Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hol van az a pont...

Szerintetek hol van az a pont amikor már nem érdemes küzdeni egy kapcsolatért? Van már ilyen poszt, de egyikben sem szerepel gyerek.1,5 éves a kisfiunk.

Figyelt kérdés
A párommal 11 éve élünk együtt, ő 12 évvel idősebb nálam. Mégis mintha megrekedt volna kb. 23 éves szinten. Nagy szabadságigénnyel rendelkezik. Régebben fontosabbak voltak számára a haverok, mint a család. Van egy 1,5 éves kisfiunk, akit imádunk mindketten, de egymással már szinte nem is beszélünk. Kötelességtudatból nem megy el itthonról túl gyakran, viszont helyette rákapott egy online játékra (Farmerama), és már beszélgetni sem tudunk úgy, hogy ne a gép előtt ülne. Majdnem minden reggel úgy kelek fel, hogy új életet szeretnék kezdeni, de nem egyszerű... Közös lakás (hitel), gyerek, és a szüleim részéről a nyomás, hogy ha már gyerek van, akkor együtt KELL maradni. Igazából csak hozzájuk tudnék haza menni, de a tudat, hogy nem támogatnak, meggátol ebben. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2013. júl. 16. 14:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
9-es, igaz, nálunk csak egy hónap volt, de egy percig sem éreztem a hiányát... Te mennyi idő után érezted, hogy hiányzik?
2013. júl. 16. 14:35
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A Farmerama nem egy túl izgalmas játék. :) Valószínűleg csak pótcselekvés. Unatkozik. Mint írod, kötelességtudatból nem megy el gyakran otthonról. Most nem bántásból kérdezem, eszem ágában sincs ellened írni, de szerinted mit kéne csinálnia otthon? Miről beszélgettek, mikor sikerül beszélni? Gondokról? Az egy idő után fárasztó és lehangoló.

Mi is hasonló helyzetben éltünk. Én már ki is borultam, veszekedtünk. Egyik este kezdeményezésemre, veszekedés nélkül megkértem mondja el, mit szeretne. Aztán én is elmondtam, amit akartam. Persze mindenre tudott valami kifogással jönni, és mindig mondtam, hogy én értem, de értsen meg ő is engem. Végre feladta a védekezést, mert már automatikusan támadásnak vett tőlem mindent, ba..tatásnak, nyavalygásnak, és mindig elbeszéltünk egymás mellett. Pl. megkérdeztem, hogy miért csinálja ezt és ezt, a válasza után elmondtam, hogy én azt gondoltam, hogy azért mert... Hirtelen leesett neki is, hogy a kommunikáció hiánya miatt teljesen félre értettük egymást. Aztán megbeszéltük, hogy ok, menjen el barátokkal sörözni, de legyen szíves írjon legalább egy sms-t, hogy meddig lesz, és kivel van, mert én nem azért rinyálok, mert sörözik, hanem utálok aggódni, egyik ablaktól járni a másikig, körmömet rágni, hogy mikor jön már. Elmondtam neki, hogy pl. ha megmondja, hogy éjfélkor jön csak haza, akkor éjfélig nyugodt vagyok, nem idegeskedek, hogy talán baja van. Akkor nem kell felhívnom, ő nem lesz dühös, hogy lejáratom a haverok előtt, hogy "na, ellenőrzés van". Elkezdtünk moziba járni együtt, majd beülünk valahová, míg anyukám vigyáz a gyerekekre. Ilyenkor nem a problémákról beszélünk. Olyan jó újra együtt nevetni, mint a kapcsolatunk elején. Hosszú út volt, és még mindig van mit javítani.

2013. júl. 16. 14:36
 13/24 anonim ***** válasza:

Valószínű a 3#-asnak van igaza... De azért találgatás helyett inkább kérdeznék!

Őszintén válaszolj már arra, hogy melyiket érzed valósnak, melyikre igen a válaszod:

1/ Érezted valaha is, hogy nagyon szerelmes vagy a párodba és jó együtt élni, és ha az úgy maradna mindig, de jó is volna...?

Ha igen, a kapcsolatotokban mikor, és mennyi ideig?

2/ Vagy inkább csak úgy vele voltál és múltak az évek, láttad, hogy nem passzoltok, de mégis vele maradtál, mondván hátha megváltozik? S végül csakazértis a gyerekvállaláshoz folyamodtál, hátha majd a gyerek okán meg tudod változtatni?

2013. júl. 16. 14:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Sokan látják a párjuk hibáit, de azt nagyon ritkán kérdezik meg maguktól, hogy "én mit tettem azért, hogy jó legyen?"

