Szerintetek melyik név a szebb? Mi a véleményetek ezekről a nevekről?
Jaj, de szeretnék most egy hosszas elemzést írni szociolingvisztikai szempontból a névadási szokásokról és trendekről.
A neveknél pontosan ugyanúgy van, mint a zenében, a ruhákban, a könyveknél. Van olyan, ami divatos, felkapott. Van olyan, ami még ritkább, de éppen azért, mert "az én gyerekem nem kap tucatnevet", egy-két éven belül milliónyi fog rohangálni belőle.
És van az, ami neked régiesnek, ósdinak, öregesnek tűnik, mert sokat ismersz, de pici babáknak már egyáltalán nem adják, éppen ezért előbb-utóbb ezek lesznek a ritkák (mert a viselőik egyszerűen kihalnak).
Gondolkozz már egy kicsit!!!
Úgyhogy ha ritka, nem tucatnevet akarsz a gyerekednek, akkor igenis Mariskát, Erzsébetet vagy Piroskát adsz neki.
Nekem a Letícia túl kemény, kicsit olyan, mint az epilepszia. Az Elizabet szép lenne, de magyarosítva szerintem röhelyes. Nem mi vagyunk nevetségesek szerintem, hanem te. Ez olyan, már bocsánat, mint a Jessica helyett Dzsesszika!
Add neki az Adeodáta nevet! VAgy az Agrippínát :D
itt válogathatsz:
Légy szíves kedves kérdező, írd meg milyen végzettséged van! (Csak egy fogadás miatt kéne.)
Hogy válaszoljak: Egyik sem, de ha muszáj akkor az Elizabeth.
Egyik sem (Leticiáról mindig az Esmeralda jut eszembe, Elizabet meg így csúnya).
Akkor inkább Lícia és Eliza, vagy Liza.
Komolyan mondom a kutyatartás már szigorúbban szabályozzák, mint a gyerekvállalást...
A Dzsesszika és az Eszmeralda neveket még ajánlanám szíves figyelmedbe. Kolompár Dszesszika, Lakatos Eszmeralda... Szerintem szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!