Mi szokot egy házasságban fő vita tárgya lenni?
Én már kezdek beleőrülni, hogy folyton a kaja körül forog a legtöbb vitánk. Ha nincs azért, ha van azért. Párom folyton csak meleg ételt eszik. Én hidegpárti vagyok. Aztán ott van, hogy izlés dolgában is nagy a különbség. Ő folyton a jellegzetes magyaros ételeket enné, én viszont mást is tésztát, húsmentes kaját is ennék. Ő fözelékpárti én nem. Én képtelen vagyok megfőzni jól egy olyan kaját amit nem szeretek. Aztán a testvéremnél is van egy igen érdekes dolog. Hogy a főzésbe való belekontárkodás, beledumálás, hogy ki hogy mit csináljon, mibe, hogy ízesítse az válook neki.
Lassan már kezdek én is beleőrülni, és egyre jobban utálok, főzni evésre gondolni. Semmi más témában nem vitázunk ennyit mint a kajával. Másnál is ez van?
Az például sosem vitatéma, hogy mennyit mit költünk kajára.
Szia!
Háát... megírom neked őszintén mielőtt megismertem a férjemet még hírből se hallottam arról, hogy mi mindent lehet csípősen enni.Ő viszont szereti. Muszáj volt kompromisszumot kötni, így megy majdnem mindenbe az erős.Van hogy így se találom el, és akkor a férjem ugyanolyan kompromisszum készen kiveszi az erőspistit a hütőből...:) azt csinálhatnád, hogy egyszer az ő kedve szerint főzöl, másnap a Te általad preferált kajcsi jöhet. És ritka kincs, ha egy pasi szereti a főzeléket!! Szinte pillanatok alatt össze lehet dobi egy jó kis krumpli vagy zöldbabfőzeléket!
Talán egyszer le kéne ülni és rendesen megbeszélni.
Egyik nap hideg neked, másnap meleg neki. Ha nem tetszik, akko rvegyen hazafelé egy kifőzdében egy adagot. Vagy bármilyen más, csak egyezetek meg. Egyszer. És utána mindenki tudja, hogy mihez tartsa magát.
(Olyan pedig nincs, hogy csak azt főzöd ami szeretsz. A gyerekednek se főzöl majd? Egyen hideget?)
Nálunk a kajapazarlás, vagyis én vagyok ideges attól, ha párom kiszed magának egy nagy adagot és utána egy részét a kukába borítja ( a lánya ugyanezt teszi), amit más esetleg szívesen megevett volna.
Ezen néha kiakadok, mert engem nagyon spórolósra neveltek és arra, hogy tilos kaját kidobni. Pénz miatt mi sem veszekszünk.
Szia!
Ilyenről se hallottam még! Bocsi:-) nálunk mindegy mi a kaaj, ami van azt esszük. Amit épp főzök. És nem örülnék neki ha áshogy lenne. A párom szereti, ha csípős, hát tesz bele pistát. Én mindenveő vagyok, úgyhogy teljesen mindegy mit főzök, a párom inkább húsos, de nem akad ki a főzeléken sem.
De vita tárgya nálunk más: pénz, munka, gyerek, anyós, após, testvér, autó...stb. Szinte mindenről tudunk vitázni, de általában megbeszéljük őket.
Minden jót!
Nálunk elsősorban az, hogy a férjem szinte már-már túlontúl óvja a lányunkat, persze nem szólok érte, csak néha idegesít. 16 hónapos, első baba és nagyon félti. Kajában nem szokott vita lenni. :) Illetve maximálisan alkalmazkodom az igényeihez. Szerintem olyan nincs, hogy amit nem szeretsz, azt nem tudod jól megcsinálni, tedd bele a szíved, lelked. Ha egyébként tudsz főzni jól, akkor az is jól fog sikerülni. Szerintem a férfiak alapból ilyenek, hogy a hideg kajától a hátuk borsózik, a meleget, a magyarosat, a nehezet. Nekik a tészta, szendvics nem kaja, nem lehet vele jóllakni. De ezzel nem csak a te férjed van így, hanem a legtöbb. Szerintem szolgáld ki a kedve szerint, Te pedig ha nem kívánod egyél szendvicset, úgyis írod, hogy hidegpárti vagy. Én is sokszor szinte csak a férjemnek és a gyerkőcnek főzök én meg eszem hideget. Épp amit kívánok.
Persze minden házasság más és más, de hogy a kaja készítésbe való beledumálás válóok legyen, az nekem elég furcsa.... Általában azért nyomósabb indokok szoktak válóokok lenni. Pl. nálam és a volt férjemnél az, hogy ő nem akart gyereket. Na ez már eléggé válóok. Nem lenézni akarom, de akkor ha ez válóok a tesódnak, minek ment férjhez vagy nősült meg (nem írtad milyen nemű a tesód).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!