Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben az esetben?...

Mit tennétek ebben az esetben? Tehetetlennek érzem magam, de nagyon dühös vagyok!

Figyelt kérdés

Van egy egy éves kislányunk. Nem élünk fényesen, de nem is panaszkodhatunk semmire. Anyósomék eddig egyetlen egyszer jöttek minket meglátogatni, unokájuknak nem vettek eddig semmit azért, mert apósom munkanélküli lett, anyósom alig keres valamit és még a párom húga otthon is lakik a gyerekével, őket is ők tartják el. Így meg is értettük, hogy nincs pénz, nagy gázban vannak, apósom egy éve fut munka után, nincs semmi, ezért nem is zargattuk őket. Az elmúlt három hónapban mondta a párom, hogy küldjünk nekik egy kis pénzt, mert anyukája már sírt a telefonban, hogy kajára nincs pénzük. Mondtam, ok. Mindkét hónapban küldtünk nekik a spórolt pénzünkből 60ezer forintot.

Erre hétvégén kiderült, hogy apósom nem munka után járt egy évig, hanem nőzött (20 éves lánnyal) és minden pénzét (munkanélküli, meg amiket mi küldtünk), a nőre költötte. Ezek után még a család őt védi, nem válnak, hanem maradnak ebben, már úgy élnek, mint eddig. Az is kiderült, hogy a lányuk még tudott is az egészről, és falazott. Lényegében csak anyósom és mi lettünk átvágva minden szinten. Ezek után még a páromnak mentek neki, hogy miért nem hajlandó beszélni az apjával, miért ilyen!?

Én most legszívesebben azt mondanám, hogy küldjenek vissza minden pénzt, amit küldtünk a saját megtakarításunkból, de tudom, hogy nincs, mert az a része igaz, hogy már ennivalóra nem jutott a hónapban. De mérhetetlenül fel vagyok háborodva, hogy az unokájukat nem látogatják, mert nincs pénz, elfogadják a pénzünket, ami megy arra a nőre?

Ti mit tennétek a helyemben?

Az biztos, hogy én oda egy jó ideig nem teszem be a lábam. Anyósom jöjjön, ha akar, de én nem vagyok kíváncsi a család többi tagjára.

2013. máj. 29. 10:55
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

A férjem most egyelőre nem akar beszélni az apjával egyáltalán, annyira dühös rá. Ő leginkább nem is a megcsaláson van kiakadva, mert elmondása szerint sok-sok éve nincs semmi a szülei között, így még valamilyen szinten meg is érthető az apja, hogy félrelépett, hanem hogy 1, mindenkinek hazudott, kijátszott mindenki, hülyének nézett minket, az anyjával mindemellett úgy beszél mint a felmosóronggyal, megalázza, semmibe veszi 2, elvette a pénzt a családjától és a lánynak adta, rá költötte, nem látogatott minket (mindig volt valami kifogás, hogy beteg, vagy "dolgozik") és közben a lányt vitte ide-oda, az unokáinak sem karácsonyra, sem szülinapra sem semmire egy kis apróságot sem vettek, merthogy nincs pénz, sőt, el sem jöttek ünnepelni. És még sorolhatnám.

Ezek miatt nem akar főleg beszélni sem vele egy jó ideig, nem is megyünk. Anyukája bármikor jöhet ide meglátogatni az unokáját. A pénzzel meg nem tudom mi lesz. Igazából nincs miből visszafizetni, de azt hiszem ezt nem fogom annyiban hagyni, csak nem tudom, még hogyan. És igen, nehogy már ne legyen közöm ahhoz, hogy a MI spórolt pénzünket milyen kis lotyóra költi!!! Azt, amit mi vonunk meg magunktól, tesszük félre a jövőnkre. Hát álljon már meg a menet!!!

2013. máj. 30. 13:57
 22/27 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van!
2013. máj. 30. 14:43
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

"leginkább nem is a megcsaláson van kiakadva, mert elmondása szerint sok-sok éve nincs semmi a szülei között"

Nem védeni akarom,

de mégis mit csináljon az após, ha nem kapja meg otthon???

2013. máj. 31. 09:25
 24/27 anonim ***** válasza:
94%
hát mondjuk ne a gyereke pénzéből ku*vázzon...
2013. jún. 1. 17:06
 25/27 A kérdező kommentje:

utolsó előtti, olvasd el az idézett mondat másik felét is, és akkor megkapod a kérdésedre a választ. Nem, elsősorban nem azon vagyunk kibukva, hogy félrelépett, az ő dolga, ő dolguk, ebbe tényleg nincs semmi beleszólásunk, őszintén nem is érdekel. Ha nekik így jó, akkor éljenek így. De ne az unokájuktól és a gyereküktől vonják meg a kis k..vára költött pénzt. Mint kiderült azóta a lány nem is keresi már apósom, mert nem kap több pénzt...erről ennyit. De hát egyértelmű volt, apósom nem az a tipikus jóképű ötvenes: fogatlan, ápolatlan, nem fürdik stb. képzelhetitek milyen 20 évesnek kell.

De a fő kérdésemre nem kaptam választ, hogy mit tennétek a helyemben? Visszakérnétek a pénzt valahogy? Vagy csak simán "haragot tartanátok"?

2013. jún. 2. 10:00
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem kérném vissza a pénzt, férjenek nem tetszene..no meg tudva,hogy kevés pénzből élnek, nem is tudnák. DE! Többet nem adnék nekik, felnőttek, oldják meg maguk. Ezt beszélném meg a férjemmel. Csak ne hogy a hátad mögött adjon nekik, mert sírni azt nagyon tudnak,h. még kajára sincs....

Haragot se tartanék, értelmetlen. Minél kevesebbet találkozni, beszélni...s megmondanám- ha adódik rá alkalom..de csak nyugodtan...inkább a gyerekre a saját családodra gyűjtötök,ok meg oldják meg.Ha továbbra is adni fogtok, mindig visszajárnak pénzért.

2013. jún. 2. 19:38
 27/27 anonim ***** válasza:
Fúú, hát ez nagyon gáz! Átérzem a helyzeted, meg is értem a dühödet. Több pénzt ne küldjetek, ez a legfontosabb, ezt értesd meg a férjeddel is. Nehogy már ők költsék el, a ti megkeresett pénzeteket, és vegyék el a gyerektől, hiszen tőle veszik el valahol. Főleg úgy, hogy nőre költi a faszi a pénzt, amit ti összegüriztetek. Hab a tortán!! A legjobb megoldás, ha tényleg nem küldtök több pénzt. Az én esetem is hasonló volt, csak ott az anyós kért havi nem kis összegeket, pedig mi nagyon rosszul álltunk akkor is. Megmondtam a páromnak, hogy elég volt, nem tudunk adni, éljen meg annyiból amennyi van, vagy menjen el dolgozni. A párom megértette ezt, és nem adunk neki többet egy jó ideje, és láss csodát, a kicsiből is meg tud élni, csak egy picit összébb kell húzni a nadrágszíjat. Az odaadott pénzt már nem fogják visszaadni, azt ne is kérd tőlük, szerintem, mert még ők lesznek vérig sértődve, természetesen jogtalanul, de az ilyen ember, aki szemtelenül elfogad ilyen összegeket, abból/azokból kinézem.
2013. jún. 12. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!