Mit tehetek? Nem nézhetem tétlenül, hogy apám rendszeresen bántalmazza édesanyámat.
Figyelt kérdés
Apám nyugdíjas pár éve és erősen alkoholfüggő, amikor besiszik(szinte minden nap)bántalmazza édesanyámat, néha szóval alázza, de sokszor tettekkel is. Az öcsém (27) sem tesz semmit, mert anyu nem akar botrányt. Rendszerint apám nem emlékszik másnap semmire és letagadja, ha anyu szembesíti tetteivel. Most már olyan helyen üti ahol nem látszik, anyu teljesen leépült mentálisan, szellemileg, fizikailag a sok veréstől, megalázástól. Nekem sem engedi, hogy lépjek, nem akar segítséget, betegesen ragaszkodik ehhez az állathoz. Nem élünk együtt a szülőkkel a tesóm is elköltözött és azóta csak brutálisabb lett a helyzet. Néhány hete anyu csak fekszik, lázas, gyenge, orvost nem akar látni, Fél és én is, hogy elveszítem őt. Nem tudom mit tehetek, én nem léphetek, ha anyu nem akarja...már sok minden megfordult a fejemben, de én csak egy gyenge nő vagyok és én sem merek szembeszállni az apámmal. Vadászfegyvereket tart otthon apám és amikor elborul nem lehet tudni mit tesz majd. Párszor már fenyegetőzött ezzel is.Kérem, ha valakinek van használható ötlete segítsen.köszönöm előre is2013. jún. 21. 06:38
11/16 brokenbone válasza:
egy verekedésért senkit nem csuknak be ne vicceljünk már:D ha fontos anyád akkor kiállsz érte, és nem ilyen fostalicska kifogásokat keresel.
12/16 anonim válasza:
Hogyne tennének. Minimum figyelmeztetés, ha látleletet vetet. A következőnél pedig már le is csukhatják. De ha eddig nem jut el, egy ilyen ember pont az anyán fog bosszút állni.
13/16 anonim válasza:
Én is csak azt tudom mondani, hogy szedd össze anyukádat és a cuccait és vidd el magadhoz vagy az öcsédhez. Ha mindannyian "biztonságban" vagytok akkor feljelenthetitek, mert már nem fogja tudni bántalmazni a feleségét. Ha mindig otthon van akkor küldjétek le a boltba tejért vagy ilyesmi. De ne verjétek vissza mert ő a férfi és erősebb is mint te meg az anyukád.
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm s sok bíztató szót. Ma megint balhézott az öreg. Elkaptuk tesómmal, csak kamillázott a vén majom. Beígértük, hogy elvitetjük kényszergyógyra, ha nem áll le. Anyut elhoztam magunkhoz, de még mindig nem akarja feljelenteni. Mi nem tehetünk feljelentést anyu nevében. Csak toporgunk, mert anyum nem meri sem feljelenteni sem elvitetni, ügyvédnél is voltam, addig nem tehetek semmit amíg engem nem bántalmaz. Őszintén gondolkodom, hogy kiprovokálom...valami talán lesz végre.
2013. aug. 10. 23:44
16/16 A kérdező kommentje:
Tanulságként írom a történet végét :-(. Az elmúlt egy évben sok minden változott. Anyum nagyon beteg lett, pár hónapja gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála, apám gondozta csendben alázattal...bűntudattal..aztán Anyum elment örökre...végig fogtam a kezét, bár korábban léptem volna, talán velem lehetne most is...
2014. aug. 1. 23:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!