Hogyan segíthetnék egy közeli barátomnak, aki mostanában egyre többször részeg?
Szomorú. Sajnos valahol érthető a reakciója, de miért nem mondod neki, hogy próbálja inkább a feleségét elvinni valahova, egy másik városba, másik orvoshoz, kutasson az interneten alternatív gyógymódok, bármi után - ilyenkor már mindent ki kell próbálni, ha az élet forog kockán, és semmi sem drága eladni, ha egy hajszálnyi esély is van a hatékony kezeltetésre! Gyerekük nincs? Annak se túl jó, ha azt látja, hogy az apja iszik.
Légy mellette, ne hagyd sokat egyedül, rengeteget számít egy jó barát támogató jelenléte. Ha már fizikai függőség alakult ki, és a barátod is elfogadja, akkor orvos is segíthet, de itt igazából nem a barátod alkoholizmusát kell kezelni, hanem a kiváltó okot, azaz a feleséget kéne valahogy gyógyíttatni, hátha másutt tudnak rajta segíteni.
08:31 nek
Ez szörnyű lehet, valakinek a testvérét így látni. Bele se merek gondolni. Remélem nem kell ezt megtudnom... Mi a történetetek vége? jól hallom ki a szavaidból, hogy nem jó?
Köszönöm nektek!
Tegnapelőtt jött haza megint, tegnap már dolgozott, reggel csak futólag tudtam vele beszélni, de még ma elkapom, és lehordom. Legutóbb mentő vitte el, mert összetörte magát részegen, és ezt is csak utólag tudtam meg, mert a telója ki volt kapcsolva (lemerült). Majd a főnöke szólt, h mi is történt, mikor őt felhívta.
Köszönöm! Nagyon sajnálom, ami a testvéreddel történt!
Tegnap beszéltem vele, belátta az igazamat, most nekiugrott, hogy behozza a lemaradását a munkát, és mindent illetően. Úgy látom igyekszik, ma is beszélek vele, meg ha kell mindennap, csak ne tegye magát tönkre. Épp alakítgatom a lakásom, még ott is adok neki egy kis munkát, hogy minél több ideig lefoglalja magát. Így ott van a munkahelye + a maszekjai, meg, hogy nálam segít, nem nagyon marad ideje másra. Remélem legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!