Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most hol éljek: Itt Dél-Németo...

Most hol éljek: Itt Dél-Németországban, vagy Menjek haza (hova a szívem vágyik) : haza Magyarországra. (? ) hol eresszek gyökeret?

Figyelt kérdés

Nagyon Nagy ez a dilemma. És már elegem van az állandó ugra-bugrálásból, hogy havonta utazok haza 1200 km-t meg vissza 1200 kmt. Talán ha lenne itt kint hazai (szép magyar) barátnőm, úgy könnyebb lenne. De a családom is otthon van.

Most kell jól döntenem, még fiatal vagyok. 27/F. Végzett közg. diplomás, német-angol üzleti nyelv jól megy. Dolgoztam is már itt nagy cégnél. Jó itt csak minden ami jó és szolgáltatás: drága. Minden ami jó, hiányzik otthonról. Le is írom pro- és kontraérveket.

PRO:

Dél-Németo.: Jól lehet keresni, mindig nagyon sokféle munkalehetőség van, jól beszélem a nyelvet, elfogadnak, segítőkészek velem szemb. Nem kell h autóm legyen, hisz van elektromos autókölcsönzés, relatíve tök olcsó. van nyaralási pénz és 13. havi fizu is. Talán vmi bónuszt felosztanak. Igényes a kiszolgálás színvonala a boltokban, olcsóbbak és jobbak az élelmiszerek. SZép a környezet, nincs szmog. Nem oly drága ez a szoba se. Közel a francia és svájci határ, szívesen kirándulunk a haverokkal arra.

Van itt is sok hazai arc.: Miskolci haverok, meg régebben kijöttek egész sokan vagyunk itt magyarok.

Magyar lányok is vannak, csak egy se tetszik.

Itt minden kiszámítható, pontosan szabályozott, korrekt.

Hamar összejönne egy szép kis hajóra vagy kocsira való.

Itt is megtalálom a lehetőségeket, de otthon is vannak sztem.

Kontra: Egész Családom otthon van Kelet-Magyaro.on és Pesten. Budapesten, amit annyira nagyon szeretek. Egyetemi Bulik, olcsó sör, Szép gyönyörű lányok, azok a misztikus romkocsmák, haverok, frankó termálfürdők, relat. olcsó squash pályák, olcsóbb szolgáltatások (pl masszőr, szauna, pizzás, stb) BP jó (csak Szmogos) munkalehetőségem is lenne, igaz nem fizetnék csak a felét mint itt, DE KIT ÉRDEKEL, ha ilyen emocionális többlethez jutok? Itt egyedül mire megyek a sok zsével? EZek a banya német nők meg olyan halvérűek, meg olyan alaktalanok, Vállasak, szögletesek, Fatörzs comb, láb, maszkulin klingoln arcúak. Jaajj... ne. elég volt.

Hol itt a forró nyár? a finom mézédes sárgadinnye?? Meg a kedves nénike a piacon... sehol.

Itt ez a cég azt szeretné ha majd mennék Kínába meg Brazíliába. Mondtam neki, hogy már innen sápadt arcúaktól inkább hazamennék szép Magyarországra, ahol rendesen süt a nap, jó kaják vannak, és szépek a nők, aztán majd telefonon beszélünk!:D hát nem akarják, hogy elmenjek.

De hát ezt én döntöm el! ÉS nekem mindenki ki fontos nekem OTTHON VAN!! Mi a csudát csináljak?

2013. máj. 31. 01:30
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
74%
Hát igen.. engem is ideköt minden. De ha nekem lehetőségem lenne, főleg ha már dolgoztam is volna kint, mint te, akkor habozás nélkül kint maradnék. Családot meg látogatnám néhányszor az évben. Ez az ország sajnos kezd élhetetlenné válni...
2013. jún. 3. 21:47
 22/24 anonim ***** válasza:
74%

Németország.

Bolond vagy ha idejössz,otthagyod a kaviárt nagykanállal.Vissza fogsz te menni amikor itthon talán kapsz majd nettó 250-t,ami semmire se elég,jah igen max megélni szűkösen,egy panelban.Ha neked ez kell akkor gyere ide haza,mert a tudásodat nem fogják megfizetni neked,ennyi zséről ne is álmodj mint amit kint kapsz.

Jó nőt szedhetsz fel neten is akár,arra van az Arckönyv,társkereső,külföldön is vannak magyar sunák,menj fel a Badoo-ra,vagy menj át Svájcba ott tele van fullos bigékkel amilyet akarsz.

Családodat meg ha annyira szereted miért nem költöznek ki?

Vagy gyere haza többször,ott a Wizzair fillérekért van repjegy,igényelj egy Wizzair kártyát arra vásárolsz és hipp-hopp összejönnek a repjegyek.

Legyél kreatívabb.

Ne b_szd el a lehetőségedet kint,úgy fogod bánni mint a kutya,ebbe a putriba hogy neked nem lesz normális életed az tuti,autó,lakás itthon hogyne,lakásod egy 50-s panel hitelre,kocsi egy ezer éves Opel.

Közgazdsáz itthon nem nagyon kell max 250-ért és akkor tedd a kezedet össze,más ha IT-s vagy akkor sokkal jobb lehet,de te nem vagy az.Itthon nem él jól egy közgazdász,mert nem kellenek,de kint igen egyre több.

2013. aug. 26. 13:34
 23/24 anonim ***** válasza:
Maradj kint!
2014. nov. 6. 18:28
 24/24 anonim válasza:

Vegre egy jo fej srac,akinek nemcsak esze van, hanem szive is a helyen!Tudom, lezart a tema, de annyit meg hozzatennek, hogy a sok fiatal inkabb elmegy a tobb haszonert, minthogy kivivja maganak a hazajaban azt, amit masok (pl nemetek) kivivtak a sajatjukban, mikozben visszafikazza -honfitarsaira mutogatva- onmagat. Masok dolgain eloskodve kritizal...Hisz a nyugati embernek sem csak jott minden, megdolgoztak erte, vagy eppenseggel masokat-gyarmatokat- dolgoztatank a mai napig a javaikert.

Nem ertem, hogy ez a sok kinti lazagyerek, hogy tud tomegesen jofej lenni odakint, amig itthon meg buvalaszott.

Nem lehetne az internetrol dolgoznod, parszor odajarnod, mikozben itthon vagy? Vagy vallalatot nyitnod? Turistaknak idegenvezetni, tolmacsolni, lakast kiadni...Kivancsi vagyok, hova lettel?

2018. aug. 6. 04:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!