Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen kifejezést használtok...

Milyen kifejezést használtok egymásra ha együtt éltek, de nem vagytok házasok?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, 1,5 éve együtt élünk. Én mindig azt mondom hogy a "barátom". Most "beszólt" hogy ne használjam már ezt a szót, mert olyan mintha két hete járnánk:) Ő azt mondja, hogy a "párom", de nekem az valamiért olyan idegen. De úgysem akarom emlegetni, hogy az élettársam. Decemberben megkérte a kezem, de nem volt még nem volt "hivatalos" eljegyzésünk, és nem is akarok azzal hivalkodni, hogy a vőlegényem. Ő sem mondja hogy a menyasszonya vagyok, azt mondta nem is fogja, majd ha elvesz akkor a felesége leszek, addig a párja:) De ez még tervek szerint 4 év:)
2013. máj. 23. 18:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Párom. Az "életem párja" kifejezés lerövidült formája, és idegenek, ismerősök előtt pontosan alkalmas használatra. Közeli ismerősöknél meg nyilván a keresztnevét mondod.
2013. máj. 23. 19:08
 12/23 anonim ***** válasza:

Párom. Az élettársam lenne a pontos megnevezés, de egyrészt túl hivatalosan hangzik, másrészt hosszúúúú.

Itt az oldalon persze néha belekötnek, "párja a cipőnek van", de nem különösebben izgat, találjanak ki jobbat.

De egyre gyakrabban mondom egyszerűen csak a nevét. Ismerősöknek mindig, idegeneknek meg általában hamar leesik, ha mondom, hogy "jé, Ádámmal pont a szomszéd utcában néztünk egy lakást", hogy kiről is van szó :)

2013. máj. 23. 19:17
 13/23 anonim ***** válasza:

Együtt élünk, jegyesek vagyunk, de mindig úgy említjük a másikat, hogy a párom.

A menyasszonyom, vőlegényem sosem jött a szánkra.

De ha házasok leszünk akkor persze férjem, feleségem lesz.

2013. máj. 23. 19:23
 14/23 anonim ***** válasza:
Hát, többnyire a "párom", de - így 16 év után:) - szoktam azt is mondani, hogy a "zasszony"...
2013. máj. 23. 19:25
 15/23 anonim ***** válasza:
Párom. Mi 11 éve élünk együtt ,hivatalosan még (!) nem kötöttük össze az életünket ,de gyerekünk is van már . Már már házastársként tekintünk egymásra ;) ! Bevallom ,nekem bántó lenne ,ha barátnőjeként emlegetne az életem párja ,és én sem mondanám rá a barátom szót soha ,ez őt is zavarná .A mi kapcsolatunk ennél már régóta magasabb szinten van .Barát/barátnő lehet tizenéves korban,amikor pl heti 3x randi van,de ha együttélés van,az jóval több annál .
2013. máj. 23. 19:27
 16/23 anonim ***** válasza:
Én páromként beszélek róla másoknak. Barátomnak sosem hívtam őt, sőt, zavar, ha valaki így beszél róla, pl. legutóbb egy ismerős. Barátja a kamaszoknak van. :D
2013. máj. 23. 20:26
 17/23 anonim ***** válasza:

barátja a tiniknek és az egyetemistáknak van. legalábbis én abban a korban aposztrofáltam ezzel az aktuális szerelmemet :)

mivel 4 éve együtt élünk, így párom-ként emlegetem. közérthető, egyik fél részéről sem sértő forma, és nem is nyálas. persze, tulajdonképpen a vőlegényem, mert van gyűrűnk, de az esküvőt nem sürgetjük, jól megvagyunk így.

az élettársam nagyon prolis, nekem feláll a szőr a hátamon ha ezt mondja valaki.

2013. máj. 23. 21:45
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy nem akarsz "hivalkodni" azzal, hogy a menyasszonya vagy?

Basszus, ha valakik eljegyzik egymást, és ezt a környezetük tudomására hozzák, akkor az "hivalkodás"?! Egyszerűen csak kifejezik, hogy később össze szeretnének tartozni, nem? Tudod mi a hivalkodás szó jelentése? Hasonló jelentésű szavak: felvágás, kérkedés, nagyzolás, stb. Szerinted, ha rákérdeznek a családi állapotodra, felvágás, kérkedés, vagy nagyzolás azt válaszolnod, hogy menyasszony vagy???! Szerintem egyik sem, egyszerűen egy tényt közölsz! Remélem, ez így érthető!

Nyugodtan hívd magad menyasszonynak, ha megkérte a kezed, mert a menyasszonya vagy.

Ha viszont úgy gondolod, hogy mivel ez nem volt "hivatalos", ezért "hivalkodás" menyasszonynak nevezned magad, és a párod is így gondolja, szerintem nem is tartjátok ti azt eljegyzésnek - csak volt egy könnyed magánbeszélgetésetek a házasságról, amiről senki sem tud, csak ti. Ennek fényében viszont valóban nyugodtan maradj a "barátom", meg a "párom", meg a hasonló titulusoknál, mert ezek közül viszont tök mindegy, melyiket választod, annyira máshogy ítéli meg mindenki ezeket a szavakat, mint a válaszokból is látod.

2013. máj. 23. 22:10
 19/23 anonim ***** válasza:

Én ha nem a becenevén hívom, akkor azt mondom párom.

De pl. nővérem és párja egymást már férj és feleségként kezelik. 3 éve vannak együtt, idén lesz az esküvő, de már legalább 2 éve úgy mutatják be a másikat, hogy férjem/feleségem.

2013. máj. 23. 22:49
 20/23 anonim ***** válasza:

A barátom szó szerintem a lehető legrosszabb egy kapcsolatra. Én nem tudnám kimondani a páromnak. :)

Ha nem terveztek esküvőt és gyereket, akkor valóban semmi értelme nem volt eljegyzésnek, hiszen, ahogy írod csak félreértéseket szül, mert természetes, hogy akik jegyesek, készülnek megesküdni.

Vedd szerintem egy "szeretlek-gyűrűnek" és majd ha igazából eljegyez akkor már lehettek menyasszony és vőlegény.

Én páromnak, jövendőbelimnek, ritkán vőlegényemnek, és néha a keresztnevén említem.

24N

2013. máj. 24. 06:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!