Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket hogy ápol a párotok-fé...

Titeket hogy ápol a párotok-férjetek ha betegek vagytok? Kérnetek kell hogy megcsináljon valamit (pohár tea, ebéd, vacsi), vagy magától megcsinálja?

Figyelt kérdés

1-es szitu;vakbélműtét után kijelentette,ha éhes vagy menj le és egyél(padlásszoba)!Ápolás ennyi!

2-es szitu;kitakarítok hogy a szülésre minden ok legyen,szülés után hazaérve kupi és vasalni való vár aminek azonnal nekiálltam;takarítani,vasalni,gyerek stb..Ápolás ennyi!

3-as szitu;gyerek 2hónapos,én 39fokos lázzal csak fekszek 2 hetet,és a gyerek mellettem fekszik akit megetetek,tisztába rakok,megfőzök ennyire voltam képes,a mellem begyulladt,doki-gyógyszer nem segített,Ápolás és segítség megint semmi, aztán tályogom lett,pakolás a sebészetre a gyerek meg a csecsemő-osztályra hogy tápszert kapjon,engem meg műtenek azonnal,1 hétig voltunk bent a fiammal a kórházban.Hazaérkezünk takarítás és a többi,kötözésre 2hónapig kellett járni mert még MRSA-t is kaptam.Ápolás semmi!

4-es szitu;napjainkban-nátha,köhögés hőemelkedés,arcüreg gyulladás,1hete szarul vagyok néha főzök mert fáj az arcom ha lefele nézek és a közérzetem is szar,rendezem a gyerekeket mert azt akkor is muszáj,2 nap elvitte a gyerekeket az anyósomhoz 3órára,ekkor tudtam rendesen pihenni,ha nem főztem megjegyezte.Ápolás megint semmi.Hiába mondom hogy éhes-szomjas vagyok vagy törődésre vágyok,az a válasz hogy mit várok amikor 2nap ő elvitte a gyerekeket az anyóshoz,és hogy ki van nyalva a...Szerintetek ez normális?Hogy tudnám neki elmagyarázni az egészségben-betegségben-t?Az ápolást,gondoskodást?

#ápolás #férjetek
2013. jún. 17. 14:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%
Nevelni nem fogod tudni, valószínűleg azt a mintát hozta otthonról, hogy anyuci betegen is egész nap apuci kedvét keresi, őt szolgálja, így valószínűleg nem is érti, mi a fenét akarsz.
2013. jún. 17. 15:14
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Több szitut is leírtál, tehát nem egyedi eset, hogy nem törődik veled. Nem tudom miért vagy még vele?

Hiába, sehogy nem tudod megváltoztatni. Én már elhagytam volna! Már többször cserben hagyott a bajban, páros lábbal repült volna, legkésőbb akkor mikor a tályog miatt hazajöttél kórházból és szó szerint "le se szart".

Ha vele maradsz, nem tudlak sajnálni, mert akkor ezt valahol élvezed, szereted magad sajnáltatni.

Tényleg hagyd ott. Ilyen volt az én párom, mikor egyik nap hazaért munkából, én a két gyerekkel már nem voltam otthon!

2013. jún. 17. 15:16
 13/27 anonim ***** válasza:
84%

Bocsi, de szerintem ilyen embert nem fogsz rávenni a gondoskodásra. Szóval akinek magától nem jut eszébe, hogy műtét után felhozhatna neked kaját az emeletre az elég menthetetlen. Szóval hiába vagy őszinte, ha ő ezt nem érti, vagy nem érzi helytelennek.

Én elég tűzrőlpattant tudok lenni, szóval én nem csinálnék meg neki semmit. Nem mosnám ki a ruháit, nem főznék rá és nem takarítanék. Ha szóvá tenné, akkor megkérdezném, hogy miért is kötelességem betegen ellátni egy egészséges felnőtt embert.

A 9-es azért mond nagyon jót, mert a pasid hozzászokott ahhoz, hogy mindent megcsinálsz helyette, ezt az egész harcot az összeköltözéskor kellett volna megvívnod, mert mára már hozzászokott ezen felálláshoz. A szabályokat akkor kellett volna letisztázni, amikor összeköltöztök. Én azonnal az első nap kiosztottam a teendőket és leszögeztem, hogy egy szalmaszálat sem fogok keresztbe tenni a házban, ha ő nem segít nekem. Szerencsére nem kellett sokat küzdeni, egy kisebb vitával meg tudtunk egyezni.

