Ebben az esetben elhelyezhető apukánál a gyerek?
A Férjemnek az előző kapcsolatából született egy kisfiú, most 5 éves. Mikor együtt voltak, volt olyan, hogy a kisfiút lelökte a lépcsőházban és a lépcsőfordulóban állították fel a szomszédok. Ezeket most merik mondani s szomszédok nekünk , mikor már jó ideje nincsenek együtt a nővel. Most meg gyakorlatilag amióta szétmentek a nagymamánál laknak. Ahol van egy súlyos szellemi fogyatékkal élő nő.(anyuka édestestvére)meg háta a mama sem teljesen ép. Habár ez csak az én véleményem. Illetve még van ott a kisfiú nővére, aki egy egyészakos kalandból származik az anyukának. 22 éves nagylány apukával nem tartja a kapcsolatot. Anyuka balesetnek nevezi a lányt. A lány 9 éves kora óta nem szólítja őt anyának. Anyukának a munkahelyén mondták a kollégái, hogy sokat magában beszél és egyszerűen nem lehet elviselni, állandóan az exéről(az én férjemről) beszél mindenkinek. Tegnap a férjem ment a kisfiáért az óvodába és a gyereken szandál volt. Egyszerűen nem akartam elhinni mikor megláttam.Odakinn meg 4 fok. Bundakabát alatta meg egy póló.
Most szeptembertől átíratta a gyerkőcöt apuka megkérdezése nélkül egy másik óviba, ahol fojtón panaszkodnak az óvónők, hogy a gyermek magatartása, ha az anyukától jön nagyon rossz. Verekszik, köpköd, senkit nem szeret.
Volt, hogy az anyuka rám hívta a rendőrséget, mert én akartam neki odaadni a gyermektartás díjat.
Anyukát labilis idegéllaputúnak nevezném! Én!! Hangsúlyozom, csak én, ez nem orvosi megállapítás, csupán egy anyukáké aki neveli a 15 hós kislányát és elképzelhetetlennek tartom, hogy így bánjak a gyermekemmel. Lehetséges, hogy elpereljük a kisfiút? Mennyibe kerül egy ilyen per?
Előre is köszönöm a segítséget!
15 hós kislány édesanyja és egy 5 éves kisfiú pótanyuja
Nem tudom mivel jár a per,de ha ez tényleg így van akkor az apánál a helye a kisfiúnak, mindenképp.
Te pedig biztos jó anyukája leszel, ha ilyen mélyen érint.
Sok sikert.
Üdv!
Olvastam a gondod és a válaszokat is. Jó megoldás lehet a per, nekem viszont az jutott az eszembe, hogy esetleg a Gyámügyön keresztül lehet, hogy egyszerűbb lenne a dolog. Akár az Óvoda részéről történő bejelentés alapján, vagy ha ti előadnátok ott az illetékesnek a problémátokat. A Gyámügy mindenféleképpen a gyerek érdekeit védi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!