Kinek hogy szokott telni a karácson? Tudom, hogy korai még, de irnátok?
Idén elöször ünneplünk csak szük családi körben. A férjem , a 15 hós kislányunk és én leszünk csak otthon. Nálunk a családban mindig ugy zajlotrt, hogy az egész rokonság együtt volt. 25-26-án pedig körbejártuk a távolmaradó rokonokat.
Sajnos idén nem lehet igy. (az ok hosszu lenne). A férjem szerint nem baj, mert külön család vagyunk, 3an is jol elleszünk. Szeretném valamivel mégis meghitté tenni, hogy jol teljen, boldogságban, ne unatkozzon senki. Nálatok hogy telik? Ki disziti a fát? Mi a 24-ei "menetrend"?
Tudom, hogy még korai, hisz csak október van, de olyan sokat gondolok rá már most. Köszi a válaszokat!
Hidd el hogy a legszebb karácsony amikor a Te kis családoddal vagy :)
Én is paráztam hogy úristen nem jönnek rokonok mi lesz velünk.Mi is hárman vagyunk :)És ennyire meghitt dolgot:)
A menetrend:
Megfőzőm a menüt(csirke,halászlé,hal,bejgli,mézeskalács,aprósütik)
Addig apa szerencsétlenkedik a fával :D a pici meg elvan a járókában:)apa behozza a fát,megvárja mig megfőzők,és együtt hárman díszítűnk :) a kicsi néz és gyönyörködik:):)
Közben az egész lakást az ételek illata járja be,plusz a szegfűszeges narancs ami elmaradhatatlan :) feldíszítettük a fát felhívjuk a szülőket,barátokat,a manót beviszem pihenni a szobába,addig apa előszedi az ajándékokat és berakja a fa alá :)):))
Kimegyünk a picivel,apró tündéri mosoly az arcán,háttérbe karácsonyi zene szól:):)Már alig várom :):)A legjobb lenne ha közbe a hó is szakadna:) annál meghittebb karácsonyt tényleg nem tudnék elképzelni :)
egy 13 hónapos kisfiú anyukája :)
Én az összes ünnep közül a Karácsonyt szeretem a legjobban.
Igazi családi, szeretet ünnep.
Míg kicsik voltak a lányaink, addig mi díszítettük fel a fát, míg aludtak, és az esti fürdést kicsit előbbre hoztuk, akkor tettük a fa alá az ajándékokat. Már javában törülköztek, öltözködtek, anyai segítséggel, míg a párom megrázta a csengettyűt. Akkor jött meg a Jézuska. Mikor elkészültünk a fürdőben, mint Zrínyi kirohanása, úgy siettek be a szobába.
Mikor már nagyobbak lettek, akkor már együtt díszítettünk.
Karácsony napján én a reggeli után nekiállok főzni, párom addig behelyezi a fenyőt a talpba, eligazítja az ágakat és utána közösen a lányokkal díszítik a fát. Közben azért én is besegítek. Lágy zene szól, az illatmécsesben fenyő, vagy fahéj illóolaj párolog. Mikor elkészült a fa, egy gyors porszívózás, mert ugye elkerülhetetlen a piszok a díszítés közben a fa körül. Majd lassan elkészül az ebéd, gyönyörűen megterített gyertyafényes ünnepi asztal, háttérben még mindig szép lágy zene szól. Én a sütiket, meg a lakás feldíszítését már az előző napokban meg szoktam csinálni, sőt van hogy már 1-2 héttel Karácsony előtt ki teszem az ablakdíszeket is.
Ebéd után egy kis pihengetés a szobában és gyönyörködünk a fenyőben, kávét iszunk. Aztán behajtjuk az ajtót és az ajándékokat a fa alá helyezzük.
Párom megszólaltatja a csengőt és mindannyian bevonulunk a szobába. Aztán közösen, egyenként bontogatjuk az ajándékokat. Ezután behozom a sütiket, addigra már kicsit lement az ebéd és végigkóstoljuk a választékot.
Az ünnepi ebéd nálunk mindig halászlé, rántott hal, párolt rízs, majonézes, kapros kukoricasaláta. Mindenki kedvence.
Az idei Karácsony nagyon el fog térni az összes többitől, mert babás vagyok és pont Karácsonyra vagyok kiírva.
A 3. babót várjuk, kisfiút. Nem tudom az idén hogy lesz, még fogalmam sincs. Mindenesetre már nagyon várjuk, és már
meg van a Karácsonyi ajándék az egész család számára. A kisfiam.
25-én és 26-án a nagyszülőkhöz szoktunk átmenni ebédre.
Most ez is kicsit másként lesz majd.
Mi a szüleimmel meg a tesómmal szoktunk karácsonyozni,tehát szűk családi körben (mivel tavaly óta már nem lakom otthon,hanem a vőlegényemmel,így anyumék minket is áthívtak, tehát anyu,apu,hugi,vőlegényem és én ültük körbe a fát :D) .Úgy szokott zajlani,hogy:
délelőtt: családi fa állítás és díszítés (anyum közben összedob valami gyors ebédet)
aztán ebéd után egy kis pihi, majd segítettünk a vacsi főzésében
aztán még utolsó simitások a diszitésen (asztali disz meg ilyesmi)
aztán mindenki odaviszi az ajándékokat a fa alá
olyan 6körül vacsi (háttérben karácsonyi dalok szólnak)
vacsi után ajándékbontás
aztán ajándékok megköszönése,megcsodálása,kipróbálása :D
aztán meg szoktunk nézni közösen valami filmet, vagy ha kaptunk valami társasjátékot vagy hasonlót,akkor azzal játszottunk egyet
közben eszegetjük a finom kalácsot,amit anyu mindig süt ilyenkor.
25.-én és 26.-án szoktunk menni a nagyszülőkhöz,rokonokhoz
Én már 20.-a körül elkezdek főzni-sütni,mert 24.-én már nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni.A fát mindig én díszítem,beleszólást ált.nem hagyok és aznap csomagolok.Szerintem a mostani karácsony is ugyanígy lesz,annyi változik-mivel 1 éves a kislányunk-hogy vszínű 23.-án este amikor elaludt a kiscsaj akkor díszítek fát.Nálunk úgy van,hogy 25.-én megyünk az egyik szülőhöz,26.-án a másikhoz,de ez mindíg megbeszélés kérdése.24.-én vacsi és utána ajándékozás.
Miért gondolod,hogy az emberek unatkoznának?
Én szeretem a karácsonyt,egyetlen egy dolog nem tetszik benne,hogy Mo.-n nem szokás nagy baráti"bulit" rendezni,viszonylag szigorúan családias dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!