Vajon miért nem akarja a férjem, hogy önálló vállalkozást indítsak? Ennek ellenére belekezdjek?
3 gyerekkel vagyok itthon, több mint 1 éve főzök ebédet és kiszállítom. Először csak néhány idősebb házaspárnak, egyedül élőnek vittem, most már elég sok fix megrendelőm van.
Hamarosan lejár a gyed-em, szeretném ezt hivatalossá tenni. Utánanéztem az engedélyeztetésnek, költségeknek, adózásnak, mindennek. Ügyvéddel is beszéltem. Egyetlen hátránya van: nem tehetném itthon, kéne bérelni egy kis helyiséget és oda venni néhány konyhai dolgok. Ez kb 300-350e ft lenne, van ennyi megtakarításunk.
A férjem szerint viszont ez nagyon kockázatos, ráadásul a gyerekek kicsik, még otthon kéne lennem velük pár évet (mehetnék gyes-re és anyaságira), de én ezt nem szeretném.
Mi a véleményetek?
Az,hogy hajrá. Az ,hogy a férjed miért ellenzi nem tudhatom. Lehet,hogy nem egy vállalkozó tipus,beszari ezért nem bízik a tiéd sikerében.
Lehet,hogy attól fél,több pénzt fogsz keresni mint ő,nem lesz rádutalva stb
Lehet,hogy tényleg csak annyit akar,hogy maradj otthon és lásd el a gyerekeket, és nem érti,ez miért nem ez a kizárólagos életcélod.
Vagy : neki valami szar melója van,és fél tőle,hogy sikeresebb leszel,jól bejáratott üzlettel,aztán otthagyod .
Kezdjél bele. Kockázat nélkül nincs nyereség, de ha több mint egy éve csinálod,és látod,hogy van rá kereslet,miért ne lennél a saját főnököd?
Nyilván magam hibáztatnám, ki mást?
De igen, kijönne annyiból.
Meddig maradjak otthon a gyerekekkel? Mi a garancia arra, hogy után lesz munkám vagy ha akkor indítom be a vállalkozást, sikeres lesz? Most megvannak az "ügyfeleim", ki tudja így lesz-e ez 2-5-7 év múlva.
ehhez ismerni kellene őt
- vagy nem hisz benne, fél az eladósodástól, akármitől, mert azért bejelentve már minden igen más
- ő akar maradni a családfenntartó, félti a pozícióját
- jobban szereti, ha ő segít egy nőn, nem az magán - vannak amolyan "apáskodó" férfiak - illetve a férfiakat vonzza ha egy nő "gyenge" mert erősnek érzik úgy magukat
ennyi tippem van
de szerintem igen, kezdj bele. mert mindig önmagunkat kell adni, előhívni a képességeinket a hátráltató tényezőket ki kell zárni. most nem írom le, de volt hogy lehetőséget én kihagytam valaki miatt, később meg igencsak jól jött volna, amit már nem tudtam visszahozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!