Ti hogy oldjátok meg az anyagiakat családon belül? Bővebben lent
Nálunk édesanyám vezeti a pénzügyeket, mindketten dolgoznak édesapámmal. Mi mindig akciós termékeket vásárolunk, kevés luxuscikket (sajt, tartósszalámi, édesség), és mindig listát írunk vásárlás előtt, és csak azokat vesszük meg, amik fel vannak írva. Hitelünk van a lakáson, amit pontosan fizetünk mindig, ugyanígy a rezsit. Első mindig a számla, utána az étkezés, aztán a többi. Testvéreim növésben vannak, de szerencsére csak cipőt kell vásárolni, mert ruhát ismerősöktől "öröklünk", mi is továbbadjuk a kinőtteket. Én is évente egy-két ruhát kapok, az bőven elég.
Van kertünk a városon kívül, ott sok zöldséget meg tudunk termelni, ami azért nagy segítség.
Szerintem a legnagyobb előrelépés, ami történt, hogy a kádat mindig bedugjuk, zuhanyzás közben is, és vödrökbe merjük ki a vizet, amivel a wc-t öblítjük; a mosdóba pedig tálat helyeztünk, amibe a kézmosás, stb vize kerül, így az is mehet a wc öblítésre. Kb havi 5000 Ft-ot spórolunk így...
Akkor marad az, hogy megbeszélitek a dolgok.
Írd le tételesen a rezsit, tedd el a blokkokat 2 hétig.
Tényleg lehet, hogy egész egyszerűen nem tudja, mi mennyibe kerül. Emlékszem, én tiniként sosem értettem miért csak ritkán van otthon majonéz. Valahogy ezt hittem, hogy az alap dolog, biztos nem lehet drága.
Lehet, hogy ő is így van néhány dologgal.
A férjed nem képes belátni hogy ilyen magas árak vannak.
Küldd el egyszer nyugodtan egy nagyobb bevásárlásra és egyből képbe lesz a dolgokkal.
Én férfiként én járok vásárolni, a barátnőm betudja osztani a pénzt és én nem kérem hogy számoljon el a dolgokkal, csak annyit kérek tőle mindig hogy ha a megbeszélten kívül vesz még valamit akkor ne titkolja el hanem szóljon róla nyugodtan, nehogy meglepődjek hogy kevesebb a pénzünk. Ha beül valahova egy kávéra vagy éppen fodrászhoz megy azt mindig elmondja ha valami pluszra költ, én nem csinálok belőle ügyet, csak ne tartsa titokban a dolgokat és ennyi. A férjed valószínű itt akadhatott ki vagy tényleg nincs tisztába az árakkal.
Mindkettőnknél van pénz. Én itthon vagyok veszélyeztetett terhességgel, Ő dolgozik. A mindennapi vásárlást én intézem, kivéve ha valami lemarad, vagy nagyon cipelős dolog. Havonta eljárunk együtt nagybevásárolni, ilyenkor megveszünk minden mosó-, tisztítószert és a nem mindennapos dolgokat,ha kell, pl ruha,cipő, kerti cuccok, stb. Ilyenkor a férjem sokkot kap :) A pasik nincsenek teljesen tisztába az árakkal és a szükségletekkel. Pl minden lakalommal rácsodálkozik,hogy 3000.- Ft egy csomag mosópor, vagy hogy simán elmegy havonta 10-15.000.- Ft húsra, és a többit ne is említsük.
Hozzáteszem, egész más dolgokra szánunk több pénzt, Ő inkább (mint ált. a pasik) műszaki cikk párti,erre nem sajnálja a pénzt, én inkább minőségibb,egészségesebb alapanyagot veszek a kajához. Fodrászhoz, körmöshöz nem járok, párom havonta 1x jár fodrászhoz. Ruhát én turiba veszek, nem azért mert rá vagyok szorulva,hanem mert szeretem (ezt a párom rühelli!!!) Divatcipőből az olcsóbbat veszem, de sportcipőt vagy amit a mindennapokban hordok inkább minőségit.
A blokkokat mindig elteszem, bár ezt magam miatt.
A tisztítószereken rengeteget lehet spórolni, ráadásul nem kell vegyszereket használnod, gondolom ezt nem kell ecsetelni miért jó :)
Azt nem értem,hogy ha látja a blokkokat,akkor miért cs.szeget? A mai árak mellett nem kell nagy tudomány akár napi 5000.-et elkölteni a "semmire"
Mi együtt járunk bevásásrolni minden szabadnapján, így nincs gond. Mindig ami épp kell, megvesszük. Ruhát nem szoktunk, talán évi 1-2 alkalommal, ha nagyon kell. Kislányunk rengeteget " örökölt", 10 éves koráig :D Körmöshöz, fodrászhoz nem járok, édesanyám vágja, ha hosszú. ( számla, gyógyszertár, stb együtt intézzük, nálam nem szokott pénz lenni.) Ajándékot viszont külön veszek a sajt " spórolt pénzemből". Még így is lenne miből lefaragni.
Viszont édesapám olyan típus, akit nem lehet elrángatni a boltba!! Állandóan morog, hogy ez nincs, az nincs, stb.. Fizetéséből x összeget eltesz magának. Nyafog, hogy spórolni kell az interneten, telefonon ( minek ezek), nem jár boltba, semminek nem tudja az árát...
Párom dolgozik,én sajnos nem.Hitelünk is van,nagyon nehezen vagyunk meg,mindent kifizetünk,alig marad valami,én kapok egy kis támogatást,azt beteszem a kajába,abból vásárolok.(62euro,nem kell nagy összegre gondolni)
Magamnak szinte semmit nem veszek,még egy csokit is sajnálok magamtól...Nagyobb bevásárlást együtt csináljuk,de mindig én panaszkodom,hogy alig veszek valamit és egy csomó pénzt otthagyok.
Tisztítószereket anyumtól szoktam kapni,azt nagyon ritkán vásárolunk,óriási segitség,mert erre is sok menne el..
Mindenre van idő, csak arra nincs amire nem akarunk időt fordítani!
Nálunk úgy van, hogy mivel én vagyok itthon nálam van a pénz, így én intézem a bevásárlásokat, csekkek befizetését. Annyi, hogy én mindig megtartom a nyugtákat így én is tudom hova ment el a pénz, vagy felírom.
Párom sosem kérte számon ezeket a dolgokat, talán azért sem mert nem szoktam felesleges dolgokatvásárolni. De ha pl egyéb dolgot akarok venni (ruha) mindi szólok neki.
Amúgy kérdező a takarítószereken, tisztálkodási szereken stb. is sokat lehet spórolni, nem kell mindenből a nagy nevű márkás dolgokat venni, meglepődnél, hogy sokszor az olcsóbb a jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!