Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utál az anyósjelölt?

Utál az anyósjelölt?

Figyelt kérdés
Alig egy hónapja vagyok együtt a párommal, és már bemutatott a szüleinek. Eleinte minden rendben volt, de aztán lassan feltünt egy pár dolog, amiből az szüröm le, hogy vagy nem birja a fejem, vagy féltékeny rám. ilyen dolgok voltak például, hogy egy hosszú útról hazatérve ott szerettem volna aludni náluk,(párom ajánlottam fel a dolgot), anyós felháborodott, hogy minek aludnék én ott? mért nem megyek egyből inkább haza? vagy ha haza kellett vinni engem kocsival, akkor ne idegesitsük már, minek vinne haza a párom? (megjegyzem több autó is áll a háznál egyszerre,pénzszükében sincsenek). az a baj, hogy egyre több apró dolog van, amiből ezt szüröm le. 21-23 évesek vagyunk, úgy gondolom, hogy megakadályozni nem sok minden tud köztünk akár azzal is, hogy külön szobába rak minket éjszakára..."mert hogy egy hónap után nem illik még együtt aludni"! ti ezekre hogy reagálnátok? normális csaj vagyok, nincs semmi extra hóbortom, nem viselek semmilyen meghökkentő ruhát, egyetemre járok, tanulok, illedelmes vagyok vele szemben is, és mégis ezt kapom! miért???
2009. okt. 16. 21:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem féltékeny. Ostoba nő. Pont akkor lenne a párod bunkó, ha nem vinne haza.

Sajnos tanácsot nem tudok adni, mert az én anyósom meghalt, mielőtt megismerhettem volna.

2009. okt. 16. 21:56
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

A párod hogy áll ehhez hozzá? Úgy gondolom, hogy az anyós problémákat mindig az illető párjának (vagyis az anyós fiának/lányának) illene rendezni a saját anyja felé. Nálunk ez tökéletesen működik, anyumnak voltak apróbb megindulásai az elején, de világosan tudtára adtam, hogy (főleg, hogy most össze is házasodtunk) mi egy család vagyunk, és bármilyen konfliktus támad köztük, kötelességem a feleségem pártjára állni. Szerencsémre megértette, és azóta össze is szedte magát rendesen.

Szerintem a párodat kéne rávedd, hogy beszéljen az édesanyjával, és világosítsa fel, hogy az ő választottját, amíg mellette áll, nem feltétlenül kell szeretni/utálni, tisztelni kell és elfogadni.

2009. okt. 16. 22:33
 3/11 A kérdező kommentje:
a párom igyekszik rendezni a dolgot, teljesen megérti a reakciómat, neki is feltűnt, csak hát nehéz elsimítani úgy a dolgot, hogy az anyós a szemembe jópofizik!!! magyarán kétszínű!
2009. okt. 16. 22:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Jó volna tudni h az előző barátnővel hogyan viselkedett. Lehet h őt nézte ki a fiának és veled tulajdonképpen nincs is baja. De az is lehet h nem akarja a pici fiát elengedni. Van testvére a barátodnak? Ha egyke tuti ez a baj.

De te azért próbáld ezeket nem észre venni hátha rendeződik az anyósod fejében a dolog.

2009. okt. 16. 22:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Ezért is kell ezt neki lerendezni. Amikor az anyja előáll, hogy miért vinne Téged haza, akkor ő vissza kell kérdezzen, hogy miért ne? Te ebbe nem igazán nyúlhatsz bele, mert rajtad csattanhat. Az ő édesanyja, ő ismeri, ő tudja gyerekkora óta, hogy mit hogyan lehet nála.
2009. okt. 16. 22:57
 6/11 A kérdező kommentje:
van testvére, neki is párja, ők már régóta együttvannak, így náluk nem hiszem hogy előállt ez a gond, meg nem is nagyon vettem észre. nem szólok bele semmibe, csak rosszul esik amit csinál, és néha már hiába próbálom leplezni, kiül az arcomra a gond:(
2009. okt. 16. 23:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a személyeddel van baja, csak a helyzetet nem tudja még jól kezelni. Azt írod, alig egy hónapja ismeritek egymást. Vannak szülők, akik nagyon konzervatívak és fontos számukra az etikett is.

A párodnak először illett volna udvariasan szólni a szüleinek, megkérni őket (gondolom az ő házuk), hogy vendéget szeretne vinni éjszakára. Illik elkérni a kocsit is, (ha nem az övé), ha haza szeretne fuvarozni vele téged. Ezek pici gesztusok, amit a párodnak kell rendezni, olyan apróságok, amivel kifejezi a tiszteletét a szüleinek. Ebben a helyzetben a párod a hunyó, neki kell ismernie a szülei észjárását és fel kell nőnie a feladathoz, hogy jól vezessen be téged a családjába.

2009. okt. 17. 07:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Az is bejöhet a képbe, -írod hogy jók a körülmények - hogy a mamajelölt nem állt sorba mikor a szerénységet osztogatták. lehet, hogy ki akarja nyílvánítani a felsőbbségét, hatalmát, lehet hogy imponál neki a "nagyasszony" szerep. Ha úgy gondolod, hogy ez a helyzet, legyél megértő. Nem mindenki válik egyből nemeslelkűvé attól, hogy több kocsija is van. Tehát a magad szívében ne érlelj haragot, de kerüld el a jeleneteket, egyenlőre a találkozást is, ne tedd ki magad annak, hogy el kelljen viselned, és senkinek ne hagyd, hogy uralkodjon rajtad.
2009. okt. 17. 09:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Azt írod, alig egy hónapja vagytok együtt. Ez nem azt jelenti,hogy te máris családtagnak számítasz. Ha hosszabb útról jöttök haza, én biztos, hogy a fiamra lennék kíváncsi és nem a barátnőjére. Ebben az esetben úgy illett volna, hogy szépen hazamész vagy a szüleid elmennek eléd (nem tudom, hova érkeztetek, vonattal voltatok? stb) és szépen hazavisznek. Aztán másnap elmegy érted a barátod vagy te mész el hozzájuk egy látogatásra. Valahogy úgy tűnik, mintha azt gondolnád, be vagy épülve egy családba, holott ez nagyon nem így van és valószínűleg ez irritálja a barátod anyukáját. Ilyen szitu egyébként a mi családunkban is előfordult. A 18 éves kiscsajt - szerelmük hajnalán - a szülei úgy engedték el az öcsémmel Olaszországba nyaralni, hogy a tesómat még csak nem is ismerték. És ha esetleg egy perverz, beteg állat lett volna, akivel megismerkedik?

Úgyhogy szerintem neked kellene kicsit visszafognod magad és nem a barátod édesanyjára kellene panaszkodnod. Az, hogy 21-23 évesek vagytok, nem jelent semmit. Teremtsetek magatoknak önálló egzisztenciát, lakást, autót, stb, akkor mondhatod, hogy a mama ne szóljon bele ebbe-abba. De amíg a srác otthon lakik és a szülők lakásában vagy vendég, addig nem nagyon kellene hőbörögnöd!

2009. okt. 17. 10:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! teljesen félreértettél! én jöttm egyedül haza egy külföldi útról egy pár napra és nem sokéra utazom vissza! vonattal jöttem, azzal is megyek,és a párom bejelentette otthon az érkezésem már egy héttel, hogy mit szólnának hozzá! csak az anyósnak nem tetszett a dolog! a kocsit is elkéri! pedig van olyan kocsi ami egész nap a ház előtt áll, és nem használja senki!
2009. okt. 17. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!