Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szülnk sokan albérletbe...

Miért szülnk sokan albérletbe nem félnek a jövőtől vagy olyan sok a fizujuk?

Figyelt kérdés
2013. júl. 2. 19:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%
Sokan ha saját lakásra várnának kifutnának az időből, inkább bíznak a munkahelyükben. Szerintem sem gázosabb mint egy hiteles lakás.
2013. júl. 2. 22:50
 22/29 anonim ***** válasza:
27%
Egyáltalán minek vállal gyereket valaki? :O
2013. júl. 2. 23:13
 23/29 anonim ***** válasza:
81%

"ott a rengeteg sok üres épület"

Milyen sok üres épület? Itt ami üres, az úgy néz ki, hogy inkább lebontani lehet, mint mást kezdeni vele.

Amúgy meg, nem csak az állam érdeke, hogy szaporodjál, hanem a tiéd is, hogy legyen, aki kitermeli majd a nyugdíjadat. Vagy szerinted az állam azért akarja, hogy szaporodjál, hogy gyönyörködjön a csintalan kis kölkökben?

A családok megvédése meg nem azt jelenti, hogy ha nem fizetnek, akkor vagy nem engedik, hogy annak következménye legyen, vagy megsimogatják a fejüket, hogy nem baj Kovácsné, ha már túl vállalta magát, akkor adunk ingyen másikat helyette.

A legtöbb bedőlő hiteles nem azért dőlt be, mert jaj de jó vettünk egy szép két szobás panelt, mert nem úgy nézték a frank alapú hitelt, hogy na de jó, ugyanannyit veszek fel, mint forintosból bírnék és örülök, hogy amíg jó az árfolyam addig a zsebembe marad a különbözet, hanem úgy volt vele, hogy ha már lúd legyen kövér, házat veszek, meg új építésű nagy teraszosat, és a frankos hitelből is olyat, amit a jelenlegi árfolyamon pont tudok fizetni. Elszabadult az árfolyam? Akkor meg felháborodok, hogy engem átvertek csőbe húztak, töröljék a hitelt, micsoda dolog ez?!

2013. júl. 3. 04:06
 24/29 anonim ***** válasza:
77%

Ha sokan arra várnának, hogy saját lakásuk legyen akkor lehet sose lesz gyerekük. Inkább bevállalják és bizakodnak, hogy lesz később is munkahelyük.

Mi hitelre vállalunk gyereket és mi jobban járunk mert amennyi hitelt fizetünk jóval duplább lenne az albérlet havi 15.000 Ft fizetünk felkerekítve. Egy albérlet min. 40.000 Ft ha nem több. És még ott lenne a rezsi és egyéb kiadások. De ott tartanánk, hogy még nem is ettünk. Erről ennyit.

23/N

2013. júl. 3. 07:35
 25/29 anonim ***** válasza:
50%

# 23:

Nem tudom, hogy te hol laksz, de ahol én, ott bizony rengeteg új-építésű lakás van, ami lakatlan. Folyamatosan, évek óta hirdetik őket mert nem tudják kinek eladni. Magyarországon körülbelül félmillióra tehető az üres lakások száma. Ezeknek minimum a fele, de valószínű, hogy több új-építésű.

Mi is vettünk fel frank alapú hitelt, mert kellett a pénz és gyakorlatilag úgy tukmálták ránk. Aztán kétszer is majdnem lejárt, amikor jött a telefon, hogy milyen jó adósok vagyunk, ha megújítjuk a szerződést, akkor ennyivel és annyival több pénzt kapunk, milyen jó lesz nekünk. Mi persze megújítottuk a szerződést, mert nagyon kellett a pénz, meg voltunk szorulva. Hát nem utána jött ez az árfolyam sz***kodás? A 25.000 forintos törlesztőből lett 65.000. Mi tudjuk ezt fizetni, de hatalmas terhet jelent a háztartásra, és aki erre azt mondja, hogy korrekt dolog volt, az elmehet melegebb éghajlatra.

Egy normális kormánynak be kellett volna iktatnia alapból egy gátat, amit nem léphet át a törlesztőrészletek növekedése, mert ez már uzsora. Ráadásul hatalmas nemzetgazdasági kockázatot jelent, függetlenül attól, hogy hány hülye dőlt be a mézesmadzagnak.

