Mit lehet tenni, hogy édesanyám be készítse ki a családot? Hova lehet fordulni?
Nem értelek, neked a gyerekeket kellene az elsö helyre tenni, az ö érdeküket nézni.
Anyádnak meg kell mondani, hogy VAGY elmegy orvoshoz, kivizsgáltatja és kezelteti magát, VAGY elkölzik töletek - hogy hová, az nem a ti dolgotok. Esetleg kerestek egy kis, olcsóbb albérletet, amit addig fizettek, amig normálsian viselkedik.
Természetesen ha erre nem hajlandó, akkor tényleg ki kell rakni, mert igy egyrészt a házasságod tönkremegy, a gyerekeid életét teszitek tönkre ezzel (IGEN, NEMCSAK anyád, hanem TE is, mert türöd ezt a helyzetet).
Szerencsétek van, hogy eddig senki nem jelentett fel benneteket a gyerekek veszélyeztetése miatt, és nem vették el töletek öket.
Ha egyátlalán nem akar orvoshoz menni, akkor AMIKOR éppen örjöng, hivd ki az orvost, akkor azonnal elviszik.
A férjedet nagyon becsüld meg, mert ilyen türelmes embert keveset találsz a földön. Én már kiraktam volna anyukát. Van egy bizonyos határa annak, hogy meddig segítek valakin és ez már bőven túl van azon a határon.
Sajnos azonban mivel te a gyereke vagy, ezért nem rakhatod ki, kötelességed gondoskodni róla, ez benne van az új alaptörvényben (XVI. cikk). Elviheted orvoshoz és kérheted a cselekvőképesség hiányának megállapítását, de a leírás alapján ez esélytelen.
A legtöbb, amit tehetsz, hogy valahogy ráveszed: önként vonuljon be egy otthonba.
Én bizony nem tűrném. Mit tanulnak ettől a gyerekek? Ég a fejetek az egész utcában, mert mindenki hallja, hogy miket üvölt, a barátaitok át sem mennek miatta. Én megmondanám, hogy vagy elmegy orvoshoz, vagy csomagolhat. Tudom, hogy nehéz, mert mégis az anyukád, de ez nem állapot. Igazából én félteném is tőle a gyerekeim, nem hagynám egyedül őket olyannal, aki ilyeneket mond. Ha tényleg beteg, akkor honnan tudod, hogy mikor kattan nála el valami? Nem az ördögöt akarom a falra festeni, de túl sokat tűrtök.
Én a helyedben beszélnék a háziorvossal, hogy mik a lehetőségek. Anyukádnak segítség kell, nektek meg nyugodt családi élet.
TE NORMÁLIS VAGY? HAGYOD, HOGY A GYEREKEID ÍGY ÉLJENEK?
Ez volt az első gondolatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!