Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan sértődött meg a...

Jogosan sértődött meg a férjem? Vissza kéne utasítani az ajándékot?

Figyelt kérdés

Apukám nyugdíjas lett, leköltözik a Velencei tóra, ahol van egy nyaralónk. A pesti lakást a gyerekünk nevére szeretné íratni úgy, hogy én legyen a haszonélvező.

A férjem szerint ez pofátlanság vele szemben, mit kezdjen egy 15 éves gyerek egy lakással, mi bezzeg jól járnánk vele. Így inkább ne is fogadjam el.

Mit gondoltok?

2013. júl. 15. 10:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem beszélve arról, hogy ha a te nevedre kerülne a lakás, úgy egy esetleges válás esetén fele-fele lenne a férjeddel"

Nem igaz, ha névre szóló ajándékként kapná a feleség, akkor hiába kapta házasság alatt, váláskor is az övé.

Nekem így tűnik: férjed ácsingózik egy olyan lakás után, amihez semmi köze, sem erkölcsileg, sem jog szerint, és a fiától is elvenné, mert " ő úgy jobban járna".

2013. júl. 15. 11:08
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne utasítsd vissza, apukád nagyon rendes hogy így gondol a gyereketek jövőjére. Lesz egy lakása, ahol egyetem alatt és után is lakhat.
2013. júl. 15. 11:09
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Eszedbe ne jusson visszautasítani, nincs is jogod hozzá, hiszen a fiad kapná, irtó nagy előnnyel indulna az életben. Ráadásul 3 év múlva nagykorú a gyerek, így semmi baj nem lehet abból, ha a nevére kerül egy lakás.

A férjed reakciója azonban aggasztó. Irigy a gyerekére? Sajnálja tőle? Ő akarná felélni a lakás árát inkább? Hát én inkább ezen rágódnék, és nem az ajándék elfogadásán.

2013. júl. 15. 12:08
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát én a pi....at a földhöz verném ha a gyerekem ilyen lehetőséget kapna a nagyszülőktől.A párom úgyszint.A férjed vagy lenyeli a békát vagy kemény napoknak néztek elébe.
2013. júl. 15. 15:47
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
apukád teljesen jól gondolkodik :) a férjednek kéne felfogni, hogy az ő érdeke is, hogy a fiatoknak legyen saját lakása majd.
2013. júl. 15. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!