2013. júl. 3. 13:29
 26/29 anonim ***** válasza:
59%

25) ne haragudj, de ha te ilyen hülye vagy, akkor a te bajod. Világosan leírtad a kérdésbe az idióta hitelfelvevők minden ismérvét! Ránk is "tukmálták" mégis forint alapú lett. Mikor meg küldik, hogy jó adósok vagyunk, vegyünk fel többet/másikat, akkor csak röhögünk. Főleg, ha amúgy is megvagyunk szorulva, akkor ki az a hülye, aki még hitelt vesz fel?

Azokat a lakásokat, meg nem azért építik, hogy beleköltözzenek mindenféle szerencsétlen családok, hanem PROFITÉRT építi valami cég/vállalkozó.

Mégis miért adna az állam neked lakást? Akkor nekem miért nem ad? Vagy miért nem ad mindjárt mindenkinek? Miért is csak annak járna, aki hülye volt és nem tud fizetni? Annak, aki tud fizetni és rendes, annak miért nem, mintegy dicséretként? Vagy annak, aki fel se vett semmilyen hitelt, mert nem tudott?

Azonkívül, ha egy új építésű lakóparkban veszek lakást, akkor marhára nem örülnék neki, ha a takaros kis tömbünkből ingyen lakásos telepet csinálnak a fizetésképteleneknek. Majd úgy járunk, mint a Havannán, hogy a szegény szerencsétlenek nem bírnak valami számlát se fizetni, mert szegényeknek hirtelen ez a szép nagy lakás túl megterhelő volt anyagilag és az egész tömbben kikapcsolják a fűtést miattuk?

2013. júl. 3. 13:38
 27/29 anonim ***** válasza:
7%
Ja meg a 25 ezerből 65 ezer szintén érdekes, mert most járt le a frankos autó hitelünk, amit bőven az elszabadulás előtt vettünk fel, szintén 25 körüli törlesztővel és "mindössze" negyedévenként ki kellett fizetni az árfolyam különbözetet, ami szintén kb. 25-30 ezer volt. Nekem mindig nagyon csodás, mikor látom, hogy ilyeneket modnanak, hogy 3x annyi lett a törlesztő meg stb. Nem tudom, akkor az enyém miért nem?
2013. júl. 3. 13:39
 28/29 anonim ***** válasza:

# 27: Milyen banknál vetted fel?

# 26-ra pedig: Egyébként ha te meg lennél szorulva és ugyanakkora törlesztőrészletért + néhány évért adnak + x százezer forintot, akkor valószínű, hogy nagyon sokan belemennének. Akkor még úgy tűnt, hogy megéri. Most már nem. Ez nem jelenti azt, hogy mi nem fizetünk, mert dehogynem. Havonta csak 200k elmegy különböző hitelekre, amit azért ki tudunk fizetni. Viszont akkor sem erre számítottunk.

Egyébként akkor, amikor a bankokat ki tudták milliárdokkal segíteni világszerte, akkor az adósokat miért nem?

A lakásokat meg azért írtam, mert te azt állítottad, hogy nagy részük lebontásra szorul. Nem azt mondom, hogy adják oda csak úgy az adósoknak, hanem azt mondom, hogy olyan pénzeket fizettetnek ki most az adósokkal, amik soha nem is voltak a banké és ezek a pénzek mennek ki szépen az országból. Ha megoldódna ez a probléma, az ingatlanpiac újra fellendülhetne és ebben kulcs pozíciója lenne azoknak, akik most visszahúzódtak anyuékhoz és onnan fizetik az irreálisan magas törlesztőket.

A másik pedig, hogy a bankok miért adtak olyan ingatlanokra jóval nagyobb összegű hitelt, mint amennyit ért? Meg az is, hogy egyértelműen felelőtlen embereknek, miért adtak csak úgy ennyi pénzt? A banknak egy hitel, egy befektetés, amit veled, vagy velem ellentétben ő nem bukhat be, hála a mai rendszernek.

2013. júl. 3. 17:26
 29/29 anonim ***** válasza:
Cica, ha jó értékesítői vénával rádtukmálok egy vödör vizet egy millióért, akkor én vagyok a szemét, vagy te vagy a hülye, aki üzleti kérdésben a modorom alapján döntött, nem észérvek alapján?
2013. júl. 29. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!