Az normális, ha valaki az anyját a többi családtag előtt a keresztnevén emlegeti?
Kérdező:
Tök mindegy hol engem pl úgy neveltek hogy mindig anyának kell szólítanom mert hogy néz az ki hogy hazaérnék és azt mondanám hogy Rita itthon vagy?Kapnék is egy szép pofont!
Én szoktam anyut a keresztnevén szólítani, ha vicces kedvemben vagyok. Nem szól semmit, a tiszteletem iránta ettől független.
A többi családtag meg mind a keresztnevén szólítja az anyát, nem? Ha beszélgetek Anyu testvérével, szerintem tök mindegy, hogy azt mondom, hogy "Anyu mesélte, hogy..." vagy "Ági mesélte, hogy..."
Lehet, hogy szokatlan, de abnormálisnak mondani erős túlzás.
Szerintem sem normális az ,ha egy anyát a keresztnevén szólít a gyereke.
Vannak bizonyos helyzetek ,de nem ez a jellemző.
Én is szoktam a keresztnevén hívni ,ha nagyon el van bambulva. Egyből veszi a lapot ,de amúgy az anya minden formáját használom.
nincs vele elég szoros kapcsolata. sosem hívtam anyámat a keresztnevén. hálás vagyok a sorsnak, h él az édesanyám, ahányszor csak tudom kimondom neki, h anya :)
volt egy osztálytársam, egy lány, aki Áginak szólított az anyját. négyszemközt, és mások előtt is így említette. elég rideg viszony lehetett köztük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!