Nálad az a baj, hogy a változtatáshoz már hatalmas konfliktust kell generálnod, szegény gyerekek pedig csak kapkodnák a fejük, hogy most mi van. Ennek ellenére én azt mondom, hogy ne hagyd magad, mert bele fogsz fásulni és nem lesz jó vége.

2013. jún. 17. 15:23
 14/27 anonim ***** válasza:
53%
Írhatsz privit persze, ha én vagyok a 9-es, nem számoltam ki :)
2013. jún. 17. 15:33
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Az en parom keres nelkul is megtesz barmit. Es nem csak betegseg eseten. Most pl 24 hetes terhes vagyok elso babankal. Meg a kormomet is segitett kifesteni a labamon mivel nem erem el a hasamtol. Sot intim borotvalkozasban is segit. Es nem azert mert papucs! Soot... de ha megker barmiben segit. Ugy latszik en jol valasztottam. Nem tudom te hogy tudtad mindezt elturni?
2013. jún. 17. 15:46
 16/27 anonim ***** válasza:
53%
Az én férjem akkor is az ágyam mellett ápolt, amikor torokgyulladásom volt, és halálra aggódva ment el táboroztatni (muszáj volt mennie az iskolával), hogy mi lesz velem nélküle. Nekem csak fájt a torkom, egyébként jól voltam. Nagyobb betegség esetén szabadságot vett ki. Te miért maradtál vele és miért szültél neki két gyereket is, ha ennyire nem tisztel és nem aggódik érted?
2013. jún. 17. 15:46
 17/27 anonim ***** válasza:
72%

#2, lehet, hogy SM-beteg vagy, és szép dolog, hogy ennek ellenére meg tudsz mindent oldani, de én például a perforált vakbélgyulladásom után, amibe mellesleg majdnem belehaltam, napokig nem tudtam többet megtenni két lépésnél anélkül, hogy ne kellett volna azonnal leültetni valahová. Nem írta a kérdező, hogy mennyire volt súlyos, de nem, én napokig nem tudtam ellátni magam utána a kórházban, főleg, hogy ki voltam ütve fájdalomcsillapítókkal, és akkor már két hete infúzión voltam. Csak azért írom ezt, mert nem kell lenézni a másikat azért, amiért segítségre szorul.

A kérdésre válaszolva: sehogy, ha ekkora bunkó, akkor az ég adta világon semmivel se fogod tudni rávenni arra, hogy normálisan viselkedjen. De ezt te is tudod, különben nem tetted volna fel a kérdést.

2013. jún. 17. 16:06
 18/27 anonim ***** válasza:
61%
engem most nemrég műtöttek. köldök sérv és sipollyal. nekem behozott mindent segített fürdeni, öltözködni még wc-re is elkisért. tudom tulzás de ez így volt és mégis megtörtént a baj. bevérzett, kiszakadt egy varratom. utána még annyit se csinálhattam. sétálni se engedte. az én párom előtt le a kalappal mert ez több mint egy hónapig tartott. soha nem kértem tőle semmit és mindig megadott mindent.
2013. jún. 17. 16:16
 19/27 A kérdező kommentje:
17.köszönöm a válaszod.Nekem is perforált volt azt mondta a doki hogy ezt kiszámoltam és még időben érkeztem!Sőt kiderült hogy amivel összevarrtak a felszívódó varratukra allergiás vagyok,még utána az is begyulladt!Tehát nem kell lenézni 1 vakbélgyulladást sem,az is lehet súlyos!
2013. jún. 17. 16:25
 20/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem normális ahogy a férjed viselkedik.

Nekem párom van, de ő kérés nélkül is ápolt mikor szarult voltam, ahogy én is őt ha úgy adódik

Nekem hál istennek nem volt soha súlyos bajom , de mikor kiműtötték 2 bölcsességfogam az állkapcsomból, akkor hozzám költözött 1 hétre hogy ki tudjon ugorni a boltba ha kell valami, meg hogy legyen társaságom pedig nem is kérem rá...ez a normális párkapcsolat.

2013. jún. 17. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!