csak nincs előre biztos munkahely vagy jó adag összegyűjtött pénz, akkor jobb az albérlet. Azt ha nem tudjátok fizetni, akkor sincs gáz, bezzeg ha hitelt vesztek fel, akkor elég nagy gondokat tud okozni a pénztelenség.
12/15 A kérdező kommentje:
Borsodból költöztünk fel Pestre. Ha anno tudom hogy ez lesz fel sem jövök. Aki nem volt benne nem tudhatja milyen,27év után így élni. 3 év alatt nem bírtam megszokni! Az elejétől dolgozom,most is megvan a munkám csak a terhességem miatt vagyok táppénzen. Nekem otthon is volt munkám a páromnak nem,és én előtte kicsi gyerekkoromban jártam csak Pesten. Házam van örökség,apukám már sajnos meghalt és anyu lakik ott. Anyám elég fiatal (48)éves és nagyon szereti a páromat,és fordítva is igaz. A testvérem el tudott otthon helyezkedni,ő fél évig lakott itt addig bírta. Az a baj hogy a párom szégyenli hogy,az én családomra lenne "ráutalva". De ezt soha senki nem vágta a fejéhez,mert mindenki nagyon szereti. Én meg nem fogok emiatt tönkremenni. Köszönöm a válaszokat.
2009. okt. 21. 12:55
13/15 anonim válasza:
Hát ez nehéz ám, mert vagy neked kell engedned (és esetleg tönkremész) vagy a párodnak, de akkor meg neki nem jó. Beszélgetés, beszélgetés..... Zárójelben jegyzem meg, bármennyire fiatalos lenne anyukám, akkor sem költöznék oda hozzá, illetve a párom sem valószínűleg, pedig szeretik egymást, de két generáció és bizony vannak feszültségek. Tudom, 10 évet éltem exanyósommal egy házban....
14/15 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nagyon nehéz,de nem fogok mindég én engedni. Én imádom a párom,és ami a legjobban kétségbe ejt hogy teljesen egyedül fogok maradni a picivel. Senki nem lesz a közelemben,és ő sem lesz velem ilyen munka mellett. Nekem nem anyagi segítség kell,nem is tudna egyik család sem. Neki sincs már apja,és ő egy komfort nélküli házból jött inkább lakott nálunk mint náluk. Anyám soha egy árva szót nem szólt neki,és nekem se szólt bele az életembe.
2009. okt. 22. 11:10
15/15 anonim válasza:
A helyedben örülnék, hogy a párodnak van munkája. Ahol korábban laktatok, Borsodban, ott nem volt munkája, itt van, lehet, hogy ha leköltöznétek, akkor megint nem lenne munkája, miből élnétek, míg nem mehetsz el dolgozni? Vagy a párodat küldöd gyesre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!