Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg öröklődik az ivászatra...

Tényleg öröklődik az ivászatra, alkoholizmusra való hajlam? Nektek mi a tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
2013. jún. 27. 14:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nagymamám és (fia) apám alkoholisták. Én viszont rühellem az alkoholt, egyszerűen nem bírom az ízét. Úgyhogy sztem nincs ilyen, hogy nagyobb a hajlam, ez tartás kérdése, hogy nem az alkoholba menekülök minden problémával.
2013. jún. 27. 16:56
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves 11-es, az alkoholisták sem azért isszák, mert szeretik az ízét.

Én sem szeretem az alkoholt, de sok alkoholista volt körülöttem és hatalmas mázlim, hogy nagy akaraterővel lettem megáldva. Sokszor jut eszembe, hogy ja, mennyivel egyszerűbb lenne most meginni pár felest és mára elmúlna a problémám. Ezt láttam a családban és ez lenne a világ legegyszerűbb dolga. Inni és sebet nyalogatni, hogy nekem milyen sz*r.

Szerintem van ebben genetika is, meg az sem mindegy, hogy mit lát az ember. Aki abban nő fel, hogy az alkohol a megoldás mindenre, az könnyebben fog utána az üveg után nyúlni, ha valami nehézség éri.

2013. jún. 27. 17:03
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
De gyűlölöm ezt a hozzáállást. A fenéket öröklődő, meg hogy ezt látják.. Én is ezt láttam, mégsem vagyok alkoholista, pedig van elég gondom (pont belőlük kifolyólag: hitel stb.) de egyszerűen inkább felkötném magam minthogy oda alacsonyodjak mint a szüleim. Ezt komolyan is gondolom.
2013. jún. 27. 17:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Apám, anyám alkesz volt, de én évente alig iszok meg valami kis apróságot, nem is szeretem.

Undorítónak találom az iszákos embereket, soha nem lennék olyan.

2013. jún. 27. 21:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es, nem azt mondtam, hogy azért isszák, mert ízlik nekik. (de gondolom ízlik is azért nekik). Csak azt írtam, hogy nekem nem ízlik....
2013. jún. 27. 21:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Én ezt értem. Csak mondjuk én akiket valaha ismertem alkoholistákat, azok sosem az alkohol ízét szerették, hanem, amit okoz... :\ Erre reagáltam, hogy az, hogy valaki nem szereti az ízét, az nem jelent semmit.

Szerintem számít az is otthon mit lát az ember, a vérében mi folyik és bizonyos szinten biztos azon is múlik, hogy máshonnan látott-e az illető jó példát.

2013. jún. 27. 21:53
 17/18 anonim ***** válasza:
vizsgálatok bizonyították, hogy igen...60% genetika, 40% más befolyásolja az életünket...(maga az életkörnyezet)
2013. jún. 28. 09:36
 18/18 anonim válasza:
En sem mernem azt allitani, h genetikailag oroklodik, de valami koze megis lehet hozza. Apai nagyanyam az volt, apu is az volt. Koran el is vitte..En mint 'lanygyerek'jonnek a sorban. Nem vagyok az, sot. Inkabb anti. Viszont erzem magamban a hajlamot, ha lehet igy fogalmazni. Tini koromban, egy-egy jol sikerult buli utan jottem ra, h vmi nem oke. Biztos megfigyeltetek, h minden emberre mas es mas hatassal van az alkohol. Vannak fuggo es nem fuggo tipusu emberek. Nevezhetjuk erosnek es gyengenek is oket. Ki agressziv lesz, ki vicces, van aki gusztustalanna valik. Van aki tudja mikor kell abbahagyni az ivaszatot es van akinel nincs kontroll. En a fiatalkori duhajkodasaim soran inkabb ez utobbi kategoriaba estem. Azota tudatosan nem fogyasztok alkoholt. Erzem, h lenne ra hajlamom. Neha neha csaladi osszejovetelkor elojerul egy uveg bor. Nem fogy el es bontva bekerul a hutobe. Mar tobbszor eszrevettem magamon, h ha tudom, h van a frigoban, ahanyszor elmegyek mellette eszembe jut, h iszom belole. Aztan ez az erzes elkezd idegesiteni es par nap mulva kiontom. Jelzem, sosem voltam alkoholista, sisem voltak gondjaim ezzel es lehet, h csak a rossz pelda hozza ezt ki belolem, de vhogy legbelul megis motoszkal a gondolat...
2015. márc. 8. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!