Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lusta vagyok, amiért nincs...

Lusta vagyok, amiért nincs munkám? Hogy értethetném meg a párommal, hogy nem szórakozásból vagyok itthon?

Figyelt kérdés

Három hónapja már, hogy állást keresek. Ő egyszerűen nem hiszi el, hogy nem azért nem találtam, mert lusta vagyok, hanem egyszerűen nem vesznek fel sehova. Folyamatosan nézem az álláskereső oldalakat, az apróhirdetési oldalakat, álláskeresőknek tanácsadó oldalakat. Voltam állásbörzén, beszéltem hr tanácsadóval. Szerintem nagyon profi önéletrajzaim vannak, mindenhova igyekszem olyat küldeni, ami a legszimpatikusabb. Rengeteg helyre pályáztam már, a szalag melletti munkától a projektmenedzserig.

Voltam vagy egy tucat állásinterjún is. De semmi. Eddig csak egy alkalmi munkát sikerült szereznem, egy családnál takarítást, de ez minimális pénz.

Az önbecsülésem a béka feneke alatt van, hiszen mást se kapok, csak nem, nem, nem, nem kellesz. Azt már hetek óta hallgatom, hogy miért vagyok folyton rosszkedvű. Hát én igyekszem vidám lenni, de nem tudom, minek örülhetnék.

Tegnap megkaptam tőle, hogy szerinte én csak arra hajtok, hogy ő eltartson, nem is akarok munkát találni. Azt hittem, rosszul hallok. És hogy ennyi idő alatt, ha már úgyse csinálok semmit, kitanulhattam volna valami szakmát autodidakta módon.

Amióta nincs munkám, a kiadásaim minimálisra fogtam. Egyedül egy blúzt vettem, amiben meg lehet jelenni állásinterjún. Egyébként kaján kívül semmire, de tényleg semmire nem költök. Nem arra apellálok, hogy eltartson.

Ez a "nem csinálok semmit" dolog nagyon szíven ütött. Oké, amikor hazajön, igyekszem vele foglalkozni, de amíg dolgozik, addig én is vagy pályázok, vagy az anyagom javítgatom, vagy az angolt gyakorlom, mindent megteszek, amit tudok. Jó, nem álltam neki szakmát tanulni, de ez meg azért van, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig nem lesz állásom.

Neki keresett szakmája van, most vált munkahelyet, ahol egyébként őt kereste meg a cég. El se tudja képzelni, hogy én annak ellenére nem találok semmit, hogy tényleg próbálkozom.

Hogy lehetne vele ezt megértetni?

2013. máj. 28. 10:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Először is szerezd meg a diplomádat, én legalábbis ezt tenném a helyedben. Minél előbb. Utána jöhet a többi...
2013. máj. 29. 00:05
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen, az lenne az ideális, ha először meglenne a diplomám. De az legkorábban januárban lehet meg. Addig pedig valamiből élnem kell.. eddig a szüleim tudtak támogatni, de most már ők sem, szóval ha nincs munkám, olyan alapvető kiadásokra nem telik, mint pl. bérlet.
2013. máj. 29. 10:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Én szinte pont ugyanebben a helyzetben vagyok, csakhogy én már 5 hónapja nem találok munkát, és a helyedben nekem is borzasztó rosszul esne, ha a párom ilyet vágna a fejemhez. Én is igyekszem nagyon, naponta nézem az álláshirdetéseket, küldöm az önéletrajzaimat mindenhová, de eddig semmi. Itt a gond a pároddal van, vagyis a látásmódjával, és ezt csak azért írom, mert az én párom például soha nem mondana ilyet, beszéltünk is erről, és megnyugtatott, hogy tisztában van vele, hogy igyekszem, majdcsak sikerül valami.....ahogy az egyik válaszoló is megírta, itt a párod szemléletével van a gond, amin nem igazán lehet változtatni. Javaslom, hogy vonj be családtagokat is(ha már máshogy nem megy), akik kiállnak melletted, és segítenek felnyitni a szemét. Esetleg néha-néha ejtsd el neki, hogy "hú, olyan jó lenne már dolgozni" és hasonlók, hátha így megérti....kitartást!:)
2013. máj. 29. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!