Az nem válasz, hogy sokat dolgozom, főzök, mosok, gombot varrok, gyereket nevelek, ezt tud egy alkalmazott is.

2013. júl. 16. 14:42
 15/24 anonim ***** válasza:
11-es! 9-es vagyok. Nekem is volt olyan szakításom, amikor a másik egy percig sem hiányzott. A hatodik hét a vízválasztó ezen a téren, olvastam erről egy könyvet, és nálunk is így volt. Ha az első 6 hétben tényleg nem érintkeztek, a hatodik héten már határozottan érezned kell, hogy hiányzik a másik. Ha nem érzed ezt, akkor már menthetetlen a kapcsolat. Együtt ülni a mocsárban nincs értelme. A különélés alatt legalább tisztába jössz vele, mit is akarsz, visszaszerezni őt, vagy inkább nem látni soha többé;)
2013. júl. 16. 14:52
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 15-ös!

Az ő kapcsolatuk nem egy járás, házasság, ahol van egy másfél éves gyermekük is, akire szintén kell gondolni, mielőtt döntést hoz. Egy ilyen kapcsolatot mérlegre kell tenni, és megkérdezni magától, hogy "jobb lesz nekünk, ha elhagyom a férjemet? Vajon, ha lesz egy új kapcsolatom, az makulátlan lesz, az nem fog ellaposodni pár év után? El fogja majd az új párom fogadni a gyermekemet?" Ez nem egy megcsalásról, megalázásról, bántalmazásról szól, hogy el KELL menni! Ezt a kapcsolatot nagyon szépen meg lehetne menteni.

2013. júl. 16. 15:47
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, megpróbálok reagálni arra, amiket írtatok.

Nem, úgy érzem, már nem szeretem, de mégis valahol biztonságot ad - talán gyáva voltam/vagyok egyedül maradni. Ezen szeretnék változtatni.

Nem azért szültem neki gyereket, mert ezzel akartam volna jobbá tenni a kapcsolatunkat. Az együtt töltött évek alatt voltak jobb-rosszabb időszakok. Egyszercsak megcsalt - akkor mondtam neki, hogy menjen, ahova akar, mert nem tudunk már együtt élni. Addig-addig könyörgött, míg adtam neki még egy esélyt. Akkor 1,5 évig szuper volt a kapcsolatunk- ekkor jött a gyerek. Az első időszakban a tenyerén hordozott minket, de kb. fél éve alig beszélünk.

Ő úgy szeret elmenni szórakozni, hogy akkor jön, amikor akar. Sajnos én nem jól viselem a hajnalban részegen hazaesek bulikat. Nem akarom ellenőrizni, de ha azt mondja, ekkor jövök, akkor ne 5 órával később legyen.

Hogy én mit tettem ezért a kapcsolatért? Bevallom az őszintét, amióta anya vagyok, tényleg nem törtem össze magam, de előtte úgy érzem, én is oda tettem magam. Próbáltam az esetek többségében a kedvében járni. Bár elgurult néha a gyógyszer, amikor este fél 11-kor arra jöttem haza a munkából dög fáradtan, hogy a haverjaival pókerezik, amiről mellesleg nekem elfelejtett szólni.

2013. júl. 16. 15:54
 18/24 A kérdező kommentje:

Már én is gondoltam arra, hogy talán letisztulna sok minden, ha egy időre külön költöznénk. Amikor haza utazunk a kisfiammal a szüleimhez, egyáltalán nem hiányzik, sőt! Úgy érzem, felszabadulok egy nyomás alól.

Igen, én érzem, hogy neki sem jó így élni. Rengetegszer próbáltam már vele beszélgetni, de ha felhozom a témát, akkor a homokba dugja a fejét, és közli, hogy nem hajlandó konfrontálódni, és különben is: van egy feladatunk: fel kell nevelnünk a gyerekünket.

2013. júl. 16. 15:58
 19/24 A kérdező kommentje:
13-as! Egyik sem. Tudom, hogy nem ő a nagy Ő, de szerettem. Sosem volt az a nagy lángolás, de jól kiegészítettük egymást. Mint fentebb már írtam, nem azért szültem a gyereket, mert azt reméltem, jobb lesz. Sőt! Azért jött ilyen "későn", mert előtte úgy éreztem, hogy egyedül maradok vele, mert a páromnak nem lesz "ideje" velünk foglalkozni. Kb. most így is érzem. Én nem szeretném, ha kötelességtudatból lenne velünk, hanem azért, mert szeret velünk lenni.
2013. júl. 16. 16:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Voltam hasonlóban...én mennék a helyedben. Életed órái sebesen peregnek, és most csak pazarlod.
2013. júl. 16. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!